Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (346)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na začátku musím ihned říct, že film se podle mě nedá pokládat za remake, neboť je to příběhově trošku odlišnější. Postavy jsou v zásadě stejné, ale co u nich postrádám, tak je charakter. Schwayze s Reevesem byli opravdu charismatičtí. Je mi líto, ale herci to tady nezvládli tak, jak jsem si představoval. I příběh ničím nevyčnívá. Jediným faktorem, který tento film zachránil, jsou neskutečně mistrovsky natočené akční scény, které byly opravdu dechberoucí. Za to tvůrce obdivuji. Potěšil mě Ray Winstone, který zahrál roli detektiva docela dobře. Podle mě se film s takovým rozpočtem dal natočit lépe. Za mě 65% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o extrémních sportovích, akce je určitě výborná, je neuvěřitelné, co tihle sportovci dokáží (i když na konci filmu už je to fakt hardcore a nevím, jestli je tohle vůbec možné), ale trošku tam vázne dějová linka. Teda příběh celkem ušel, ale mohl být lepší, mohlo to být více zábavnější, aby to divákovu pozornost udrželo po celý film. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál se občas až zbytečně moc považuje za kultovní film, je to sice výborná dobová žánrovka, ale nic kultovní krom účesu Swaezyho na ní není.Škoda, že se tvůrci tohohle ''remaku'' nevydali vlastní cestou, nevěřili sami sobě a tak pojmenovali film Point Break a přitom to nemá s 25 let starým filmem naprosto nic společného.Akorát jména hrdinů Utah, Bodhi a jednu jedinou scénu.Postavit film na reklamní kampani ve stylu ''největší adrenalinová jízda vašeho života'' mohlo to mít třeba slušný úspěch a pojmenovat postavy Idaho a Donnie, nikdo by se po nějakém filmu s Reevesem ani nevzdechl.Opravdu škoda, protože film je to natočený parádně, příběh nás bavil, herecké obsazení je fantastické a Teresa Palmer je neskutečná žába.Dokonce i ten gumák Bracey se docela předvedl.Občas mě sice srali ty Bodhiho hippiezácký žvásty a co minutu sem čekal, kdy půjdou s Utahem společně do sprchy a pak recyklovat plechovky, ale vše kolem je parádní filmařská práce a mě po dlouhý době zase opravdu bavil super akční film.75%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bod zlomu nastal, když na plac nastoupila Terka Palmerová, to se konečně probudil můj adrenalin. Dvouhodinová reklama na outdoorové aktivity s odkazem na rok 91, kterou si vzhledem k poměru polonahých kluků a holek asi víc užijou holky. Rád bych, aby jako tady u všech filmů platilo "to nejlepší nakonec", protože šplhání na vodopád byla opravdová vizuální ňamka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodný snímok "Bod zlomu", ktorý v roku 1991 natočila režisérka Kathryn Bigelowe a v ktorom zahviezdili Patrick Swayze a Keanu Reeves ma nijak zvlášť nezaujal. Pozrel som si ho, ale nadšený som veru nebol. V roku 2015 bol vyprodukovaný bombastický, špeciálnymi efektami a adrenalínom nabitý remake. Režíroval ho Ericson Core. Tento nový, ekologický, vytuningovaný, popcornový "Bod zlomu" som tiež zhliadol. Mám z neho podobný dojem ako z jeho predchodcu. Na jedno pozretie je to fajn, ale inak nič moc. ** ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama