Reklama

Reklama

Mahóka kókó no rettósei

(seriál)
  • Japonsko 魔法科高校の劣等生 (více)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Sci-Fi / Sportovní
Japonsko, (2014–2024), 20 h 48 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Cutomu Sató (kniha)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Júiči Nakamura, Saori Hajami, Džun'iči Suwabe, Jošicugu Macuoka, Kana Hanazawa, Kódži Jusa, Takuma Terašima, Tomokazu Sugita, Iššin Čiba, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál je zasazen do světa, kde existuje magie a je využívána ve spojení s technologií po celá staletí. Příběh se odehrává v roce 2095, kdy Tatsuya Shiba a jeho sestra Miyuki Shiba vstupují jako noví studenti na Soukromou magickou univerzitu. Studenti jsou zařazeni do kurzů podle výsledků vstupních testů: Studenti s nejlepšími výsledky jsou zařazeni do kurzu 1, zatímco ti s nižším skóre jsou zařazeni do kurzu 2. Tyto kurzy jsou hovorově známé jako "Bloom" a "Weed". Miyuki dosáhla nejvyššího celkového skóre u přijímací zkoušky a je tedy v kurzu 1, zatímco Tatsuya je umístěn v kurzu 2 kvůli jeho nízkým výsledkům praktických testů, i když získal nejvíce bodů ze všech v písemné / teoretické části zkoušky. Seriál sleduje osudy této zvláštní sourozenecké dvojice během jejich studia a jejich vliv na některé události jak školního, tak i národního významu v tomto zvláštním magickém světě. (Jeoffrey)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (9)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Jsem velice potěšená. Anime, kde mi jako největší zápor připadá barva školních uniforem (jako vážně. Při scéně, kde je Tatsuya jen v černé košili a vestě, mi spadla čelist v tichém PROČ tak nechodí pořád), je slušně udělané anime. Zdá se to ironické, ale pravidelná dávka stereotypních postav, školního prostředí s klasickými událostmi (které se naštěstí udržely z dávných a dávných časů), slušných bitek a super-schopných hrdinů mi dělá opravdu dobře. Ano, platonický incest mě zprvu dost vytáčel, ale po pár epizodách už jsem se tím upřímně bavila. Vlastně u všech postav, co mi přišly otravné, jsem v závěru už jejich otravnost akceptovala jako celkem fajn vlastnost. A světe div se, hned bych se koukla na pokračování. Nebo třeba na podobné anime. Ale těch je překvapivě málo. Ale stejně mě na tom nejvíc bavila ta agent-se-strašně-nenápadně-skrývá-ve-škole-pod-zástěrkou-neschopného-žáka zápletka. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Potěšila zase jednou normální mužská postava, která nebrečí na každém rohu, ale dělá, co chlap musí... a také podtitul skrytý mezi řádky, který říká, že místo skuhrání o diskriminaci a dožadování se nějakých "práv" je lepší dělat to, co člověk umí a rozvinout to. Překlad na lehce podprůměrné, poameričtěné úrovni. Prozatím 4* (nakonec s odřenýma ušima za 5*, protože té sestře jsem opravdu ochoten její city věřit). Mám na anime rád, že není pro masy a tak každá jedna z nich někomu sedne zcela a někomu vůbec. ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po delší době narazil na anime, které je celkem kvalitně nakreslené a má dobrý hudební doprovod. Hlavní hrdina je racionální, vážný, vyrovnaný a cílevědomý. Přestože si zachovává odstup, je laskavý a nesobecký. Jak tu už nějaká fanynka napsala "chlap, jak má být". Negativní stránkou jeho charakteru pro diváka je, že působí poněkud nudně. To by nebyl problém, kdyby v anime byly nějaké další postavy, které by ho vyvážily ...bohužel tam nejsou, ztřeštěná postava je tam jen jedna a to jen trochu. Všech 26 dílů má jen 3 "kapitoly", například všechny díly 8-18 se týkají soutěže ve sportovní magii. Byť se na pozadí odehrávají i další příběhy, to hlavní se točí kolem studentské soutěže - jeden čas, jedno místo, stejní lidé a v zásadě stejný průběh dílu ...na můj vkus zde byl příliš malý vývoj a občas byla nuda. Pokud jde o souboje ...díky enormní převaze hlavního hrdiny jsou svým způsobem někdy nudné i ony. Na druhé straně kladné body dávám za to, že se vysvětlují jejich principy, takže krom hezké světelné podívané divák zhruba ví, co se děje a proč se to děje. Dialogy jsou celkem dobré a občas jsou vyzrálé reakce a myšlenky Tatsuya inspirativní, na druhé straně je v nich věnováno dost prostoru zdvořilostním frázím ...což se též spolupodílí na skutečnosti, že anime není svižné a napínavé tak, jak bych si představoval. Podobných anime je nicméně nedostatek, takže na příští sezónu mrknu taky. 65% (edit: japonci fakt umí nasrat -- druhá série je oznámena na červenec 2020.. ! ...točit druhou sérii za 6 let od první ??! ...magoři) ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Po skvělém začátku, přišel tuctový konec. Jako kdyby autoři na vyhodili vztahy mezi postavami z okna. Očekáváte nějaký vývoj jejich vztahů? Ani omylem. Ze začátku to vypadá jako zajímavý mix akce a romantiky mezi bratrem a sestrou, ale pak romantika zcela zmizí a nikde se znovu neobjeví. Stala se z toho suchá akce bez špetky něčeho zajímavého. ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějak vůbec nepochopil o co jde .. uměle vytvořená postava která je brána jako bratr a je naprosto perfektní v "magii" na dálkové ovládání, což ještě skrývá. V září nastupuje do školy se svoji sestrou a v říjnu čaruje atomovky z boku. Velké plus za to, že se zde nebulí každou minutu, ale jinak pro mě opravdu chaotické. ()

Galerie (473)

Zajímavosti (9)

  • Přestože na veřejnosti Tatsuya a Miyuki používájí příjmení Shiba, jejich skutečné přijmení je Yotsuba. Yotsuba je jedna z deseti magických vládnoucích rodin v Japonsku a Yotsuba Miyuki je budoucí hlava této rodiny. Yotsuba Tatsuya, přestože je její bratr, byl pověřen službou jako její bodyguard. (spacemaster)
  • Kdykoli Tatsuya něco vyhledává na počítači, formát stránky vypadá jako Wikipedie. (spacemaster)
  • Shiba Miyuki se objevila v seriálu Durarara!! (od r. 2010) jako obraz v dodávce Kyouhei Kadota. (spacemaster)

Reklama

Reklama