Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se nepovažuji za fanouška Ninji, jednou řekl věc, která se do celkové tématiky e-sportu celkem hodí: "You can't just drop everything and focus on playing video games for a living.“ V tomto dokumentu se většina hráčů vysrala na školu a začali hrát Dotu klidně i 15 hodin denně, což je nejenom hazard se zdravím, ale i s budoucností. V dnešní době je ale vydělávání peněz z hraní her ještě snazší než v době, co byl tento dokument natočen, hlavně díky Youtubu a Twitchi, takže člověk nutně nemusí být nejlepší na světě, aby si v dnešní době vydělával hraním. Je to jen jejich rozhodnutí, že zrovna oni budou nejlepší na světě a tím se budou živit, takže se potom nemůžou divit, že jejich práce spočívá v soutěžení, které s sebou nese dost stresu a jiných problémů. Jinak po technické stránce v tomto „dokumentu“ vypadala Dota jak nestupidnější hra na planetě a lidi, co o Dotě nic neví, si z tohoto snímku opravdu nic nového neodnesou. Nechápu proč tam nedali normální gameplay, jak se ta hra hraje a ne nějaký stupidní upravený záběry, který nemaj s reálnou hrou nic společnýho. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Tak pro fanouška DOTY je to určitě must have záležitost. Nevím, jak pro ostatní, protože i když Valve během dokumentu hodně základních věci vysvětluje, tak stále to vypadá, ze je to záležitost šitá jen npro fandy. Docela me mrzí, že bylo blíže představeno jen par týmu, protože třeba Alliance nebo třeba IG patří do špičky a nebyla o nich ani zmínka. Asi to je tím, ze Valve se rozhodlo zaměřit jenom na TI1 a ne na další soutěže. Každopádně jinak super záležitost a Dendi je pan rybář. :D ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám jako ocenění geniálního PR kluků z Valve. Jinak ale nechápu, že je hodnocený tak vysoko "dokument", jehož jediným cílem je vytáhnout víc peněz z hráčů. To tady vážně nikdo nechápe, o co jde? V Dotě se nesoutěží proto, aby se ukázalo, kdo je lepší. V Dotě se soutěží proto, že když Valve vyplázne milion dolarů pro výherce, najdou se miliony hráčů, kteří narvou do téhle hry stovky i tisíce dolarů ročně, jen aby se dostali mezi nejlepší hráče... Valve díky tomu vydělá mnohonásobně víc peněz, než kdyby turnaj nebyl. A lidi jim to žerou i s navijákem, jaká je to skvělá věc, jak podporují e-sport atd. Celý tenhle dokument je vlastně jen PR, které má tuhle jejich praktiku ještě podpořit. A očividně to funguje. Je mi z toho lehce šoufl. Miliony dalších hráčů půjdou a do Doty narvou svoje těžce vydělaný prachy, protože ten dokument byl tak proklatě sexy. Ne, díky. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Je vidět velká snaha udělat to zajímavé jak pro hráče, kteří Dotu znají, tak i pro úplné laiky. Najdete zde odborný komentář ze hry (něco jako "bla bla bla bla") i citové scény, které mají ukázat, že hráči jsou i lidi. V tomhle je Free to play dobrý film. Nelíbilo se mi, že šlo jen o jeden turnaj, "všechno nebo nic". Je tolik věcí, které mohly zaznít (komunikace, logistika, denní režim, skutečné výdělky třeba za rok, vztahy mezi hráči, problémy atd atd), ale tvůrci se rozhodli jít raději cestou "méně je více". Byl jsem hladový po větším množství informací, které jsem ale nedostal. GG ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Vraj je Dota kombinácia šachu a futbalu. Kombinácia rychlých reakcií, rozmýšľania a stratégie.. a za 20 rokov môže byť obľúbenejšia ako futbal. Toto z tohto dokumentu vyplýva. Dvadsať hráčov z milionov hráčov si dokážu zarobiť peknú sumu. To je už normálne zamienka hrať hry ako profesiu a podporovať to? Koľko ľudí zhnije pri tom nezmysle, a strávi roky pri tom, nič nedokáže, len sa pozrie raz do zrkadla, zhodnotí, že je chudý ako patik, v bruchu má o 30 cm po obdvode naviac, a zistí, že sa práve dostal do jesene-zimy svojho života. Podporovať ten vlastný svet odstrihnutý od reality.. krucinál.. Ked máš dobrú hlavu, talent a rýchlosť, tak treba skúsiť aj niečo iné, pohoda jazz. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama