Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (264)

epicek 

všechny recenze uživatele

Blesk McQueen má opět šťávu, kterou malinko vytratil ve druhém díle a to je jen dobře, protože nový díl je neskutečná pecka! Nové Auta mají naprosto všechno, ačkoliv bych řekl, že hrajou víc na dospěláckou notičku, což samozřejmě není na škodu ( co se týče mě teda). Víc závodění, nové postavy, stále sympatický humor a to vše v luxusním pixarovském kabátku, který opět ukazuje, kdo je největší mistr animáků a i samotný minifilmek Lou, byl naprosto perfektní. Jsem rozhodně mega nadšený a doufám, že Bleskovy patálie jsou tímto ukončeny, jelikož by to byla hodně pěkná tečka. Já rozhodnu, kdy skončím se závoděním. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Trochu rutinérské a hodně nostalgické, na úkor hravosti jedničky a akčnosti dvojky. Takové to nenadchne, ale ani neurazí. Což je pochopitelné pro společnosti, kde vítězí chladný kalkul nad ambicemi hledat nové cesty a posouvat se dopředu. U Pixaru jsme ale byli zvyklí, že takovou společností není, tak je někdo možná trochu zklamaný. Jenže na druhou stranu...aby mohl vzniknout nějaký riskantnější počin, je potřeba mít i projekty, kde to bude na jistotu. A takovým projektem Auta 3 jsou. Myslím, že tímto dílem to skončí a Blesk se objeví maximálně v nějaké týmovce, kde bude Prášek z Letadel, rakeťák Buzz a Baymax z Velké šestky. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Auta si odbyla svou poslední štaci (snad) a rozloučila se se ctí. Stylově se trojka více blíží prvnímu dílu. Ubylo humoru, více se řeší existenciální krize a povaha Bleska, který se ještě necítí na to, aby končil. Atmosféra filmu může někdy působit až ponuře a Blesk ve své animaci (i když vypadá stále stejně), působí vysloužilým dojmem a divák se s jeho situací celkem dokáže ztotožnit. Burák se ve filmu téměř neobjeví a hlavní roli tak přebírá Cruz, které člověk zvládne bez problémů fandit. Animace je opět dokonalá (například lesy nedaleko Hudsonovi dráhy, či detail na závodní dráhu jsou dokonalé). Tempo je však celkem pomalé a dětskému divákovi asi vyhovovat moc nebude - dvojka měla holt větší "drive". Ve finále však Auta dospělého potěší (hlavně narážky na české reálie - Hanka Zagorová, lehce CD Kryštof) a na 4 hvězdičky stačí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logické vyústění trilogie, které po slabší dvojce vrací značce směr a zároveň ji zakončuje tak, jak se pro správné sportovní drama sluší a patří. Humoru sice oproti jedničce výrazně ubylo, dramatu naopak přibylo a vlastně to i dává smysl, vzhledem k tomu, že stejně tak, jako jedna generace dospěla s Toy Story, další to má takto s Cars. Troufám si až říci, že třetí díl je především pro ně, protože na poměry dětského animáku je trojka překvapivě pomalá, navrací se ke komornímu pojetí jedničky a vlastně dokonce zachází ještě o kousek dál. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sestupna tendence Aut pokracuje, ale furt to neni vylozene prusvih. Pribeh je samozrejme stokrat omletej a predvidatelnej, ale zase musim tvurce pochvalit, ze se nesnazi o nejaky infantilni vtipky za kazdou cenu a obcas to hraje i na vaznejsi notu. Dej ale odsejpa vetsinou relativne svizne, zavody jsou fajn a i kdyz tu je par hluchejch mist, vylozene jsem se nenudil. Jako rozlucka v pohode, ale dalsi dil uz radeji ne. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Aby vše působilo ve filmu věrohodně, přizvali tvůrci ke spolupráci závodníky a trenéry ze závodů NASCAR. Podle některých legendárních závodníků dokonce vytvořili postavy (jedná se o tři veterány, kamarádící s trenérem Čmoudíkem, jehož předlohou byl také skutečný člověk). (ČSFD)
  • Na autosalóne v americkom Detroite, spoločnosť Pixar odhalila auto Bleska McQueena v životnej veľkosti. (MikaelSVK)
  • Prvýkrát v sérii sa neobjaví v hlavnej roli protivníka automobil zelenej farby. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama