Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (161)

runner85 

všechny recenze uživatele

I keď je to len rozprávka ale skvelo zahraná! Ja som tým hercom uveril všetko. Brody zahral toho Tibéria tak výborne, že sa teším na pomstu od momentu keď sa dostaví na plátno :o. Divožienka Peng Lin ma upútala hneď na prvý pohľad a aj preto škoda, že jej tam nebolo viac. Súboj ala opretie o ženský hrudník bolo velice dojemné a romantické (robím si prdel, ale v tom momente by som kludne menil s pánom Chanaom). Na záver dodám, že v rámci histórie je to konina. Lenže ten film som ja chápal aj tak inak. Bol o kamarátstve. Ukázal, že aj dva rozličné národy sa vedia skamarátiť a pomáhať si. Ukázal aj to, že oddanosť ku niekomu môže trvať na veky, len treba mať dobré zásady. P:S film Gladiátor bol tiež nepresný ako riť, no tomu to dajako ľudia nevyčítajú ... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Dávka čínského sjednotitelského patostu, tentokrát z nějakého důvodu s Cusackem a Brodym a creepy dítětem, co zpívá v latině. Umírá se tu pomalu jak ve Hře o trůny, staví se tu zdi pomocí klecí (takže to není patent americké armády na blízkém vychodě ale starobylá římsko-čínská technologie), bojuje se tu a kamarádí se tu mezi národy. Nic zázračného se nekoná. Největší záhada celého filmu je, proč se to v angličtině jmenuje Dragon Blade... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatné, i když některé scény jsou hodně naivní a zavánějí Rychlými šípy (co my víme, i ty třeba byly v Číně, nejen římské legie). Když člověk ale na tu hru přistoupí, dostane se mu slušného melodramatu o přátelství, poctivosti a o tom, že lidi by měli táhnout za jeden provaz i přes veškerou svou rozdílnost. Vyzdvihnout musím vynikající nahrávku původní hudby od Henryho Lai v režii českého dirigenta Petra Pololáníka, který tak mnoha scénám dodal dynamiku a náboj. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Historické filmy mám rád, ale v Hollywoode je to nedostatkové zboží poslednú dobu, kedže ani tie od Ridleyho Scotta nezarábajú. V tom prípade mi ostáva len zavítať do krajiny vychádzajúceho slnka, pretože na tých Shaolinov je vždy spoľah. Nie je to síce najlepšie a je kopec oveľa lepších filmov, ale za to, že ma Chan a Cusack nenudili, hlavne za Jackieho song dávam jednu navrch. Čo inak ešte dodať, klasický záporak, jednoduchý príbeh, ale fajn výprava, kostýmy a samozrejme Jackieho choreografia v súbojoch. Obľúbený soundtrack: Hero of the Desert (Jackie Chan). 75% - 4* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono je to celkově docela průměrné, ale v některých filmech je něco, co vás baví. A v tomhle případě to byli herci, v jejichž podání mi ani nevadilo, že jsou některé postavy moc jednoduché a některé zase moc patetické. Je to přesně ten mix historie, s přece jen trochu malým množstvím akce, a výbornými herci, který mi sedl. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama