Reklama

Reklama

Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, „výdělek“ ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku a v převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice GabinBrialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (199)

dyfur 

všechny recenze uživatele

J.G. sa ozaj dôstojne rozlúčil so svojou filmovou kariérou-čo sa málokomu podarí...výborný scenár,režia,herecké výkony-všetkých...záver nebol až tak prekvapivý,lebo -tak ako som si to predstavoval ja,že by malo dopadnúť-tak to skončiť podľa scenáristov-nemohlo-zrejme z výchovného dôvodu..... vynikajúci film - i český dabing starej školy -super. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Max: "Dej pokoj, já už jsem přispěl." Posledný film Jeana Gabina, ktorý zanechal divákom po celom svete nezmazateľnú spomienku. Herec, na ktorom sa dal postaviť celý film. Pokojný, priamy pohľad, nebolo treba veľa slov, stará škola. Tento film pripomína časy, keď na nás gangsterské filmy pôsobili vtipne a zanechávali pocit, že pobyt za mrežami a policajné naháňačky sú vlastne veľmi zábavné. Celé je to o hre na mačku a myš - a vy logicky fandíte záporákom. Nie je to inak ani v tomto filme, spolupráca hercov je výborná a nechýba ani zápletka o láske z mladosti a vtipné vyvrcholenie príbehu. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Odejít " na vrcholu " je umění a Jeanu Gabinovi se to i za pomocí Jeana Giraulta povedlo. Povedený scénář ( utéct z vězení v přestrojení za biskupy, následně nasednout do letadla, kterého se zmocní teroristé a místo plánované zastávky Řím letět do Tangeru, tomu říkám pořádný pech :o) nebo řečeno slovy hlavního hrdiny.....a jsme v prdeli monsiňore :o) Svěží, vtipné dílko, vynikajícím způsobem zahrané ústředním duem Jean Gabin, Jean - Claude Brialy. * navíc přihazuji za ten povedený konec.........dej pokoj, já už jsem přispěl :o) kdo viděl ví, kdo teprve uvidí, pochopí.... p.s. toto bylo po opravdu dlooooouhé době, kdy jsem dal přednost českému dabingu před originálem a musím smeknout. Zejména Josef Větrovec exceluje! ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Parádní film se skvělým Jeanem Gabinem.Nepůsubilo to na mě úplně jako čistá komedie,spíše jako dramatická krimikomedie,ale nic to neubírá na kráse filmu.Už jsem si říkal,že bude geniální konec,když bude mít milion od únosců,ale konec byl popravdě ještě lepší.A poslední věta Já už přispěl je završením výborného úsměvného filmu.Pro mě je to pěkných 85 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná věcička, která mě pohladila na duši.. Vše mi tu ladilo a dohromady nádherně pasovalo, parádní scénář se skvělým zakončením, Jean Gabin a Jean-Claude Brialy báječní a vůbec celkově se jedná o zdařilou kriminální komedii, vtipnou, milou, ve svižném tempu odsýpající, s příjemným hudebním podmazem.. U mě spokojenost a úsměv na rtu.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2014 vyšel film na DVD v první remasterované verzi ve vysokém rozlišení. (sator)
  • V průběhu filmu se střídá letadlo s logem fiktivní Air Italia s letadlem tehdy ještě existující společnosti PAN AM. (krysarr)
  • Kostel, který vidíme na konci filmu a který má být kaplí San Lazzaro poblíž Říma, je ve skutečnosti kostel Sainte-Monique, dnes koptský kostel Sainte Marie & Saint Marc v Châtenay-Malabry. (sator)

Reklama

Reklama