Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film není nic úžasného, není to nic, co bychom už dříve neviděli, ale má jednu velkou výhodu a to, že ho táhne Meryl Streep, která opět ukázala, že dokáže zahrát cokoliv a zároveň si to i užít. Je tam pár vtipných hlášek, o které se většinou postará její dcera Mamie Gummer a samozřejmě skvělá hudba plná energie. Já jsem si užívala každou minutu a i když tam je pár chybiček i tak je to skvělá podívaná plná energie a Meryl Streep. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Přes překvapivě nízké hodnocení jsem se u filmu příjemně bavila ;-) Příběh nebyl nijak převratný, ale díky vynikajícímu hereckému obsazení jsem tvůrcům zápletku zhltla i s navijákem ;-) Neumím si představit jinou herečku, která by dokázala tak lehce pozvednout úroveň filmu s takovou lehkostí o několik oktáv výš.. Příběh o ženě, která sice na velmi nízké úrovni, ale zato celým srdcem dělá to, co jí baví v životě nejvíc a upřednostňuje to před rodinnou, mě opravdu chytil za pačesy a nepustil.. Téma je mi velmi blízké, takže jsem možná až příliš zainteresovaný divák.. Za mě super zábava a rozechvělé emoce ;-) ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Rádoby feministické drama o silné rockerce, která dala přednost zpívání cover verzí v jednom zaplivaném pajzlu v LA před vlastní rodinou. Do poloviny docela fajn vztahovka, z které se vyklube laciná podívaná o dospívání v každém věku, zodpovědnosti a smíření se s rodinou jdoucí na ruku snad úplně všem rasám a sexuálním menšinám, díky čemuž to v závěru působí neuvěřitelně vyumělkovaně až odpudivě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to přece jen celkově trochu slabé a až snadno předvídatelné na to, aby to byl lepší než průměrný film. Co se musí nechat, to je Meryl Streep, která zpívá a která vypadá sakra o hodně mladší, než kolik jí skutečně je. Zpívání jí rozhodně jde a rockové písničky jsou ozdobou tohoto filmu o krizi v životě a následném nalezení vykoupení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na čistou komedii je film trochu moc sladkobolný a předvídatelně smířlivý, jako by se Diablo Codyová, nositelka Oscara za scénář snímku Juno, při volné inspiraci osudem své tchyně příliš rozněžnila. Ale pořád má v rukávu dva trumfy, které nemohou selhat: Meryl Streepovou a muziku.Od prvé vteřiny, kdy herečka s kytarou, v upjatých kožených kalhotách a ověšená korálky rozjede rockový nářez, je jasné, že má rytmus v krvi a živelnou radost vyzařuje až k poslednímu stolku zapadlého baru, v němž skončila. Protože hrdinka Streepové, která kdysi kvůli hudební kariéře opustila rodinu, po nocích hraje pro štamgasty se svou kapelou a ve dne se živí u pokladny v samoobsluze, kde jí vnucují úslužné „Vždy s úsměvem!“ Až jednoho dne musí u letištní kontroly sundat všechny extravagantní náramky, protože ji exmanžel čili Kevin Kline povolá za jejich dcerou, která se hroutí z partnerovy nevěry. Přijdou i synové a propuká konfrontace již dospělých dětí, které vychovala jiná žena, s jejich biologickou matkou, jež je zradila kvůli vlastnímu snu. „Jsme ti dávno ukradení,“ vmetou jí do tváře ve vypjaté přestřelce dávných křivd. Zkouška ohněm Rodinné melodrama bohužel na čas opouští muziku, humor však naštěstí ani na okamžik. Značnou měrou jej vytváří kontrast výstřední energické matky a vyhaslé zanedbané dcery, kterou výtečně hraje Mamie Gummerová, skutečná dcera Streepové. Jejich souboje i postupné ženské spojenectví vyzařují přirozenou důvěrnost, které by se jinak těžko docílilo, třeba v kouzelné scéně, kdy bývalí manželé s dcerou zažívají marihuanový večírek. Zábavný moment poskytuje také napětí mezi rockerkou a ženou, která ji na postu matky nahradila. Postava Streepové se totiž už v úvodních nenucených promluvách k publiku odkopává v nekorektních postojích vůči prezidentu Baracku Obamovi – a macecha je černoška, což vzájemné jiskření založené na žárlivosti rozdmýchává i politicky.Půdorys civilizované rodiny, pro niž je vyžilá nespoutaná barová harcovnice černou skvrnou na společenské pověsti, není dvakrát objevný, a dokonce začíná mírně nudit, než se vyprávění přenese zpět na pódium.Na Streepovou tu čeká jednak nejpříjemnější překvapení filmu, Rick Springfield ve střízlivě působivé roli její muzikantské i životní opory, jednak zkouška ohněm, protože coby vetřelkyně vyrazí s celou kapelou na synovu svatbu: usedlou, noblesní, po všech stránkách snobskou a ještě k tomu ekologickou, což je další zdroj vtipu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Kytara, kterou vlastní Greg, skutečně patří jeho představiteli Ricku Springfieldovi. Zpěvák na této kytaře napsal svůj nejznámější hit „Jessie's Girl“. (jezurka42)
  • Ve filmu se objevilo několik chyb spojených s americkým městem Indianapolis ve státě Indiana. Ricki (Meryl Streep) sem například letěla s leteckými aeroliniemi JetBlue, ty však na této trase nelétají. Chyba se také objevila, když Ricki vystupuje z taxíku v Indianapolis. Ten má na boku napsaný zkrácený název města "Indi", tato zkratka se však správně píše "Indy".
    (hansel97)
  • Julie (Mamie Gummer) oslovuje svoji babičku jako „oma“, což je původně holandský výraz. (jezurka42)

Reklama

Reklama