Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jaké hodnocení mám filmu dát, nakonec jsem se rozhodla pro to vyšší. Film je zvláštně natočený ale to je na tom rozhodně za pozitivní věc. Jacki Chan stále u mí hrát a bojovat a dokonce i v historickém filmu dokáže bojovat s vtipností. Mě ale nejvíce překvapil John Cusack, podle mého názoru ve filmu předvedl nejlepší výkon. Adrien Brody tam byl ten zlý a i když mu to šlo, tak by podle mě měl dostat ve filmu více prostoru, vzhledem k tomu, že se ocitl v epickém bojovém závěru. Objevuje se tam i pár skvělých scén, které se dotknou u srdce, celkově má snímek ukazovat na to, že když je největší nutnost, tak se rozdílné kultury, náboženství nebo třeba i nepřátelé dokážou spojit proti nepříteli a v téhle době je to dost potřebné téma. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec celkem neškodná blbinka z Jackiem Chánem, který sice již taky viditelně stárne, ale pořád se dá na něj koukat. Příběh sice pro mě není úplně to pravý ořechový, ale plusem je, že se to nebere úplně vážně a není tam moc Čínský propagandy. Jenom škoda přehnaný délky.2 hodiny jsou na podobnej epos už moc.50% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šánci... Mám rád filmy z doby slavného Říma. Obdivuji tu civilizaci. A tak mám co jsem chtěl. Vidět Jackie Chana jako centuriona římské legie, to vám věřte nebo ne bude opravdu stačit vidět jednou za život. Hned na začátku filmu jsem si mylslel, že to bude taková ta asijská tuctovka s Chanem. Takové ty jak já říkám mlátičky, okopávačky, obskakovačky občas s komickým (čínským tedy nevtipným) momentem. Ten zde nastal hned při prvním při souboji, když Chan sáhl čínské Xeně na prsa... Pak se tam ale objevil Cusack (ne Ŕímany mu už nedávejte) se svojí legií a začalo si to hrát na vážnou strunu. Přátelství mezi národy, filozofování o míru.. Ble... Nakonec se do toho vloží echt záporňák Brody (ne tomu Římana už opravdu ale opravdu nedávejte!!!) a začnou zase ty okopávačky obsakovačky a bitky v čínském dříve hong-kongstém stylu. Závěrem všeho je velká bitva z níž kousky stály za vidění. Celý film je značně afektovaný, Číňané asi dlouho neudrží myšlenku a tak jak známe z čísnských filmů, řada momentů se nám často opakuje, zejména těch dojemných. Sám Chan pokud zrovna nebojuje nebo si nedrží nějakou tu krvácející ranku se kterou by každý z nás ostatních šel mrtev k zemi prakticky zbytek filmu brečí... Prostě děs. Římané mají na sobě nějaká zlatá brnění, meče značně futuristické, štíty z pancíře německých tanků a nějakou větší reálnost v tom nehledejte. Pravda Ŕím potřeboval hedvábí a s Čínou existovaly diplomatické a obchodní kontakty ale tohle celé bylo hodně ulítlé. Už jen fakt, že římský legionář používal krátký římský meč galium hlavně k bodání zpoza štítu zde byl zcela popřen a z každého pěšáka je tu šermíř jak ze šestnáctého století...Brody měl u šermu mečem v jednu chíli i ruku za zády :-) ! Dávám za dva práporky. * * ()

kill-tec 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně rozporuplnej film. První půl hodinovku jsem myslel, že to ani nedokoukám. Nakonec jsem byl statečnej a dal to do konce. Potom se totiž začalo něco málo dít. Je tu však několik aspektů, které mě nenechávají klidným a neskutečně mě se*ou. Především nechápu smysl zpomalených záběrů a střih. Nechci se vytahovat, ale i já bych to dokázal líp ve Windows Movie Makeru! Scény se mezi sebou kolikrát prolínali tak, že jsem v tom měl nemalej zmatek (připomíná mi to 47 róninů). Další anomálií je výkon Johna Cusacka, který se tu tváří jak žák 1. třídy na zápisu. No a kamaráčov mezi Římany a ping-pongáčema? To by se Caesar obracel v hrobě. Brody se svým hárem, za který by se nemusel stydět ani člen Kelly Family, je tu taky jak pátý kolo u vozu. Prostě se do této role nehodí, přestože z něj ta svině přímo chrčí. Celý film tak drží jen šermující děda Jackie, kterej byl hlavním důvodem, proč jsem se na to vůbec díval. Ani nevím, proč to hodnotím tak vysoko. Přestože je to neskutečně špatně technicky odvedené, nějak mě nutí to tak nezatracovat. První část je na odpad, střed filmu na slabé 4* a "neočekávaný" konec na 2*. No, co víc dodat.. snad jen to že doufám, že nebude pokračování. Nebo? Možná by bylo fajn koukat jak se k nové Obranné jednotce připojí Vikingové a Apačové, aby bojovali proti zlým Maorům a Aztékům! Debilita by to byla stejná! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal a byl jsem velice mile překvapen. Výborná výprava, kostýmy, hudba i bitvy, kterých je požehnaně. Co na tom, že se to asi nestalo. I přes dvě hodiny má film spád a nenudí. Nesmím zapomenout na herce a to hlavně na Brodyho, který si zápornou postavu opravdu zahrál s chutí. A pro uživatele Acrobat, jestli chceš historickou korektnost, zajdi si do knihovny. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov ide o tretí najdrahší film v histórii čínskej kinematografie. (mh825)
  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama