Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Budoucí kultovní klasika, kterou si děti budou pouštět za 20 let místo Sleepaway Camp a Friday 13th. Film v každém ohledu vzdává hold starým camp slasherům velmi zábavnou a stylovou formou. Jediné větší mínus zaznamenávám v ratingu PG-13, při kterém jsme ochuzeni jak o gore tak o ňadra pěkných žen ( a že jich tu bylo), ale na druhou stranu starší slashery také nepřináší krvavé žně, takže to zde mohu v pohodě překousnout. Final Girls sbírá body jinde. Převažuje velmi příjemný humor o který se stará weird Thomas Middleditch, sympatický hororový cásting, velmi stylová forma ( zajímavé úhly a dopady kamer+ krásný slow motion) hezky si film pohrává s hororovým klišé, i ten barevný vizuál působí sympaticky. Hraje se zde i na city ve vztahu Matka/dcera, hlavní záporák v každém ohledu připomíná Jasona ( nesmrtelnost, macheta, chůze),scéna v kině dá zase zavzpomínat na nezvratný osud a nechybí i velmi nečekané rozuzlení. Příjemné pohlazení na srdci, při kterém jsem se fajnově bavil. Jeden z nejoriginálnějších slasherů vůbec. Highlight filmu byl Závěrečný fight mezi Final Girl a hlavním záporákem, který měl sakra koule. Story 7/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 9/10, Akce 5/10, Zábavnost 7/10.75% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Originální parodie na takovej Pátek třináctýho se zajímavou sci-fi zápletkou. Výhodou opravdu to, že si to nechtělo hrát na žádnej horor, ale od začátku do konce to bylo braný s humorem a nadsázkou. Dějově se to dost točilo kolem opětovnýho setkání dcery s mrtvou matkou, kde to naštěstí až tolik nerozmazávali. Ta akční scéna na konci byla až přehnaná, ale pobavilo to, nevim jestli tou stupiditou kolikrát, ale účel to zřejmě splnilo. Tyhle typy parodií na horor jsou o dost příjemnější než hororový komedie. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Měl jsem náladu si pustit nějakej shit, ale tak úplně se mi to nepovedlo. The Final Girls je sice papírově horor, jenže v krásně přesluněných lokacích, které až na jednu výjimkovou pasáž v noci nedokáže ničim polekat a spíš než v hororových prvcích to celé funguje jako parodie na slashery , kde jsem si liboval v absurdnosti chování jednotlivých postav. Celkově dobře zrežírované, obstojné zahrané a za ONU scénu jedna hvězdička navíc...7/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzí, když se ve filmu sejdou dva zajímavé (neříkám originální, sakra) nápady, z nichž pořádně nefunguje ani jeden. Posledním holkám jsem moc nežral ani parodii béčkových slasherů, ani fantasy drama o znovushledání s jakože maminkou. Každopádně bavilo to, uteklo to, všechno dobrý. Taissa je fajn žába, Farmigojc to maj v rodině. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Matka,dcera,vrah,kino. Těšil jsem se na bezvadnou poctu 80´ slasherům a dostal jsem megatrapnou slátanou homo pičovinu, bez nápadu a s lesem jak z Alenky v říši divů. Taissa je sympatická asi jako lumbální punkce, zbytek kástu taktéž a pokaždé když byl na scéně Adam Devine,čekal jsem, že z křoví vyleze tlustá Amy a zapějou spolu nějakej srdceryvnej duet, protože to je jediná věc, která tam chyběla. Hvězda je samozřejmě za Billyho. Jinak to nemá moc daleko k odpadu a to se snažím být opravdu nad věcí a mít nadhled. 20% P.s: Když půlku blbů zabijou v jedničce, tak přece ve dvojce nemůžou hrát ne? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista Joshua John Miller napísal scenár k The Final Girls kvôli tomu, aby sa vyrovnal so smrťou svojho otca, Jasona Millera, ktorý stvárnil postavu otca Karrasa v horore The Exorcist (1973). (Marceloo)
  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)

Reklama

Reklama