Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci hrát hry a dostávat za to zaplaceno." To já jsem chtěl kdysi taky, ale oči, záda a sedací partie byli po jistě době proti. Jenže kdyby proti mě tenkrát nastartoval Fear, hyhy nebo Dendi svá Pentia 75 MHz, tak by v NHL 96 nestačili lovit puky z branky. Stejné by to bylo i v Dotě 2, ale to by se muselo hrát s hokejkama a já bych musel ovládat některého ze svých oblíbených hrdinů - Maria Lemieuxe nebo Pac-mana. Těm používaným figurám totiž moc nerozumím, neboť vznikly až po mém vyléčení ze závislosti na hraní. Přesto mne fascinovaly komentované boje, ale na druhou stranu mne trošku nudily životopisy v běžném životě nepoužitelných lidí, kteří dokáží ve správném pořadí zmáčknout přibližně dvacet kláves za sekundu. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Tak pro fanouška DOTY je to určitě must have záležitost. Nevím, jak pro ostatní, protože i když Valve během dokumentu hodně základních věci vysvětluje, tak stále to vypadá, ze je to záležitost šitá jen npro fandy. Docela me mrzí, že bylo blíže představeno jen par týmu, protože třeba Alliance nebo třeba IG patří do špičky a nebyla o nich ani zmínka. Asi to je tím, ze Valve se rozhodlo zaměřit jenom na TI1 a ne na další soutěže. Každopádně jinak super záležitost a Dendi je pan rybář. :D ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Podnětná psychologická sonda do nitra lidí hrajících počítačovou "hru". Ono se řekne počítačová hra, to však neznamená nic podřadného. Zřejmě je to opravdu SPORTOVNÍ výkon. Na pozadí velkého turnaje se odehrávají ryzí lidská dramata (osobní, sportovní, rodinná). Všichni tři hlavní hrdinové odhalují JÁDRO něčeho, co má do budoucnosti obrovský potenciál...81%. /dokument Free to Play je použitelný pro různé společenské vědy/ ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se nepovažuji za fanouška Ninji, jednou řekl věc, která se do celkové tématiky e-sportu celkem hodí: "You can't just drop everything and focus on playing video games for a living.“ V tomto dokumentu se většina hráčů vysrala na školu a začali hrát Dotu klidně i 15 hodin denně, což je nejenom hazard se zdravím, ale i s budoucností. V dnešní době je ale vydělávání peněz z hraní her ještě snazší než v době, co byl tento dokument natočen, hlavně díky Youtubu a Twitchi, takže člověk nutně nemusí být nejlepší na světě, aby si v dnešní době vydělával hraním. Je to jen jejich rozhodnutí, že zrovna oni budou nejlepší na světě a tím se budou živit, takže se potom nemůžou divit, že jejich práce spočívá v soutěžení, které s sebou nese dost stresu a jiných problémů. Jinak po technické stránce v tomto „dokumentu“ vypadala Dota jak nestupidnější hra na planetě a lidi, co o Dotě nic neví, si z tohoto snímku opravdu nic nového neodnesou. Nechápu proč tam nedali normální gameplay, jak se ta hra hraje a ne nějaký stupidní upravený záběry, který nemaj s reálnou hrou nic společnýho. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

85% DOTU neznám, respektive vím, že se jedná o populární fantasy online hra, ale to je tak vše. Přesto je velmi poutavé sledovat příběhy mladých lidí z různých koutů světa, jak tato hra zasahuje či ovlivňuje jejich životy. Ze začátku mě dané příběhy nebavili, spíše jsem se těšil na další postup turnajem, ale s přibývajícím časem jsem začal cítit a fandit hráčům a sledoval s napětím, kdo vyhraje. Určitě také může film působit jako propagace her, respektive toho, že hrát hry, není nenormální a ztrátou času. Ve výsledku je Free To Play dobře natočený dokument, který zaujal i nehráče - mě, byť někomu se může zdát, že s blížícím se závěrem se snaží autoři brnkat na city diváků. ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama