Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je skvělé uvedení počátků Daredevila a jeho úhlavního nepřítele Kingpina. Je zde spousta brutálních scén, skvělé akce (hlavně v soubojích) a povedený příběh. Jak hlavní, tak i vedlejší postavy sedí. Seriál nám ukáže jak vznik super hrdiny, tak i ikonického padoucha. I osobní vztahy hlavních hrdinů nejsou bez emocí. Já si tuto první sérii užil a dávám 100% :) ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivní adaptace Daredevila dává zapomenout na rozporuplný celovečerní film a tvůrci nám dávají jasně najevo, jak má být tento hrdina správně prezentován. Drsnější pojetí, temné prostředí, tmavý vizuál a nabité akční scény, to je klíč k úspěchu. V bitvách Daredevil exceluje a ukazuje nám prvotřídní rvačky, zapisující se již nyní do zlatého fondu žánru. Tvůrci vedle hrdinů věnují hodně prostoru také titulnímu záporákovi Kingpinovi, což je dobře a jde o zajímavou změnu oproti Marveláckým filmům a tentokrát tedy nepřítele poznáme velmi detailně a jasně chápeme jeho motivace. Kde ale tvůrci pochybili je tempo a dávkování příběhu, neboť i když Daredevil obsahuje několik skvělých epizod, dojde i na mnoho slabších momentů a seriálu by prospělo rozsah o pár epizod zkrátit, neboť v současné podobě se děj dost vleče. Pozitiva ale převládají a Daredevil úspěšně odstartoval Marveláckou štaci na Netflixu. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

radecacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série nasadila laťku vysoko. Temná komiksárna, kde se krví nešetří, souboje mají šmrnc a ženské jsou charismatické a krásné. Ke konci se dost brečí, a to snad každá postava. Vadily mi i některé zbytečně zdlouhavé flashbacky a dialogy. Nicméně se jedná o top seriál od Marvelu a uvidíme, co provede Elektra a Punisher ve druhé sérii. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TO SI OPRAVDU MYSLÍŠ, ŽE JEDEN MUŽ V HLOUPÉM KOSTÝMU NĚCO ZMĚNÍ?“… /// Komiksovej vizuál a detektivní slabota. Fighty jsou vobčas hodně solidní (vzdejme poctu choreografovi!) a nakonec přibude i násilí (takže krev), ale ukecaný je to až běda! Moc se neztotožňuju ani s Mattovou filozofií. Ne, že bych nevěřil tomu, že něco změní. Jen mě irituje, že místo, aby vyčistil zhoubný doupě nadobro, jen to tam zmlátí, frajeři se voklepou a jdou po něm dál. (Asi by pak neměl v noci koho mlátit.) Pak ty „sluníčkový myšlenky…“. Na tohle jsem starej. Aspoň, že sráčové se chovaj normálně! Příběh je standardní - kurevská korupce a takový ty kraviny s tím spojený. Všichni se tvářej dramaticky, což je většinou trapný. Stejně jako hrdina, kterej dostává neustále přes píču (nebo co tam má). Pak se začnou hloupý kydy měnit ve filozofický a na konci je mi jasný, že je to spíš dost blbý, než abych vo tom někomu povídal. A to jsem chtěl dát aspoň 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si získat respekt. 2.) Rodinný sračky jsem vyřešil „perníkem“. 3.) Thx za titule „překladatelskýmu týmu Edna.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Bojová scéna na chodbe bola natočená na jeden záber. Chris Brewster - hlavný dablér Charlieho Coxa (Daredevil) povedal, že v prvý deň vytvárali choreografiu, na ďalší sa trénovalo a v tretí deň to zahrali. (lucia28)
  • Jak už bývá zvykem, i v této marvelovské adaptaci se objeví slavný komiksový tvůrce Stan Lee, i když pouze na fotografii. Můžete ho spatřit vyfoceného v policejní uniformě na zdi policejní stanice. (NiaWolf)
  • Pistole, která se zasekne v úvodní scéně, je Heckler a Koch P30L. (Epistemolog)

Reklama

Reklama