Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Meta fantasy komediální muzikál... OK, zní to šíleně, ale tvůrci naštěstí měli šťastnou ruku. Dělají si legraci z politicky korektních castingů, Hry o trůny nebo fantasy klišé, ale přitom alespoň některé postavy jde (občas) brát dost vážně na to, aby člověka zajímalo, co se s nimi stane. Čestnou zmínku zaslouží tanečně-pěvecké vystoupení krále Richarda o tom, jak Galavanta umučí, a fakt, že Madalena je lepší Cersei než Cersei z jistého seriálu. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Galavant je sice super, ale zženštilý/dětinský Richard si scénu ukradl během pár dílů víceméně hlavně pro sebe. První díl mě neodradil, u 2. jsem brečela smíchy (legendární joust) a u posledního jsem plakala už doopravdy, převážně proto, že 3. série nebude. A to se tam zrovna skoro objevil drak! Galavant měl všechno. Bitches. Zombie. Gaye. Rickyho Gervaise. Prostě fakt všechno. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám,opravdu nemám rád muzikály,ale tahle evidentně levná ujetina mě dostala.Tvůrci si tady dělají legraci skoro ze všeho,včetně sebe samých a to já můžu.Zvlášť "epická" bitva ve druhé řadě se spoustou odkazů na Statečné srdce a Hru o trůny byla výborná,stejně jako kterákoliv scéna s šéfkuchařem a služkou(vyloženě optimistické texty).Škoda,že seriál ukončili,na další řadu bych se určitě podíval. ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad! Větší zážitek z toho bude mít fanda GoT, ale i bez toho si užijete luxusní podívanou. Nejlepší postava, bez debat je (král) Richard. Alan Menken je génius a téměř každou písničku, po poslechnutí nemůžete dlouho dostat z hlavy. TOP 10: Finally, Lord of the sea, She´ll be mine, Galavant theme, Serenade, Maybe you are not the worst thing ever, If I Could Share My Life With You, Happiest Day of my Life, Time is of the Essence, My Dragon Pal and Me ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju "jednoduchý" humor udělaný dobře a nelacině - popravdě to je místy tak britské, až se nechce věřit, že to dělali amíci. Trefně parodovaná žánrová klišé, pop kulturní narážky, sebeironcký přístup, výborné guest stars a to celé zasazené do příjemného 20 minutového formátu a s čestně zakončeným příběhem - výborně sem se bavil a docela lituju, že to bylo ukončené tak brzo - myslím, že ještě tak dvě série z toho padnout mohly docela rozumně. ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Ve 3. epizodě 1. série "Two Balls" je cedule "Sidneyland" (anagram slova Disneyland) napsaná stejným fontem jako skutečné logo společnosti. (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)
  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno