Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejnovější podoba věčného pitvoření českých pohádek. 1) Nic se nezměnilo - stále stejné přehrávání (rádce Scapani Petra Nárožného se zapomněl v 80. létech), stále stejné kostýmy, účesy jako symbol degenerace pohádkové invence a především stále stejně neschopné dialogy, jejichž hloupost volá do nebes o zásah. Princ oslovuje dvorní dámy: Holky, teď mi musíte pomoci, a divák si zoufá. 2) Ještěže tu je sympatický 29letý Matouš Ruml, takže mohu dát alespoň jednu hvězdičku. ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím proč se někdo rozhodl zfilmovat závod přespolního běhu v dobových kostýmech. Je sice pravda, že kamera se vedoucí dvojice drží kvalitně. Jenže při jednom z checkpointů skončí v bažině a vrací se na začátek. Vše hrozivě předscriptované a také se u toho nemluví. Jen hlasitě vzdychá, pardon oddechuje. Jako kamera dobrý, zvuk dobrý, ale ten děj, na ten se rezignovalo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení mi v tomto dobrodružném příběhu způsobili pánové, tedy především Matouš Ruml se strništěm a delšími vlasy, seklo mu to a Maroš Kramár, vůbec jsem netušila, že umí být působivě odporný.. To, co měla většina zúčastněných na hlavách, ponechám bez komentáře, neb na to nenacházím slušná slůvka.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toho roku ju ČT nasadila ako návnadu č.1. Návnada č.2 Kdyby byly ryby mala už upútavku tak hroznú, že som zatiaľ nenašiel odvahu. Nečakane z tohto mini rozprávkového súboja vyšla slovenská rozprávka Na vlásku, hoci ani tá nie je bez chýb. Úplne najviac ma na nových rozprávkach serie ten televízny look, fakt neviem, čo za kamery používajú ale občas má človek pocit, že sleduje telenovelu. Rozprávka Na vlásku práve v tomto smere zabodovala. Princezná i pisár spočiatku i bavia, čo má na starosti P. Nárožný. Bartoška je fajn, ale veľa priestoru nedostal. Veľkým prekvapením bol pre mňa M. Kramár v zápornej roli Dietricha. Bez neho neviem, neviem... Niektoré akčné scény sa snažia pôsobiť akčnejšie než v skutočnosti sú a poniektoré pripomenú Pirátov z karibiku. Dialógy to je väčšinou bieda, to je však problém väčšiny dnešných našich filmov a nielen rozprávok. Princezná herecky neoslnila, M. Ruml ako tak. Celkovo slabý, ale pozerateľný priemer. 50%. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Nepovedené a na vánoční pohádku neskutečně slabé. Princezna nesympatická, nudná a charakterově dost plochá, Matouš Ruml roztomilý, ale mnohdy přehnaný, jeho akrobatické kousky směšné. O dalších postavách zbytečné mluvit, snad jen kromě Nárožného, ten byl naopak nejzajímavější, nejvtipnější a nejpohádkovější postavou. Velké zklamání. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení byly využity kulisy ze seriálu Borgia (od r. 2011). (M.B)
  • „Měli jsme s Matoušem jednu dramatickou scénu na lodičce. Měli nás táhnout, ale Matouš rozhodl, že budeme plout sami. Jenže najednou se začala lodička naklánět. Tahali nás na poslední chvíli z vody. Najednou byly z pětikilových šatů stopadesátikilové a bylo to drama. Matouš se hrozně omlouval a já byla ráda, že to byl poslední záběr dne,“ prohlásila Monika Timková. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Hercům se v scénách v řece dolívala teplá voda. (M.B)

Reklama

Reklama