Reklama

Reklama

Vražedná práva

(seriál)
  • USA How to Get Away with Murder (více)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2014–2020), 64 h 27 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Peter Nowalk

Hudba:

Photek

Hrají:

Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Alfred Enoch, Tom Verica (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Annalise Keating (Viola Davis) – krásná, vášnivá, kreativní a charismatická profesorka trestního práva a taky sexy, okouzlující, nepředvídatelná a nebezpečná obhájkyně i těch nejhorších zločinců a násilníků. Za osvobození těch, kteří se dopustili snad všech myslitelných trestných činů – od podvodů a žhářství až k vraždě – je schopna udělat téměř cokoli. Na první pohled je Annalise úspěšná právnička, má spokojené manželství a milujícího manžela Sama (Tom Verica), ale díky vztahu s detektivem Natem (Billy Brown) možná vypluje na povrch jedno její velké tajemství...
Každý rok si Annalise vybírá skupinku nejlepších a nejslibnějších studentů, kteří dostanou šanci pracovat v její advokátní kanceláři. O tuto prestižní pozici spolu soupeří několik studentů: naivní sympaťák Wes Gibbins (Alfred Enoch); drzá a ambiciózní Michaela Pratt (Aja Naomi král); lstivý frajírek Connor Walsh (Jack Falahee), který je zvyklý dostat všechno, co si zamane;  tichá a citlivá idealistka Laurel Castillo (Karla Souza), kterou snadno podceníte; a Asher Millstone (Matt McGorry), chlapec z bohaté rodiny, který se snad už s drahým vzděláním a členskou kartou Country Clubu narodil.
Práce pro Annalise je životní příležitost, taková, která může navždy změnit život studentů... a to je přesně to, co se stane, když se budoucí právníci připletou k vražednému spiknutí, které otřese celou univerzitou. (AXN)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (115)

Mitin 

všechny recenze uživatele

Skvěle promyšlený, napínavý seriál, který je díl od dílu lepší díky dvěma časům, které se k sobě postupně přibližují. Co epizoda, to pár dílů do velké skládačky, která postupně vrcholí. Další věc, díky které hodnotim seriál tak kladně, jsou kvalitní herci a jejich skvěle napsané postavy. Každá postava má v každém dílu svojí důležitost, líbí se mi, že seriál není zaměřený na jednu, ale rovnou na asi 7 postav a žádnou neposunuje do pozadí, zároveň jsou mezi postavami stále nové vztahy a postupně se odhalují jejich tajemství. Edit: konec, poslední dva díly jsou naprostá bomba. |||| 2. série - Po shlídnutí druhé série nemam slov! Postavy se stále rýsujou a ve druhé sérii jim už dává psychika pořádně zabrat, plot twist střídá plot twist a seriál si s divákem pohrává a neustále překvapuje. Na třetí sérii se už těšim jak děcko na Vánoce. ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Popravdě ani vám nevím, jak seriály Shondy Rhimes hodnotit. Ta ženská má neuvěřitelnej talent hlavní postavy vykreslit tak, že je prvně miluju a pak nenávidím! Tuto schopnost musím rozhodně ocenit, přestože to ve mně nezanechává dobrej pocit. Ať už se jednalo o Grey's anatomy, Scandal nebo tady HTGAWM, musela jsem je na čas přerušit a některý jsem ani nedokoukala do konce (Grey's anatomy, dokoukat celý snad ani nejde!). Annalise Keating je samozřejmě znovu drsná černoška v hlavní roli, kterou nelze na začátku jinak, než obdivovat. Bohužel s každou další sérií to jde do háje a nejvíc mě rozesmutnilo, když jediná opravdu kladná postava tohoto seriálu se mění na chladnokrevnýho vraha a už nezbývá nikdo na dobré straně. Můj smysl pro morálku vyžaduje aspoň nějakou vyváženost mezi dobrem a zlem a tento seriál to cupuje na kousky. Mám se moc ráda na to, abych toto celý dokoukala, takže jsem přerušila po 4. sérií, přečetla si spoilery o dalším vývoji, koukla na poslední díl a byla spokojená. Díky tomu jsou moje 3* ještě hodně velkorysé. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Žila jsem s tímto seriálem několik týdnů, tak je asi jasné, že musím dát plnou palbu. Ačkoli jsem rozhodně nebyla cílovka - právní arogantní hatmatilku, ohebné a uřvané právníky, navíc mladé studenty práv, normálně opravdu spíš nesnáším. Proto bych nikdy nevěřila, že právě tomuto tématu budu věnovat tolik času (6 sérií po 15 dílech), přesto mě to vtáhlo - svým švihem, napětím a chytrostí. Jméno Annalise Keating mi bude ještě dlouho znít v hlavě. A Viola Davis ji hrála prostě skvěle. ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si myslel, že to bude další z řady nezajímavých krimi seriálů, nicméně tady to tvůrci vymysleli opravdu skvěle. Zejména tím mám na mysli práci s časem, kdy se protíná minulost, současnost i budoucnost, všechny dějové linie se perfektně doplňují a každý díl se dovídáme další kousek skládačky, což diváky udržuje neustále napjaté. Herecké obsazení je zvoleno tak, aby si každý našel svou oblíbenou postavu ať už jsou zkažení jak chtějí. Některé díly jsou bohužel pomalejší, ale zase chápu, že v seriálu musí být, aby vysvětlily další podrobnosti, které ještě nevíme. Jediné, co mě občas zaráží, je bezmyšlenkovité jednání těchto geniálních studentů práv. 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Seriál mě po prvních třech dílech nijak zvlášť neuchvátil,později se situace zlepšila a závěr mě díky zajímavému twistu dokonce potěšil,ale celkově mi po první řadě zůstala taková podivná pachuť.V poslední době se stává pravidlem,že se v rámci antidiskriminace musím téměř v každém filmu nebo seriálu dívat na to,jak si dva chlapi proplétají jazyky,a i když proti homosexuálům nic nemám,pokud na mě nesahají,tyto scény mě nenaplňují radostí a štěstím.Další záležitostí,která mi vadila,bylo to,že jsem některé scény díky neustálému opakování viděl snad 20x,což mě otravovalo,protože paměť mi ještě slouží.I z těchto důvodů musím po skončení první řady hodnotit sérii jen jako průměrnou. ()

Galerie (1 981)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Wese Alfred Enoch je původem Angličan. V seriálu však hovoří americkým přízvukem, se kterým mu pomáhá dialektový trenér. (ČSFD)
  • Každý název epizody je ve skutečnosti citát jedné postavy daného dílu. (Quentin10)

Reklama

Reklama