Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem (M. Kramár). Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Janek, aby si zachránil život, musí zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži a napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách… (Česká televize)

(více)

Recenze (356)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, jak mě tahle pohádka i bavila. Byli zde docela zajímavé postavy, které mě nijak neurážely, a i když je příběh takovou patlanicí, nějak mi to prostě sedělo. Není to pohádka, kterou bych si chtěl pouštět každý rok, ale na to jedno zhlédnutí je to za mě docela fajn. Vánoce mi to nezkazilo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No jak už jsem napsal naposledy v komentáři na tři brudery, tak pohádkovej žánr už mě moc neoslovuje obvzlášť když vám navrch ještě naservírujou na štědrovečerní večer tuhle rádoby akční pohádku bez jediný špetky invence navrch z totálně retardovaným scénářem. Navíc hlavní hrdina postrádá jakýkoliv charizma no a ta otravná princezna je vyloženě na pěst. Jenom Kramár si toho záporáka celkem užil. Tak aspoň něco.35% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Janák celkem bez problému. Sice výrazy a obrazy jako "kluci, díky", "holky, teď mi musíte pomoct" prostě do pohádky nepatří, nápad s podvodem ve vězení, slušná kamera (dobře natočený útěk po okapovce) a solidní výkony (Nárožný je kouzelný i při přehrávání) herců činí z téhle štědrovečerní pohádky nejlepší premiérovou událost pětiletky. Bohužel. Proč ale Jirka Dvořák bělí dvacet let v bažinách cejchy, místo aby chytal lapky? Kdopak ví, jaký hrad se to objevuje na pozadí některých záběrů (Velhartice to podle všeho nejsou)? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Z Matouše nám vyrostl docela charismatický chlap. Ani bych neřekla, že ho znám jako retardovaného Lexu Bůčka z Comebacku. Jako princ se strništěm a čupřinou byl k sežrání! Nicméně, a to mi odpuste, princezna vypadala jako přešitý chlap. Tolik pěkných holek máme a oni si vybrali za princeznu zrovna tuhle. Celkem slušný námět i režie, ale díky Monice jsem si pohádku zrovna moc neužila. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Já nevím, asi mám divný vkus, ale mně se Princezna a písař líbila ze všech vánočních pohádkových novinek asi nejvíc. Jasně, na obvyklou, konzervativní pohádku tam bylo trochu víc moderny, ale příběh se mi celkem líbil a co je hlavní, mezi ústřední dvojicí to příjemně jiskřilo a na to já vždycky slyším. Mezi nějaké velké sváteční klasiky si ji sice určitě nezařadím, ale na jeden příjemně strávený podvečer to stačilo. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (10)

  • K záběrům hradu při scénách v okolí posloužil německý hrad Marksburg u města Braubach v Porýní. Královský hrad byl uměle dotvořen v grafickém studiu České televize. (Jozka7)
  • Režisér chtěl renesanční kostýmy, ale kostymérky zařadily film do baroka. Měly pro to lepší fundus. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Během natáčení byly využity kulisy ze seriálu Borgia (od r. 2011). (M.B)

Reklama

Reklama