Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohové pohanských předků, konečně se to stalo, KONEČNĚ někdo spáchal komiksový seriál, který je dobrý, tohle je o dvě a půl miliardy levelů lepší, než telenovela muže v zelené pláštěnce a všichni š.t.í.t.o.v.í. agenti by se při zjevení divoďábla rozhodli deailně prozkoumat svou schopnost prchat nadzvukovou rychlostí. Výborné je tu snad vše, ale jedna věc přece jen ční nad vším ostatním, padouch Vincenta D´Onofria, není žádným tajemstvím, že je to skvělý herec, kterému v získávání velkých rolí překážel jen strach z obsazení někoho, kdo nevypadá jako fešák z obálek, ale to co zde předvádí (i díky tomu, jaké dialogy mu scénáristé dali do vínku) je něco neskutečného, ještě nikdo lépe neztvárnil padoucha tak, aby byl zároveň sympatický. a přesto zůstal děsivou hrozbou. Ovšem pozor, nejen on, i většina vedlejších postav je tu skvěle zhotovená (právnickej sidekick, zrzka z True blood), bojová choreografie je často velmi dobrá (i když by mohla být trochu víc efektivní a méně efektní), ale kurník, v kombinaci se skvělým řemeslem (kamera obzvlášť) ani nevadí pár kiksů v ději. All hail the Daredevil. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasticky rozjetý příběh Marvel světa od Netflixu. Kéž by takto vypadal každý superhrdinský projekt- děj nepřeplácaný postavami, CGI, podivnými rozhodnutími,... (netvrdím, že tomu je vždy špatně, ale ne vždy se to povede) Naopak seriál Daredevil se oproti většině Marvel projektům liší především v postavách. A to tak, že tu jsou hlavní protagonisté se skutečnými city, uvěřitelnými rozhodnutími a životem, který je nejreálnější, jak jen může. Konečně tu máme hlavního hrdinu o kterého se bojíme v každém souboji. Seriál velmi vynikal choreografií, jelikož souboje byli i přes to, že byli většinou ve tmě fantastické. Máme tu hlavního záporáka s city a nápadem, kterého chápeme, i když jsou jeho rozhodnutí, řekněme, rapidnější a brutálnější. Výjimkou hlavních postav tu stojí za zmínku i postava Jamese Wesleyho, kterou jsem si velice oblíbil. Charlie Cox ztvárnil Matta Murdocka na jedničku a jeho mimika slepce je velmi dobrá a představitelná. Seriál má výbornou hudbu a excelentní intro/první titulky, říkejte si tomu jak chcete. PS: Oblek v závěrečné epizodě vypadá parádně. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku velice komorní záležitost, která s přibývajícím dějem nabírá na intenzitě. Hrdina, právník a katolík, záporák se skutečnými city, kterého chceme chápat a městská čtvrť, u které nevíme, jestli jsou v ní všichni opravdu opravdu tak zkorumpovaní a koupení. A do toho všeho ninjové. Drží to pohromadě a na závěrečný díl, ve kterém se nám hlavní postava ukáže tak, jak ji známe, bere dech. 90%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypečená seriálová komiksovka, do prasknutia natrieskaná udalosťami (nie zvratmi - UDALOSŤAMI!), s postavami, ktoré popri celej svojej civilnosti neprestávajú byť komiksovými postavami... a ako komiksové postavy ani v náznakoch nekĺžu do paródie či nevydarenej karikatúry. Nad šikovným castingom a adekvátnymi výkonmi sa potom ako obor čnie Vincent D'Onofrio v úlohe hlavného antagonistu, ktorý konečne prekonáva svoj výkon z Full Metal Jacket (nie žeby nebol vynikajúci počas celej svojej kariéry, ak mu to rola umožnila... a práve o to ide). Tlieskam a teším sa na to, čo ma vo svete Marvel-Netflix čaká ďalej. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí posledního dílu první série jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec. Daredevil je naprosto nepřekonatelný svou atmosférou. Divák opravdu nemá problém uvěřit, jak na tom Hell's Kitchen je. Vše podporují bezchybné herecké výkony. Obzvláštní poklonu zaslouží Vincent D'Onofrio, jehož Wilson Fisk je skutečně dokonalý. Ostatní herci jsou ale také takřka bezchybní. Pochvalu pak zaslouží skvěle zvládnutá choreografie soubojů (konec druhé epizody). Věřím, že menší útlum v poslední epizodě je způsoben kostýmem, který do druhé řady ještě upraví. 100 % ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Fiskův (Vincent D'Onofrio) účetní je pojmenován jako Leland Owlsley (Bob Gunton). V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superpadoucha známého jako Sova. (Epistemolog)
  • Bojová scéna na chodbe bola natočená na jeden záber. Chris Brewster - hlavný dablér Charlieho Coxa (Daredevil) povedal, že v prvý deň vytvárali choreografiu, na ďalší sa trénovalo a v tretí deň to zahrali. (lucia28)

Reklama

Reklama