Reklama

Reklama

Fanfán Tulipán

  • Itálie Fanfan la Tulipe (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kdepak je mladý bouřlivák Fanfán? Hledá ho celá vesnice v čele s otcem mladičké Marion: Jejich předtucha je správná, v jedné z kupek sena je určitě najdou. Marně se Fanfán snaží o útěk, rozezlený otec jej dostihne a trest by měl být na doživotí. Čeká ho cesta k oltáři s krásnou Marion. Ale přesto, že má tato mladá venkovská dívka všechno, co má mít, Fanfánovi se ještě nechce do venkovského chomoutu. Když mu krásná cikánka předpoví z ruky šlechtickou budoucnost, má hned o důvod víc, proč ze svatby utéct, byť k verbířům. Fanfán udělá všechno pro to, aby se věštba naplnila a on se oženil s královskou dcerou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pardon pane, ukradněte si nám, co chcete, ale mluvte s námi zdvořile !!" ;) No, je třeba přiznat, že hlavně Hynek Bočan s Jiřím Justem zgruntu vykradli tenhle výtečný klasický francouzský pseudohistorický biják-pohádku, který jakkoli sám remakem, jim posloužil jako obrovská inspirace pro jednu z vůbec nejpovedenějších naopak tuzemských filmových pohádek, totiž jinou klasiku S Čerty nejsou žerty, a učinili ji tak naprosto geniální variací, byť na půdorysu Čertova švagra Boženy Němcové.. Holt není Gérard jako Philipe a není remake jako remake..;) Christian-Jaque však dodnes platí za silně nedoceněnou osobnost francouzského filmu.. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Jakýkoliv remake tohoto filmu je nesmysl. Protože Fanfán bude vždy jen jeden - G. Philipe, szejně jako Adélka G. Lollobrigidy. Snad se, Fanfáne, jednou setkáme, snad tě čas neodvál... Pohádka našeho dětství, krásný dobrodužný příběh, výborně a přehledně natočený, přitom vtipný, výborné šermířské souboje, prostě pět hvězdiček. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pohled na údolí mezi kopečky, jakými oplývá Adeline "Lollobrigida" byl nejenom pro Fanfána "Philipa" nádherným pohledem...Romanticko dobrodružně historická podívaná tak, jak to kdysi dokázali natočit jedině Francouzi! Film, který oplývá vtipem a šarmem a který opravdu právem patří mezi nestárnoucí klasiku. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak sem to znovu viděl asi cca. po 20x letech a nevím. Nechci samozřejmě řešit technickou stránku snímku to by nebylo fér, ale děj a spád vyprávění. Kdyby tam nehrály výstavní kozy Giny Lollobrigidy, tak bych to asi přepnul....Jen z nostalgie sem to dokoukal. Některý filmy stárnou hold rychleji než jiný. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tohle je za mě jedna z největších klasik romanticko-dobrodružného žánru. To je moje dětství a mládí, kdy jsem doslova hltal očima oba hlavní představitele, jejich půvab či charisma. Možná  jsem tehdy ještě neměl žádné tušení o tom, co za herecké legendy byli/jsou Gérard Philipe a Gina Lollobrigida. Přesto si člověk nemohl pomoct. A tak, i když už to tehdy byl vlastně "film pro pamětníky", stále měl a má pro mě své kouzlo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Film existuje ve dvou verzích, v černobílé a barevné. (BMW12)
  • Slovo „fanfán“ má původ ze slova „fan“ = ctitel, obdivovatel, nadšená osoba. Zdvojený fanfan pak znamená obdivovaný, miláček. (sator)
  • Při šermířském souboji se Gerard Philipe zranil, ale vykroutil se z toho zcela po svém způsobu: "To nestojí za řeč! A nakonec to je stejně moje chyba, špatně jsem se mu postavil."  Odnesl si rozseklé čelo a propíchnutou ruku. (Rosalinda)

Reklama

Reklama