Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 3

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (495)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V první den, lidé budou mrznout, v den druhý bude země hořet a v třetí den, budou padat z nebe letadla. Strašně fajnový a pohodový film, nijak výrazně asi nepřekvapí, ale destrukce je hezká, přehledná a docela nápaditá. Film ale jinak má hrozně velké množství klišé a úsměvných scén, asi nejlepší je ta, jak Žerárd Butler surfuje po skle a ke konci se nebojí přinést oběť nejvyšší. Levelově je však asi to nejlepší, co se týče destrukce planety, ani to nepůsobilo tak moc hloupě jako u San Andreas, tam Skála použil své svaly, aby zkrotil nezbedné počasí. Ale konec je jeden z nejvtipnějších, co sem kdy viděl, u toho se nešlo nahlas se nesmát. Jo a pes to přežije, kočka ne. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Špičkového vedca by rovnako ako Gerard Butler "zvládol" aj Lorenzo Lamas. Platí tiež pre všetkých ostatných, či už ich vlastným pričinením (Cornish, Garcia) alebo v dôsledku stupídneho scenára (Sturgess, Harris), ktorý asi pozliepali z vystrihnutých a nedokončených(!) záberov z iných katastrofických filmov, poväčšine nevalnej kvality. Toto bol krajne nešťastný výber - namiesto "hocijakej bezduchej oddychovky" som si naservíroval "mimoriadne stupídnu... #!!@*%!!" ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som aj očakával, takže sa nemôžem na tvorcov vôbec hnevať. Geostorm je katastrofickou snímkou so všetkým známym klišé a kopou nelogických scén, častokrát popierajúcich samotné fyzikálne zákony. Pokiaľ chcete niečo pri čom skrátka vypnete, oddýchnete si, tak ste našli to pravé orechové. V dobrom slova zmysle i v zlom. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Emmerichovatější, než Emmerich samotný......a stejně tak pitomé. Vlastně ne, vůbec ne, tohle bylo zdaleka mnohem pitomější. Jenže zatímco Emmerich svoje pohádky bere s nadhledem, tady se samou vážností sere mramor. Devlin toho od kámoše moc dobrého neodkoukal. A že to má tři prdele triků? Ty už dneska nikoho neohromí. Dneska jsou CGI triky standartem, nikoliv výsadou dobrého filmu. Devlin zaspal dobu tak o 20 let a tahle nablblá splácanina zaslouženě v kinech propadla. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný sci-fi film je režijním debutem Deana Devlina, producenta stojícího za většinou filmů Rolanda Emmericha. Emmerichovy filmy jsou ve většině případů geniální ztělesnění anarchie a Emmerich je režisér zručný. Devlin si zde ale ukousl až příliš velké sousto a měl radši zavolat Rolandovi. Devlin je pořád přece jenom debutant a dostal film za 120 milionů dolarů. Což je pro debutanta hrozně moc avšak zázraky se stávají. U Geostormu to dojelo tak na 50 procent. Geostorm není špatný film. Nejde však ani o dokonalý film. Akční scény i přes rozpočet úplně zaujmout nedokážou a celá zápletka je opravdu přitažená za vlasy a navíc ne úplně vysvětlená (alespoň dle toho co jsem zaregistroval) Herecká stránka je v pořádku: Gerald Butler je opět sympatický hrdina, Jim Sturgess je jeho ying-yangovský bráška a do toho jim ve vedlejších rolí sekundují Ed Harris a Andy Garcia. Především vztah bratrů je fajnově propracovaný a dojde k jedné emočně vyhrocené scéně která se oboum hercům povedla. Geostorm je však pořád řadový blockbuster a i když to na konci vypadá, že zaexperimentuje nakonec spadne do řadového klišé. Jako žánrová výplachovka ovšem vysoce fajn. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Jednomu z typu satelitů ve filmu říkají RocknRolla. Nepochybně se jedná o narážku na stejnojmenný film RocknRolla (2008), ve kterém, stejně jako zde, hraje hlavní roli Gerard Butler. (mr.twizta)
  • Natáčelo se v Číně, USA a Spojených arabských emirátech. Točilo se od 20. října 2014 do 10. února 2015. (Yardak)

Reklama

Reklama