Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (433)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Sakra, vůbec jsem nečekala, že se mi to bude líbit tak jako jednička, a že to bude tak dobrý film. 14-ti leté čekání se rozhodně vyplatilo, Brad Bird je zpátky ve skvělé formě. Schopnosti většiny superhrdinů a ústřední téma o jejich působení jsou sice okopírované z jiných superhrdinských filmů (takže jako originální film označit nelze, každý, kdo má trochu nakoukáno, ví), ale všechno je to poskládané do dobře odvyprávěného příběhu s moc dobrou hudbou a akcí tak dobře, že jsem nestačila žasnout a nenechala si zkazit zážitek ani jedinými dvěma neustále vykřikujícími dětmi, které ten film evidentně nezajímal (věk max 4 roky, nevydržely sedět deset minut a koukat na plátno ani pět) a já nevím, proč na něj vůbec chodily (?!), když i jejich matky byly celou dobu na mobilech s jasem displeje na max a jediný, kdo ze skupiny na film koukal, byl otec jednoho z těch dětí. Jsem zvyklá, že na dabovaném animáku jsou děti, co občas promluví, ale tihle to fakt přehnali. P.S.: Ten kraťas před filmem (jmenuje se Bao), byl nádherný a z trailerů vede jednoznačně dvojka Raubíře Ralpha. 8/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kdyby Úžasňákovi 2 neměli tak extrémně předvídatelný příběh, byl bych asi nadšený úplně. Zrealizováni jsou totiž skoro dokonale, ať už jde o vytěžení akce, humoru nebo jednotlivých postav. Zatímco Dory byla jen průměrným dodatkem Nema, tady se vytasil plnokrevný hlavní chod, jenž (stejně jako parádní jednička) šlape v každém ohledu. Po trailerech jsem se docela bál klišovitých mantinelů - a bohužel zcela oprávněně. Brad Bird v nich ale pracuje na 120%, takže jsou i ty nejpředvídatelnější scény dostatečně zábavné, oslnivé nebo dojemné. Vlastně mám pocit, že to je oproti zbylým animákům, které jdou automaticky na ruku dětem, opět jiná liga. O to víc mě tak mrzí, že se nešlo ještě o krok dál a nepracovalo se "dospěleji" i se záporáckou stranou a se zvraty. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prakticky to samé, co jednička, jen mi to přišlo ještě o fous dospělejší. Celkově je to vlastně spíše pro dospěláka, než pro dítě, což neberu určitě jako zápor. Po stránce rodinné dynamiky a komediálních dialogů to je super, se samotným superhero dějem už je to ale výrazně horší. Záporák mě tu opět příliš nebavil a daleko víc jsem si užíval civilní podzápletky členů rodiny. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $608,581,744Tržby Celosvetovo $1,241,891,456 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,123,119Tržby za predaj DVD v USA $20,616,930║ Brad Bird je v tomto čo ponúka ako doma, rodinná zábava pre celú rodinu, kde si každý nájde niečo svoje. Okrem dobre vygradovaného príbehu a nevyhnutných účelových rodinných hodnôt, tu máme opäť nadupanú akčnú jazdu, kde to fakt lieta s každej strany. V podstate to krásne naväzuje na prvý diel. Dejovo to pekné nakŕmi ale i zabaví. Jack Jack tu jasne vládne a kradne si pre seba čo sa dá. /videl v kine 3D a 2D verziu: 90%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (25)

  • Vo filme sa mnohokrát spomína časový interval 14 rokov. Toľko ubehlo od vydania prvého filmu do vydania tohto. (lukyno40)
  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)
  • V době filmu se rovněž odehrává krátký film Auntie Edna, ve kterém Edna hlídá Jack-Jacka a šije pro něho oblek. (pilarius)

Související novinky

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Reklama

Reklama