Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (264)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nový, vyloženě "rockyovský" příběh Bleska McQueena se rozjížděl skřípavě a dlouho se zdálo, že nemá co nabídnout. Zábavný trénink velezkušeného matadora (aby stačil nastupujícímu dravému, lehce arogantnímu mládí, které zná jen supermoderní techniku, zatímco on spoléhá na starou dobrou "špinavou" přírodu) a celkem nečekané vyústění, kdy se dosud vedlejší postava stává středobodem a přebírá štafetový kolík, ho však dobře promázly a ospravedlnily jeho vznik. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[78%] Vyvrcholení trilogie autíček se zde neslo ve velmi nostalgickém duchu. Takže opět to bylo zábavné a vtipné, ale mnohem méně – spíše to bylo pojato mnohem dospěleji s velmi citlivým přístupem. A určitě to nebylo na škodu. Blesk McQueen byl opět dobrý, stejně jako bláznivý kámoš Burák. Finále mě trochu překvapilo, ale za mě dobrá pointa. Hodně se to zaměřovalo na závody a ta animace zde dosáhla opravdu velké preciznosti! Chvílemi jsem si myslel, že sleduji závodní hru. Takže jako ukončení téhle trilogie to asi lépe dopadnout nemohlo, i když se tu našlo pár nedostatků, ale ty vem čert. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sestupna tendence Aut pokracuje, ale furt to neni vylozene prusvih. Pribeh je samozrejme stokrat omletej a predvidatelnej, ale zase musim tvurce pochvalit, ze se nesnazi o nejaky infantilni vtipky za kazdou cenu a obcas to hraje i na vaznejsi notu. Dej ale odsejpa vetsinou relativne svizne, zavody jsou fajn a i kdyz tu je par hluchejch mist, vylozene jsem se nenudil. Jako rozlucka v pohode, ale dalsi dil uz radeji ne. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne lepší diel ako bola pomerne nevydarená dvojka. Je tu mierne znížený, no i tak krásny a luxusný rozpočet, ktorý bolo určite vidno. Vizuálne veľmi vydarené. 3D síce o niečo slabšie, ale aj tak je na čo pozerať. Dejovo pomerne fajn. Decká budú mať radosť, no vážnejšie reči v niektorých scénach len ťažko strávia. K lepšiemu hodnoteniu mi niečo predsa chýba, takže ostávam pri priemernom hodnotení. 65% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opakuje se osnova prvních Aut ruku v ruce s třetím i čtvrtým Rockym a navíc i špetkou Creeda. V první půli to sotva chytá dech (což speciálně omladina snáší s ošíváním), ve druhé (a především pak v závěrečné půlhodině) ho to však přeci jen chytá (a omladina již ani nedutá), šlápne se na plyn a finišuje to jako solidní "hračkářský merchandising Aut posilující" sázka na jistotu v dechberoucím technickém provedení. Výrazně lepší dvojky, o něco horší jedničky a již několikáté potvrzení, že Pixar v celovečerní tvorbě ztratil šmrnc a jede na tovární volnoběh. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Nehoda Bleska McQueena z úvodní části filmu se měla původně odehrávat za denního světla - tvůrci však čas konání závodu posunuli na večer. (michal1279)
  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)
  • V mnoha scénách, jako například při odvozu Bleska do nového centra Nerezky, nebo při zkoušení rychlostní jízdy na pláži, nesedí stínová kompozice, stíny zde buď chybí, nebo jsou v každém záběru z jiného směru. (PAULOO)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama