Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film s veľmi dobrým základom, ktorý mal nakročené k pozoruhodnému príbehu. Ale bohužiaľ, nejako to celé pôsobilo až príliš mdlo a príbeh napokon vôbec nedokázal ťažiť z toho perspektívneho základu. Traumatizovaná hlavná postava v podaní Jennifer Aniston sa správala naozaj nevyrovnane, už som ani nevedel, čo od nej vlastne čakať. Takéto deprimujúce zápletky mám rád, ale toto na mňa nejako nezabralo a po scenáristickej stránke to bolo také dosť premárnené. Ale aspoň Jennifer ukázala, že dokáže zahrať aj dramatickú rolu, a veruže vcelku hodnoverne. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Cake nabídnul Jennifer Anniston vynikající hereckou příležitost a ona ji využila na sto procent. Nejlepší výkon její kariéry, který prokázal, že vedle komediálních rolí umí střihnout i vážnější notu. Komorní, psychologické drama, které neomračuje akcí, zvraty nebo napětím, nýbrž sondou do života lidí, již si prošli osobní tragédií, s níž se nemusí do konce života vyrovnat. Já bych přece jen uvítal trochu více thrilleru, napětí a nějaký ten zvrat, ale respektuji, že to tvůrci uchovali v civilní a poklidné rovině. Po dlouhé době jsem zase viděl Sama Worthingtona, připadá mi, jako by zmizel z povrchu filmového. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o překonávání bolesti. Claire Bennett (Jennifer Aniston) nemluví o svém trápení. Se svou hospodyní Silvanou (Adriana Barraza) řeší jedině, jak sehnat další léky na utišení své chronické bolesti páteře. Až sebevražda Niny Collinsové (Anna Kendrick) z její podpůrné skupiny přinutí Claire vzpomenout si, co Nina říkala na sezeních a proč byly tak odlišné. Claire se vyhýbá kontaktu s lidmi s výjimkou svého manžela Jasona (Chris Messina). Rozhodne se však navštívit Ninin dům a spozná jejího muže Roye (Sam Worthington) a syna Caseyho (Evan O´Toole). Až postupně se dovíme, že Claire při autonehodě ztratila syna a nemůže se vyrovnat s jeho ztrátou a trápí se výčitkami, že nebyla dobrou matkou. Jennifer Anniston se představuje v novém světle. Celý film stojí na její postavě a jejím herectví. Bez makeupu, ztrhaná od věčné bolesti a nevyspání, bez nálady, vzteklá, zuřivá, stále napnutá a vyčerpaná. Neustále pociťuje dvě bolesti – psychickou a fyzickou. Tu fyzickou se snaží utlumit léky, ale myšlenky na syna a Ninu se k ní vracejí i ve snech. Uvědomí si však, že když se pokusí vyrovnat se se ztrátou syna, bude schopná přijmout pomoc od lidí kolem sebe a bude si moci poradit i s fyzickou bolestí a dokáže dále žít pro jiné. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jizvy po celém těle, nehojící se duše. Ztráta bolí. Psa, partnera, dítěte. Překročit ji, je snad ještě bolestnější. Claire přišla o syna. A vzápětí i o manžela. Truchlí, kleje, zobe prášky, chlastá, roztahuje nohy dělníkovi, fláká rehabilitace, vysmívá se podpůrné skupině. Podobné látky zavání velkým množstvím klišé, stejně jako laciným topení se v prvoplánové depresi. Tady se pohybujeme tak nějak na hraně. Scénář rozhodně není vybroušený, režie je poměrně sterilní a nijak nápaditá. Naštěstí dává vyniknout hercům, respektive ústřední sarkastické hvězdě, která si nominaci na Zlatý glóbus zřejmě zaslouží. Víc už ale ani ránu. Na ostatní postavy se už moc nemyslí, příběh nestrhne, výsledek je až moc očekávaný. Zanevřela na svět – a co? Filmová historie se kvůli Cake určitě přepisovat nebude, ta hodinka a půl s ním ovšem neurazí. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí, znám Jennifer spíše z jejích komediálních rolí, ale přesto jsem věřil, že zvládne i dramatickou roli. A zvládla ji výborně. Nemám snad co vytknout. Její bolest, jak už fyzickou, tak i psychickou, jsem jí naprosto věřil. Výborná byla i Adriana Barraza a potěšily i vedlejší role jako Anna, Sam, Britt, Felicity a další. Povedené drama s pár vtípky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • V desiatej sérii časti 4 seriálu Priatelia s názvom O torte, objedná Rachel (Jennifer Aniston) pre dcéru tortu s čokoládovou polevou. Rovnakú dá urobiť vo filme Becky v jeho závere. (megajalec)
  • Jennifer Aniston bola inšpirovaná jej kamarátkou a kolegyňou Stacy Courtney, ktorá bola kaskadérkou. Vážna nehoda, pri ktorej takmer zomrela, jej pomliaždila nohy a ukončila jej kaskadérsku kariéru. Absolvovala 23 operácií, bola závislou na oxycontine. Nevzdala sa a svoj boj vyhrala a stala sa koordinátorkou kaskadérov vo filmoch. (megajalec)

Reklama

Reklama