Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (346)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s originálom nebudem, pretože to by sme túto verziu mohli hneď odpísať ako jednoznačne horšiu. Ide o to, či film obstojí sám o sebe no a aj by mohol, ak by neobsahoval niekoľko hneď zrejmých nedostatkov. A problém je hneď v hlavnej postave. Bracey je bohužiaľ necharizmatický a nefotogenický, takže by ste ho po pozretí filmu ani na ulici nespoznali. Nefungujú emócie a napätie medzi postavami, akoby bol PB nejak nasilu stláčaný k dvom hodinám na úkor budovania vzťahov medzi postavami. Pričom Ramirez a Winstone boli dobrými voľbami, si myslím. Film určený vďaka krásnemu vizuálu iba do kina, tam by som bol možno spokojnejší, ale negatívne recenzie ma odradili. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Adrenalin je super věc, je vidět, že ho potřebujeme i když není fyzicky zapotřebí. Ale páchat kvůli němu jednoznačnou sebevraždu, je diskutabilní. Ta šance by měla být alespoň větší nebo rovna 50/50 a měla by mít smysl. A zabíjet u toho drobné broučky ( bezvýznamné placené zaměstnance, kteří se snaží uživit rodinu ), mně smysl nedává. naopak mi dávalo smysl ta harmonie a sounáležitost s přírodou, kterou když nedodržíme, tak dopadneme jako dinosauři. Takže morálně +-, herecky, to ujde, ale žádný zázrak. Filmařsky slušné a adrenalínově skvělé. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tři prdele ekoteroristických žvástů o ňuňání s velrybičkami a splývání přírodou, ukrutné lkaní nad povrchností konzumerismu, globální oteplování mezi hlavními hrdiny, banda pseudofilozofování o tom, jak dosáhnout nirvány bez vzájemného honění v zaprděném stanu ve vysokohorském sedle a obskurní fyzika sveřepých multiadrenalíňáků v podobě například tunové bedny s prachama padající z letadla dvakrát pomaleji než sedmdesátikilový chcípák. I to je rymejk devadesátkové klasiky. Na druhou misku vah však hodili proti kokotskému scénáři solidní tempo, obsazení vcelku sympatických pupušů a hlavně místy naprosto fantastické záběry, přičemž drápání se na Andělský vodopád byl až vizuální orgáč, z něhož mi málem vystříklo oko. Zobáčky oné pomyslné váhy se tedy zastavily přímo proti sobě a vyvážily průměrnou zábavnou pičovinku, po které se Páťa nemusí hystericky otáčet šest stop pod zemí a Kínu bezmimicky tumpachově čumět na závěrečné titulky. Tedy až na to milostné vzplanutí. Vsadím se, že kdyby to v téhle verzi Bodhí nezabalil, nakonec by si s Jutahem i zašukali. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný a hlavně mizerný remake, který má s původním filmem společnou jen hlavní premisu tajného policisty uprostřed gangu. Původní klasika toto dílo zadupává s přehledem do země, ačkoliv nebyla na první pohled, tak cool. Tento film je jen nudná přehlídka polonahých krásek a nabouchaných chlapů, kteří jsou jen nudnými figurkami na rozbité šachovnici. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem zvažoval, že remaku Bodu zlomu dám nakonec hvězdičky tři, nicméně mi to nakonec můj vlastní vkus nedovolí, zvláště pak když jsem originálu ony tři udělil. Nechci tu samozřejmě tvrdit, že moderní adaptace zaměňující čistokrevné devadesátky za současnou podivnou kulturu určitých jedinců nehraje do karet moderní adaptaci, přesto se zde najde hned několik prvků, které vyloženě vadí. Obsazení je nakonec fajn, hudebně se taky jedná o celkem jistotu a i když několik akčních scén prokázalo zajímavý nápad, ve výsledku je to celkem nuda. Slábnoucí digitální triky, především v druhé půli to pak táhnou ještě více ke dnu, což završí scénář Kurta Wimmera, který kličkuje mezi produkcí mezi současné náctileté, adrenalinovým průměrným akčním filmem a především úkroky směrem k originálu. Výsledkem je nepříliš zajímavá a docela se táhnoucí dvouhodinka, která je vlastně o všem a o ničem zároveň. Párkrát se na to pěkně dívá, párkrát ne a kde nic tu nic. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)
  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama