Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáct lidí se prošlo po povrchu Měsíce, ale jen jediný člověk přešel nezměrnou prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra, a v jeho stopách se již nikdy nikdo nebude mít možnost vydat. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují, mají-li mít šanci realizaci svého bláznivého plánu správně zorganizovat a následně také provést. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (681)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování Rivalů je úplně jedno s jakou postavou sympatizujete, jelikož chápete u obou dvou jejich postoje, názory, motivace, jen každý jde jinou cestou. U Muže na laně nesympatizujete s nikým, resp. nechápete motivace hlavní, ani vedlejších postav (přičemž se nabízí srovnání právě pro silnou vůli hrdinů dokázat "něco" za každou cenu). Tudíž se do nich divák nedokáže dostat a jsou pro něj naprosto ploché a bez zájmu. Koncepcí filmu a lacinými výrazovými prostředky (na dnešní dobu) zůstal Zemeckis zaseknutý někde 20 let zpátky, jenže nepochopil, že doba jde neúprosně kupředu a těhle pokusů už tady bylo mraky. Leč pochopitelně v méně vizuálně vytříbeném podání. Tolik nevyužitého hereckého potenciálu (Levitt, Kingsley), tolik zbytečně okatých scénáristických berliček a nedotažeností - největší zklámání áčkového Hollywoodu letošního roku. Forrest Gump byl od srdce. Tohle je pro amíky sice možná akorát tak do srdce, ale pro normálně smýšlejícího rácio diváka je to jen přehlídka mistrů na efekty. Jinak je to snůška keců, zbytečných slz a patosu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zemeckis to ešte nezabudol. Síce takýto námet, je podla mňa až zbytočne dlhý, ale bavilo ma to svojou formou. Joseph Godron-Levitt dokáže bez problémov film potiahnuť a aj bez problémov prejsť po lane, ale jedna z najväčších a najlepších es čo mal Zemeckis pribalené je kamera Dariusza Wolskiho. Za toto mám chuť mu ukradnúť jedného Oscara. Inak celkovo zaujímavý a jeden s tých lepších životopisných filmov. 85% - 4* ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Muž na laně je fascinující Zemeckisovo dílo, které okouzlí svojí svěžestí, prostotou, scénářem, režií, ale i hudbou! Film, který vás uchvátí svým technickým pojetím, svými prostřihy Petita (hlavního hrdiny), po zdolání jeho velkého snu ze Sochy Svobody s aktuální dějovou linkou. Také jsem ocenil, že byť je to americký film, nikterak zde nebylo zmíněno ani naráženo na nadcházející události ohledně 11. září. Ba naopak, řekl bych, že to byla od tvůrců tohoto snímku krásná a poněkud poetická pocta této kultovní stavbě. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příběh tak krásně americký, navíc tak symbolicky ukotvený na existenci newyorských Dvojčat, že pro domácí publikum musí nutně splňovat i terapeutickou funkci. Pro nás v Evropě zase zbude to, že Zemeckis jak už tradičně staví svůj příběh jako oslavu velkoleposti humanity, nádhery lidství. Pro Člověka není žádný cíl dost velký, Člověk dokáže cokoliv. A pro nás Čechy je tu Papá Rudy a jeho nečesky znějící čeština... :-) PS: Petit byl šílenec, neuvěřitelný akrobat, hrdina, ale nejkrásnější na tomhle příběhu je stejně ten rozsudek newyorského soudce, který Petita odsoudil k tomu, že musí za trest v Central Parku chodit na laně v rámci dobročinného dětského představení... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač je film režisérsky zvládnutý  dobře, chybí mu hravost "Forresta", intimnost "Trosečníka", kouzlo "Expresu" i nadšení "Návratu". Ale 3D patří určitě mezi ty lepší (hloubka vypadá pěkně + jednou nebo dvakrát zaručeně ucuknete), takže pokud se chystáte na film vyrazit, doporučuju si připlatit. Když totiž odfiltrujete třetí rozměr, moc k obdivování toho na "The Walk" nezbude... Edit: Po necelých deseti letech si nedokážu vybavit žádnou scénu (včetně té na laně), takže hvězda dolů. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Aby Joseph Gordon-Levitt získal představu o vzdálenosti mezi bývalými věžemi, vydal se k památníku Světového obchodního centra, kde jsou nyní dvě fontány na místech, kde obě věže stály, a tuto vzdálenost si mezi nimi prošel. Také zavzpomínal, kdy on sám byl na vyhlídce na vrcholu jedné z věží v létě 2001 a řekl k tomu, že ten pocit z výšky na něj působil, spíše jako by byl na obloze než na nějaké vysoké budově. (šerminator)
  • Kaskadér, který ve filmu předvádí veškerou chůzi na laně za hlavního hrdinu Philippa Petita (Joseph Gordon-Levitt), je bývalým studentem provazochodce Papa Rudyho (Rudolfa Omankovského), kterého hrál Ben Kingsley. (Posheidon)
  • Mená šiestich príslušníkov NYPD, ktorí sa objavili na streche WTC a to Genco, Tessio, Hagan, Sollozzo, Cicci a Clemenza priamo odkazujú na film Krstný otec (1972). (MikaelSVK)

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

Reklama

Reklama