Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypečená seriálová komiksovka, do prasknutia natrieskaná udalosťami (nie zvratmi - UDALOSŤAMI!), s postavami, ktoré popri celej svojej civilnosti neprestávajú byť komiksovými postavami... a ako komiksové postavy ani v náznakoch nekĺžu do paródie či nevydarenej karikatúry. Nad šikovným castingom a adekvátnymi výkonmi sa potom ako obor čnie Vincent D'Onofrio v úlohe hlavného antagonistu, ktorý konečne prekonáva svoj výkon z Full Metal Jacket (nie žeby nebol vynikajúci počas celej svojej kariéry, ak mu to rola umožnila... a práve o to ide). Tlieskam a teším sa na to, čo ma vo svete Marvel-Netflix čaká ďalej. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TO SI OPRAVDU MYSLÍŠ, ŽE JEDEN MUŽ V HLOUPÉM KOSTÝMU NĚCO ZMĚNÍ?“… /// Komiksovej vizuál a detektivní slabota. Fighty jsou vobčas hodně solidní (vzdejme poctu choreografovi!) a nakonec přibude i násilí (takže krev), ale ukecaný je to až běda! Moc se neztotožňuju ani s Mattovou filozofií. Ne, že bych nevěřil tomu, že něco změní. Jen mě irituje, že místo, aby vyčistil zhoubný doupě nadobro, jen to tam zmlátí, frajeři se voklepou a jdou po něm dál. (Asi by pak neměl v noci koho mlátit.) Pak ty „sluníčkový myšlenky…“. Na tohle jsem starej. Aspoň, že sráčové se chovaj normálně! Příběh je standardní - kurevská korupce a takový ty kraviny s tím spojený. Všichni se tvářej dramaticky, což je většinou trapný. Stejně jako hrdina, kterej dostává neustále přes píču (nebo co tam má). Pak se začnou hloupý kydy měnit ve filozofický a na konci je mi jasný, že je to spíš dost blbý, než abych vo tom někomu povídal. A to jsem chtěl dát aspoň 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si získat respekt. 2.) Rodinný sračky jsem vyřešil „perníkem“. 3.) Thx za titule „překladatelskýmu týmu Edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to troška v rozporuplnom kontraste: na jednej strane dosť detailné krvavosti a na druhej rodinný humor a žoviálne kamarátske ústredné trio, ktoré sa navzájom doberá ako keby vystupovalo v Matelkove. Takisto mi nie úplne perfektne sadla podozrivo vyľudnená newyorská štvrť, ktorá pôsobí značne nízkorozpočtovým dojmom. A ani toľko vychvaľovaná akcia v skutočnosti nie je nič fenomenálne, ak nerátame drobnosti (chodbová scéna, ale tá je v jednej z prvých častí a potom už do konca nič). Našťastie má prvá séria i množstvo plusov: sympatická hlavná trojka, pomerne dobrá atmosféra "štvrte, ktorú zničili Avengers, keď zachraňovali New York", sympatický Ben Urich a v neposlednom rade ak aj nie rovno najlepší, tak jednoznačne jeden z najlepších marvelovských zloduchov od prvého Iron Mana v pomerne monštruóznom podaní Vincenta D´Onofria. Druhá séria sa každopádne vydarila ešte o dosť viac. Ale už prvá je u mňa za slušných 70%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je skvělé uvedení počátků Daredevila a jeho úhlavního nepřítele Kingpina. Je zde spousta brutálních scén, skvělé akce (hlavně v soubojích) a povedený příběh. Jak hlavní, tak i vedlejší postavy sedí. Seriál nám ukáže jak vznik super hrdiny, tak i ikonického padoucha. I osobní vztahy hlavních hrdinů nejsou bez emocí. Já si tuto první sérii užil a dávám 100% :) ()

radecacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série nasadila laťku vysoko. Temná komiksárna, kde se krví nešetří, souboje mají šmrnc a ženské jsou charismatické a krásné. Ke konci se dost brečí, a to snad každá postava. Vadily mi i některé zbytečně zdlouhavé flashbacky a dialogy. Nicméně se jedná o top seriál od Marvelu a uvidíme, co provede Elektra a Punisher ve druhé sérii. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Postava Claire Temple (Rosario Dawson) je volná adaptace postavy z krátkotrvajícího komiksu Marvelu z roku 1970 „Night Nurse“. V současné době je tento titul také neoficiálním přezdívkou marvelovské lékařské praktikantky z New Yorku, která poskytuje lékařskou péči superhrdinům s vědomím, že bude respektovat jejich tajné identity. (Epistemolog)
  • V tejto epizóde sa Matt (Charlie Cox) odmietne predstaviť Claire (Rosario Dawson), ktorá ho nazve menom jej bývalého priateľa - Mike. V skutočnosti ide o alter ego Matta z komiksov. Matt si vymyslel postavu Mikea Murdocka, jeho vidiaceho identického dvojčaťa, na ktorého sa vždy vyhováral, ak bola identita Daredevila prezradená. (lucia28)

Reklama

Reklama