Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cinska strana zmenila taktiku a po agitkach, ktore sa beru neznesitelne vazne a snazia sa obsiahnut prilis velky casovy usek (Founding of a Republic, Xinhai Revolution) nam serviruje jednoduchy príbeh, ktory sa odohrava v kratkom casovom useku v naivnom prevedeni jak keby sa jednalo o roztomilu rozpravku pre najmensich divakov. Keby to bola aspon kvalitna rozpravka, tak by som proti tomu nic nenamietal, ale nie je. Postavy su strasne naivne a vypustaju z ust tak strasne neznesitelne dialogy, ze mi miestami neskutocne liezli na nervy. Film mohla zachranit aspon akcia. Ved trailery vyzerali tak velkolepo. A vyprava velkolepa naozaj je. Miestami mi padala sanka od uzasu. Ale tym jej kvality koncia. Hromadnych bitiek tu je minimum a väcsinou tu su len bitky jeden na jedneho. A tie tiez za vela nestoja. Choreografia je este akceptovatelna aj ked je jednoducha, ale jej prevedenie je strasne fadne. Proste tomu chyba šmrnc a ani jedna bitka ma nezajala. Este ked sa mlatili neznami borci, tak to bolo celkom dynamicke, ale ked sa bil Jackie, tak to znova vyzeralo strojene a nenarocne, aby sa Jackie nahodou nezranil. Ja viem, ze uz je stary, ale ked sa mu uz nechce nic predviest, tak by sa na to mohol nadobro vykaslat. Sammo Hung je starsi a ma nadvahu a aj tak je este ochotny predviest zaujimave kusky. Velkym omylom bolo aj angazovanie Brodyho do ulohy ulisneho zlosyna. Skoda, ze na poslednu chvilu odstupil Gibson, ktory by aj bez väcsej namahy iba svojou charizmou v tejto ulohe pôsobil ovela lepsie. Prijemnym prekvapenim je John Cusack, ktory ako jeden z mala pôsobi v celom filme uveritelne a sympaticky a v par scenach medzi nim a Jackiem fungovala ta kamaratska atmosfera o ktoru sa po cely cas tvorcovia snazili. Takze vysledkom je film pre deti do 10 rokov, ktore si uziju nejaku tu priemernu bitku, popritom sa naucia nejake tie moralne hodnoty o tom, ze Cinania maju za kazdu cenu drzat spolu a zaroven si precvicia anglictinu, kedze väcsina filmu je prekvapivo v tomto jazyku. Len mi k tomu nesedia miestami dost brutalne akcne sceny v R-kovom ratingu. Ale holt aziati boli vdycky uchylni. Ja davam len 4/10, lebo som sa väcsinu stopaze nudil a dufam, ze Jackie natoci este aspon jeden maly film v ktorom sa mi nebude snazit tlacit do hlavy agitacne kaleraby a kludne to môze byt aj nejaka komedia bez akcnych scen na ktore aj tak evidentne uz nema. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pseudohistorický akčňák s veľkopelým spracovaním i epickým dejom, ktorý je však aj veľmi patetický. Keď mnohotisícové armády vojakov ťahajú za jeden povražtek, hoc nepoznujú reč druhého, a spoločne stavajú pevnosť, spoločne spievajú (!) a vzdávajú úctu druhému národu, začínať byť toto multi-kulti otravné. Dokonca si jednu áriu zaspieva aj Džeky a oči sa mu počas deja zarosia od dojatia toľkokrát, že som to prestal počítať. Čínski tvorcovia tomu prepadli natoľko, že je podľa typu boja ťažko rozoznať, kto je Číňan a kto Riman. Keď šéf Rimanov (mimochodom nepresvdčivo obsadený Brodym) chytí vrhnutý meč jednou rukou a za čepel, niet sa čomu diviť, rovnako ako atakujúcou armádou orlov. Na státisícové armády som si v čínskej kinmatografii už zvykol, prekvapuje, že početná prevaha je v tomto filme na strane Eurošov a nie na strane domácich "kobyliek". Spracovanie, akcia, súboje či vojnové scény sú znamenité, len keby to všetko bolo s mierou, vrátane prvoplánového tlačenia na city. ()

Reklama

Baronne 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka o přátelství.. Megašílenej Adrien, historická hudba, krásný čínský prostředí a kultura. ALE, je to straaaaašně predictable, beeee, to je přece nudaaa. Slepej uřvanej kid mi šel chvílema na nervy.. A těch pět minut příběhu z přítomnosti ? Tak to je úplnej úlet.. Jinak to ale ničim nějak extra neurazí, prostě taková pohodinda.. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Lidi zlatí, to byl příšerný kýč. U spousty scén jsem měl chuť se nepatřičně smát, ale jako celek to kupodivu nakonec fungovalo docela dobře. Nicméně člověk prostě musí přistoupit hned ze začátku na fakt, že tohle je prostě asijský historický popcorn, možná by se dalo říct i válečná pohádka. A pak to relativně jde - římští vojáci s budovatelskou písní na rtech a bratrským citem v srdci pomáhají budovat čínské město a stihnou se při tom náramně bavit a užít si spoustu legrace s jejich novými asijskými kamarády, protože kluci prostě drží pohromadě. Bojové a částečně i bitevní scény jsou vedené spíš po asijsku, což při pohledu na římské zbroje vypadá jako náramná taškařice. Vývoz snímku na západ zajišťují nejen římské reálie, ale také John Cusack a Adrien Brody, sekundující Jackie Chanovi. Prvně jmenovaný mě už poněkolikáté přesvědčil o tom, že je to dřevo s telecím výrazem a charismatem reklamy na bublaninu. Sorry, ale ať prostě do podobných hrdinských rolí neleze a budeme kamarádi. Naproti tomu Adrien Brody svého záporáka dokonale prodal a démoničnost jeho postavy je snad tím nejlepším, co snímek může nabídnout. Tenhle chlap prostě umí hrát. Není divu, že jsem tomu parchantovi fandil nejvíc. Koukám, nakonec jsem ten snímek vlastně celý sepsul. Ale ono to není špatné a pořád se tam něco děje a někdo s někým bojuje a blyští se zbroje až oči přecházejí. Jen je to prostě takové strašně pitomoučké... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zlatá malina, nebo v tomto případě spíš Zlaté litchi by mělo putovat nejen pro film, ale také za režii a za scénář. Pohádka ve stylu proletáři všech zemí spojte se, mír za nás na věčné časy... . Patetický blábol, na který bylo vynaloženo spousta prostředků a podílelo se na něm mnoho lidí je o to smutnější, že jedním z těch nešťastníků byl Jackie Chan, společně s Adrienem Brody a strašlivě špatným Johnem Cusackem, který jakoby se rozhodl kráčet ve stopách Nickiho Cage. Historické filmy mají tu výhodu, že člověk ocení minimálně výpravu a zpravidla atraktivní lokality. Jenže tady to byl scénáristicky fakt velký průšvih. Velká čínská zeď měla aspoň potvory. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)
  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama