Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Něčím překvapilo, něčím zklamalo. Scény neskutečné, prostředí Alp a záběry orlů jsou jak z přírodovědného dokumentu propracované do detailu a dýchají na vás scény dokonalé krajiny plné života. Naopak děj mladíka, jeho otce, a horala Jeana Reno jako kdyby byli bez života. Scény se vlečou a občas mi to rozpočtem a dějem připomnělo Dokrota z Hor nebo jiný aplský seriál. Škoda toho, mohl vzniknout film na který by se jen tak nezapomnělo a nezachránil to svým charizmatem ani Jean Reno, který ani své roli nedal nějaký hlubší nádech. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netypická přátelství mezi dětmi a zvířaty dojímají kdekoho, mě většinou nikoliv. Mládě po smrti orlího samce bojuje o své místo na slunci, chlapec po tragicky zesnulé matce zrovna tak. Obě linie se pochopitelně protnou, do toho přichází moudrý horal Jean Reno, který je vlídnější než vypravěči z večerníčků, a pochopitelně nespočet působivých scén z divoké přírody. Ostatně je patrné, že tvůrci mají bohaté zkušenosti s dokumentární tvorbou. Takové utržení laviny nebo „surfování“ na kamzíkovi tak stojí za to. Zbytek už méně. ()

Reklama

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Úvodní snímky překrásných Alp jistě stojí za podívanou. To samé platí i o orlí rodince, která sídlí někde vysoko v horách. Od prvních minut tedy máme zaděláno na úspěšný dokument o tamním prostředí a zdejších zvířecích návštěvnících. Jenže tohle není dokument, ale příběh již několikrát odvyprávěný, akorát pokaždé jiným způsobem a na jiné téma. Zde máme zdatného chlapce, jenž vypadá až příliš idealisticky. Takový hoch z většího města, než typický lesník. To Jean Reno, to je jiná káva. Bohužel takto velký herec nemohl předvést žádný větší herecký um, jelikož zde nebylo místo ani prostor pro případný potenciál. Výsledkem je sice hezké horské drama, ale de facto bez žádné další myšlenky. Příliš ploché na můj vkus. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film, do ktorého boli nakoniec vsunutí herci a jednoduchý dej – tak na mňa tento film pôsobil. Zábery prírody sú krásne, ale niektoré zábery vyzerali ako hnusná inscenácia – keď lavína stiahla kamzíkov, alebo keď skaly spadli na orlie hniezdo, pýtal som sa, koľko zvierat natáčanie neprežilo? Koľko orlov hralo rolu Ábela? Nakoniec som vygooglil uistenie produkčnej firmy (code of conduct for the welfare of animals), že žiadnym zvieratám nebolo ublížené, tak mi neostáva nič iné, len veriť na zázraky použitých efektov. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názory ostatních uživatelů, tohle je dokumentární snímek s nádhernými a kouzelnými záběry Alp a života orlů v nich. Příběh je vedlejší, celé velmi komorní osazenstvo (přesně tři herci) jej ale odehráli zcela věrohodně a přesně, jak jim to jen ten jednoduchý scénář dovoloval. Narace příběhu byla zábavně melodramatická a snažila se o nějaké hlubší myšlenky a paralely, to naneštěstí moc nefungovalo, protože jsem si nemohl vytvořit k na hrubo načrtnutému dramatu otce a syna pouto a paralela mezi synem a orlem fungovala jen ve velmi základní rovině. Nicméně příběh přesto nebyl úplný nesmysl, příroda byla opravdu nádherná a některé dokumentární sekvence vyrážely dech. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama