Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Podnětná psychologická sonda do nitra lidí hrajících počítačovou "hru". Ono se řekne počítačová hra, to však neznamená nic podřadného. Zřejmě je to opravdu SPORTOVNÍ výkon. Na pozadí velkého turnaje se odehrávají ryzí lidská dramata (osobní, sportovní, rodinná). Všichni tři hlavní hrdinové odhalují JÁDRO něčeho, co má do budoucnosti obrovský potenciál...81%. /dokument Free to Play je použitelný pro různé společenské vědy/ ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Turnaj je natočený poutavě, ale stejně bych na něj v reálném čase nekoukala, protože tomu prd rozumím. Vzhledem k tomu, že je e-sport asi stejným sportem jako jsou šachy (možná náročnějším, protože se vám kromě mozku dost možná zavaří i prsty u rukou), nebude tak dlouho trvat, než ho protlačí i na olympiádu (minimálně na to kouká víc lidí než na ženskej fotbal). Jediná věc, co mi na tom opravdu vadila, byly ty medailonky soutěžících ala Superstar. Krucinál, já taky na pracovním pohovoru neotravuju s tím, že mi umřela rybička a už dva roky se z toho nemůžu dostat! ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Kdo nehrál nikdy nepochopí. Kdo hrál tak empaticky přikyvuje a tleská individuálním a kolektivním super-schopnostem zúčastněných. I když jsem přirovnání o fotbale a šachu nikdy z jiných úst předtím neslyšel, tak mě nezávisle na této replice napadla úplně stejná metafora pro hry MMORPG. I když je film povedený, tak zobrazuje hráčskou realitu asi tak přesvědčivě a důmyslně jako kosmolog pro laika historii Země promítnutou do jednoho nástěnného kalendáře. Vše působí jako z rychlíku. ___ Pod co bych se podepsal, tak jsou ty niterné komentáře pro-hráčů. Ve vnitřním monologu jsem si vedl nejeden z nich. 15 hodinové hraní (i více) moc dobře znám, kdo chce být dobrý, musí tvrdě trénovat. Mít postřeh, umět improvizovat, vědět co si dovolit, vést tým, vymýšlet strategie, koordinovat jednotlivé členy....v podstatě to naplňuje náplň manažerských funkcí a dokonce ji podstatně rozšiřuje, poněvadž na bitevním poli jste současně generálem, ale i pěšákem. V podstatě je to velice náročná kombinatorická úloha, ve které musíte kalkulovat nejen s kvazistatičnosti jako v šachách, ale jednotlivé prvky se vyvíjejí v reálném čase, jejich parametry se mění a krátkodobé synergie clusterů to celé ještě více komplikují, nehledě na různé vedlejší činnosti ve hře. A tak by se dalo pokračovat dále a dále...zkrátka, kdo nezná nepochopí, resp. nemůže pochopit....podobně jako pocity u maratonského běhu (odběhnutého, nikoliv odpajdaného) či jiné činnosti (sex, drogy, hudba, literatura,...záleží na individuální sensitivitě), která Vás přenese do jiné dimenze reality (subjektivně, ale i objektivně virtuální). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený dokument, který si nezadá s jinými podobnými sportovními dokumenty. Pokud se vám nezdá spojení hraní počítačových her a sportu, je právě pro vás tento dokument určen. Není o hrách samotných, spíše je o celosvětově vzrůstajícím fenoménu hraní. V některých zemích je hraní dnes už populárnější než třeba fotbal, pro mnohé je vysněným povoláním a z těch nejlepších hráčů jsou celosvětové celebrity. K zajímavému obsahu se přidalo i dobré zpracování a výsledkem jsou pro mě čtyři hvězdy. ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne absolútne nezaujímavý dokument.. pozriem si naozaj čokoľvek ale málokedy sa stáva, že sa pri tom doslova nudím. Dve hviezdičky za to, že sa Valve snažilo a aby som nevyzeral ako nejaký hater. Dokument určený z môjho pohľadu iba pre hráčov a fanúšikov DOTY. Zvyšok hráčov pochybujem, že zaujme. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama