Reklama

Reklama

Geostorm: Globální nebezpečí

  • USA Geostorm (více)
Trailer 2

Po sérii bezprecedentních přírodních katastrof ohrožujících naši planetu se přední představitelé z celého světa dohodnou na vytvoření rozsáhlé sítě satelitů k řízení globálního klimatu, které mají zajistit bezpečnosti všech obyvatel planety. Ale nyní se něco pokazilo – systém vytvořený k ochraně Země začne na Zemi útočit a začíná závod s časem, kdy je nutné zjistit skutečnou hrozbu dříve, než geomagnetická bouře smete ze zemského povrchu všechno... a všechny. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (496)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si od Geostormu moc nesliboval, byl jsem příjemně překvapen. Ano, není to sci-fi, je to čirá fantazie, kde náhoda střídá náhodu, kulky se vyhýbají kladným postavám, blesk spálí jen auto padoucha a dostat se z vesmírné stanice před kolapsem nemusí být tak těžké, jak by se na první pohled zdálo. Jenže film, přes všechny ty náhody a nelogičnosti, má spád a napětí, skvělou kameru, báječné speciální efekty (viděno v 2D), dunivou hudbu a pozor! neskončí jako.... Armageddon. Užil jsem si veškerou destrukci, sežehnutí chrámu Vasila Blaženého, zaplavení Dubaje, smrtící led na plážích Rio de Janeira i obří kroupy v Tokiu. Zábavnější než Den poté (2004). ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Špičkového vedca by rovnako ako Gerard Butler "zvládol" aj Lorenzo Lamas. Platí tiež pre všetkých ostatných, či už ich vlastným pričinením (Cornish, Garcia) alebo v dôsledku stupídneho scenára (Sturgess, Harris), ktorý asi pozliepali z vystrihnutých a nedokončených(!) záberov z iných katastrofických filmov, poväčšine nevalnej kvality. Toto bol krajne nešťastný výber - namiesto "hocijakej bezduchej oddychovky" som si naservíroval "mimoriadne stupídnu... #!!@*%!!" ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

V první den, lidé budou mrznout, v den druhý bude země hořet a v třetí den, budou padat z nebe letadla. Strašně fajnový a pohodový film, nijak výrazně asi nepřekvapí, ale destrukce je hezká, přehledná a docela nápaditá. Film ale jinak má hrozně velké množství klišé a úsměvných scén, asi nejlepší je ta, jak Žerárd Butler surfuje po skle a ke konci se nebojí přinést oběť nejvyšší. Levelově je však asi to nejlepší, co se týče destrukce planety, ani to nepůsobilo tak moc hloupě jako u San Andreas, tam Skála použil své svaly, aby zkrotil nezbedné počasí. Ale konec je jeden z nejvtipnějších, co sem kdy viděl, u toho se nešlo nahlas se nesmát. Jo a pes to přežije, kočka ne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako to napísať najvýstižnejšie....Jadro 2. Už dlho neboleli dialógy tak, ako pri Geostorme, čo je v ostrom kontraste s fajn vizuálnou zložkou a odsýpajúcim dejom. Nad množstvom klišé sa pomaly začnete zabávať, len bohužiaľ cítiť, že ich Devlin nepovažuje za ironickú hru, ale za neoddeliteľnú súčasť katastrofického žánru. Keď prídete na to, o čo v skutočnosti ide, začnete sa nad scenárom zabávať ešte viac. A keď máte countdown na záchranu sveta cca 10 minút a vy sa z toho 5 minút vybavujete s bratom, nepomôže ani chytanie sa za hlavu, musíte sa ísť po filme ožrať. VIDENÉ ZNOVA 7/23: Prekvapivo i dialógy na druhýkrát nepripadali tak otrasné, a to vlastne platí aj o celom filme. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Foglar napsal knihu Devadesátka pokračuje. I Dean Devlin zjevně chce, aby devadesátky pokračovaly, s tím, že jeho přání nezahrnuje junácký klub, leč specifický žánr, jaký v té době dodávali Emmerich a Bay. No a výsledkem je nejlepší parodie právě tohoto žánru, sice nezamýšlená, ale tak zábavná, že ani nevím, kdy jsem naposledy viděl tak dobrou komedii. Řešení rodinné krize propletené se záchranou světa, sliby "já se vrátím", prezident USA v srdci dění, "zcela nečekaná" identita hlavního záporáka, spousta mrtvého komparsu, zatímco celý svět oplakává hlavního hrdinu (předčasně, protože Němci jsou všude jako doma), přemoudřelé děti, rodinné usmíření opět prolnuté se záchranou světa, zkrátka co člověka z těchto obvyklých klišé napadne, to tu najde. Objektivně by to bylo na odpad, ale vzhledem k tomu, že kina jsou plná komiksových sráčů, proti kterým je tohle příjemná změna, jakož i k tomu, že jsem se nejen fakt řezal smíchy, ale dokonce i pocítil určitou nostalgii po době mého mládí a filmového zrání, uděluji Geostormu krásnou jednu hvězdičku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Geostorm: Globální nebezpečí byl hotový už několik let, ale kvůli nespokojenosti studia a následným vynuceným přetáčkám (a do etrému natažené postprodukci) se dočkal premiéry až v řijnu 2017. (ČSFD)
  • Nejdříve byl snímek pod záštitou Paramountu, ale nakonec se produkce ujalo studio Warner Bros. (filmsim)

Reklama

Reklama