Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže moje nádeje, že sa séria predsa len ešte vyberie smerom k dynamickej akcii a emotívnemu príbehu týmto padajú. Je to vlastne presne na rovnakej úrovni ako z časti nevydarená REZISTENCIA, ktorá dobrý štart v podobe DIVERGENCIE nevyužila vo svoj prospech. Podobne je na tom aj ALIANCIA, ktorá pracuje s podobnými neduhmi. No a po tom, čo prakticky snímok v kinách prepadol a séria sa vraj presídli do lacnejšej TV, už na plnohodnotné finále ani neverím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně palec nahoru. Ve své subžánrové kategorii slušný počin (rozhodně lepší než HG), samozřejmě s tím, že nad kulhající logikou celé premisy přimhouřím oko. Protože, když na to přijde, stejnými nebo podobnými přísně logickými agrumenty by se dalo rozsekat cokoli, včetně klasiky jako Hamlet nebo Romeo a Julie. No a bez téhle zátěže už to byla jen radost. Pochopitelné motivace, vizuálně zajímavý svět, dobře vykreslená a fungující tísnivá atmosféra, ať už v Chicagu, kde moc logicky přebírá krvelačná lůza, nebo jinde, kde je za vší ušlechtilostí a čistotou cítit zrada a nebezpečí. Nechybí napětí a parádní akce (vznášedlo), zajímavé technické vychytávky (taky chci osobní drony), ani nečekané byť očekávané zvraty. Zajímavé také je, jak s každým dílem, po každé vybojované bitvě vede každý vyřešený problém jen k tomu, že hrdiny postaví před problém mnohem větší, co do rozsahu, hloubky i významu. Je to jako probojovávat se ven ze středu matrjošky. Odklon od knižní předlohy potěšil a doufám, že bude pokračovat, zejména v zásadních bodech závěru celé série. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Pro mě to má absolutně sestupující tendenci. Upřímně jsem si nebyl jistej, jestli je tohle dvojka nebo trojka. Opět nemůžu soudit, jestli je takhle předloha psaná, ale zbytečně natahovaný do x filmů po dvou hodinách. My se v tomhle filmu dostaneme konečně za zeď, kde se dozvíme jak jinak, že to je celý jeden velkej 'podfuck'. A opět máme zaděláno na další pokračování, ve kterým bude pro změnu válčit tahle parta proti jiný partě. Sice dost spoilerů, ale myslím, že zrovna v tomhle případě to ničemu a nikomu neuškodí. Tenhle film totiž prakticky nenabídne vůbec nic (akce minimálně, romantika nulová, humor žádnej, a zvraty předvídatelný). Přišlo mi to jako takovej nastavovanej guláš. A ve výsledku se dozvím, že z plánovanýho posledního dílu se kvůli kritice stane pilotní díl pro seriál. Ale naprosto zaslouženě, protože to co se začíná tvořit za sci-fi série už hraničí s debilitou a je dobře, že se to dalo najevo. A je na čase vymyslet zas něco novýho. Chudák Shailene Woodley, čemu ses to upsala. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dobré sci-fi kvalitativně se velice podobající druhému filmovému Labyrintu. Umělecky zajímavý, ale technicky nepříliš kvalitní CGI vizuál a především příběh, který sráží k zemi evidentně nedomrlá předloha, která si bere moc velké sousto a působí nechtěně zkratkovitě a nevěrohodně. Oproti prvnímu dílu, u kterého jsem se královsky bavil od začátku do konce, tomuhle chybí tah na branku, silnější emoce a funkční chemie a působí spíše jako snaha dokončit něco, co už někdo načnul, než jako něco, co by mělo každým dílem překvapovat a teprve až v závěru vytáhnout ta největší esa z rukávu. Je to škoda, protože potenciál to mělo a rozehráno to bylo více než zajímavě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $66,184,051 Tržby Celosvetovo $179,246,868Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,932,360Tržby za predaj DVD v USA $11,839,903║ niekde nastala chyba, prvý diel bol fajn, druhý už na vážkach a tento, nuž uberá sa to skôr do prázdna a hlavne kopance tu rozdáva všade prítomna banálnosť, scény vývarové, pritiahnuté za vlasy, nuž keď sa pekne zopsuli Hunger Games tak prečo nie aj Divergencia /videl v kine: 45%/ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)
  • Ako sa už stalo zvykom pri adaptáciách románov pre tínedžerov (Harry Potter, Twilight a The Hunger Games), posledná kniha série je rozdelená do dvoch samostatných dielov. (beso74)
  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno