Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Trabanti mě uhranuli při své cestě Afrikou, takže jsem se těšil i na pokračování, které se bude odehrávat na jihoamerickém kontinentu. Tentokrát se výprava rozrostla a k týmu trabantů přibyl slovenský dobrodruh na motorce a dva otravní poláci ve fiátku. Navíc mě překvapilo, že tentokrát byla kromě filmové verze vytvořena i rozšířená seriálová. Když porovnám výpravu s tou africkou, tak mi přijde, že ta africká byla trochu zajímavější a dramatičtější. Jižní Amerika tak oproti tomu působila poměrně jako idylka, nic se nekazilo, nic se extrémně nerozbíjelo. (Ne, že bych jim to přál, ale pro diváka je to zajímavější). Nejdramatičtější chvilka tak přišla na pláži. Aby to však nevypadalo, že tento projekt nějak haním, tak musím závěrem dodat, že jsem se u toho bavil, bavilo mě to sledovat a těším se na další jízdu. Protože tohle rozhodně stojí za sledování. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsou ti lidi šikovní a umí si poradit. Vím, jaká je to dřina. Ale co z toho? Příště přijde jiný člověk co projede svět ve velorexu, nebo se škodovkou 120? Pro mě byli první takoví dobrodruzi Hanzelka a Zikmund, to beru byli první, byla to úplně jiná doba, kde nebylo tak snadné se domluvit, sehnat co potřebovali a v neposlední řadě natankovat...Zkrátka to bylo mnohem těžší, než teď. Tohle je takový Remake a já remaky nemám rád, v případě, že nedokáží překonat originál. Nic mě na tom tedy krom přírody, kam si můžu zajet, nebo si můžu pustit skvělý dokument o té konkrétní zemi nezaujalo. Nic mi to nepřineslo. Nemám prostě potřebu se na to koukat, byť jsem srdcem a duší cestovatel! Takže pokud si chtěli splnit sny, tak fajn, ale takovéhle video z jejich dovolený mě prostě nezajímá. Možná i proto, že jsem to sám zažil....Nejsympatičtější je ten Polák...Jinak je Přibáň protivnej až mě to odrazuje to sledovat. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než za 5. Neskutečný co parta správných lidí dokážou prožít, zorganizovat a natočit. To co museli vytrpět a dokázat, klobouk dolů. Na jednu stranu bych nechtěl, ale na druhou stranu ohromná závist. Musí to být celoživotní zážitek a ještě nemají dost. A když to vezmu z filmařského hlediska, tak super komentář, od Davida Novotného bych to nečekal a některé záběry by mohla závidět i BBC. Jsou to prostě BORCI! 97% ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Hmm, chcel som si pozrieť pár dielov a doslova som to zožral za jeden večer. 5 hodín čistého času pozerať nejaký film by som nezvládol, ale dobrodružstvo starých bakelitových socialistických vozidiel + pár ďalších už viacmenej veteránov ma neskutočne vtiahlo až do južnej ameriky. Celým dokumentom sa nesie ich duch, že stačí mať sen a ísť si za ním všetko sa podarí (samozrejme na niečo takéto treba byť aj trošku strihnutý, ale táto partia vyzerá že je tak správne, len trochu :) ). Problémy sa riešia vtedy keď prídu, nie pol roka dopredu a hlavne s pomocou ľudí, ktorí sú čím jednoduchší, chudobnejší, tým väčšie srdce, neskazení svetom peňazí a hmotných cenností. Ako dokument to bolo skvele spracované, aj vďaka dobrej kamerovej technike, podareným záber, dokumentovaní spôsobu akým prežívali, zachytením nečakaných situácií, taktiež dobre pútavo zostrihané...no proste nemám čo vytknúť. Možno by som kľudne ešte zopár dielov zvládol. Takisto som mal pocit, akoby aj pútavosťou, zaujímavými miestami a situáciami to stále viac a viac gradovalo. Môj rodák Marek mi nejak nezapadal do partie, pôsobil trošku ako samostatná jednotka ale obdivujem ho koľko naviac si vytrpel, čo sa týka jazdy na motorke oproti "pohodlnej" jazde v aute....minimálne ochrana pred dažďu. Poliaci a ich jazyk sú sranda sami o sebe, ale keď sú navyše ešte típci ako títo dvaja, najmä Tomáš tak o zábavu je postarané. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná cestovatelská show plná bláznivých slovanů v čele s Danem Pribáněm. Perfektně poskládaný seriál s výbornými záběry, kvalitní kamerou i střihem, dobrým hudebním podkresem a hlavně skvělými a zábavnými glosami všech účastníků. Patrně nejlepší česká cestovatelská série současnosti! Jasných 5* ()

Galerie (179)

Zajímavosti (10)

  • Píseň ze seriálu je „Trrrabant“ a pochází z hudební dílny skupiny Wohnout. (sator)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)

Reklama

Reklama