Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (671)

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Inferno nemá moc co originálního říct a bohužel je vidět, že tohle všichni dělají jenom pro prachy. Začátek není špatný a postupné odhalování toho, o co tu vlastně jde, celkem zábavné. Vydrží to zhruba do chvíle, než postavy opustí Florencii. Pak už následuje jen výplach o tom, jak několik postav je vlastně na jiné straně, než se zdálo. Přinejmenším ale oceňuju, že tentokrát do příběhu nejsou zapletené dávnověké konspirační plány. Přesto je nelepší na celém filmu výlet do fešné Florencie a jejího Starého paláce (Palazzo Vecchio). Ovšem ten výlet do Benátek, jenom aby tvůrci ukázali Benátky, byl zbytečný a nejspíš i drahý. Plán hlavního antagonisty vlastně připomíná Watchmen, kde je hlavní antagonista ochotný zabít miliony lidí, aby zachránil miliardy. I tady je tenhle plán do určité míry ponechaný jako ambivalentní a jeho tvůrce není megalomanský šílenec ale boháč, který dospěl k extrémnímu řešení, jak zachránit lidstvo a svému plánu a lidstvu jako celku je taky naprosto oddaný. Jenže na rozdíl od Wachmen tady jasně převažuje přístup humanismu bez promyšlených následků. Zkrátka vás film nenechá na pochybách, kdo je na "dobré" straně. Chápu, že černobílá moralita půjde na vrub předloze Dana Browna a filmové studio si to tak nejspíš stejně vyžádalo, přesto je škoda, že počínání "dobrých" postav není jedinkrát zpochybněno, protože tak mohl vzniknout zajímavější film než pouhý trip po Florencii, Benátkách a Istanbulu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Howard poctivě tlačí velkolepé záběry i tam, kde by je divák nečekal, a snaživě tak chce nechat zapomenout na to, jak vyvařeně začíná celá série působit. Vedlejší postavy zbytečně mělní pozornost, parťačka přichází na scénu značně vynuceným způsobem (a vlažnost Felicity Jones tomu nepřidává). Nejsmutnější ale je, že i po dlouhé pauze od Andělů a démonů je jasně znát, že se scénář jen snaží vyzobat ty lepší ingredience z nich i ze Šifry, aniž by přidal cokoli nového. Za stále až překvapivě vitálního Hankse zůstávám na slabším průměru, ale zmatený jsem z téhle směsky doteď. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|74%| Viděno v kině. Tak paráda, sice se nejedná o bůh ví jakou bombu, ale za mě nejvydařenější díl této série. Náboženství a vše okolo toho neuznávám, nejsem věřící, ale nic proti tomu. Proto jsem se těmto snímkům vyhýbal. Přesto jsou předchozí dva filmy obstojná dílka. Šifra mistra Leonarda je dokonce nadprůměrný počin, kterému jsem ty 3* s radostí udělil. Druhý film, Andělé a démoni – to bylo už trošku slabší, ale přesto s odř.uši to na ty 3* bylo. No a toto Inferno? Po skončení v kině jsem dlouze přemýšlel a nakonec dal ty slabší 4*. Zde už byla tématika okolo náboženství, alespoň dle mého názoru dost utlumena. Krom toho to mělo i víc kladů. Nápad s tím, že si profesor Langdom nemůže na nic jasného vzpomenout, jen útržky má – to mi přišlo skvělé. Má to celkem nepředvídatelný děj, který dá na konci opravdu smysl. Sice ta hlavní pointa či zvrat – to asi když posoudím objektivně, bylo dost předvídatelné, ale já to v tu chvíli neuhodl. Herci jsou v pohodě. Hanks je skvělý jako vždy. Finále už bylo takové nemastné neslané, ale výsledný dojem z filmu mi to nepokazilo. I tu máme pár vtipných scén a hlášek, takže to bylo chvílemi nadlehčené. I na nějakou menší akci tu dojde, pár přestřelek atd. Hans Zimmer složil opět solidní soundtrack, mohl být lepší, ale i tak super. Takže, hit z toho nebude, ale i tak jsem mile překvapen. Při dobré náladě se k tomu ještě jednou vrátím. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy a to jen s odřenýma ušima. Infernu musím přiznat, že vypadá dobře - Langdonovy halucinace na začátku filmu jsem docela efektní a lokace v překrásné Florencii hodně pomáhá. Ještě co je to platné, když celý příběh je hrozně upocený a všechno, co se děje, je hrozně nucené? V jedné chvíli se dozvíte, že převážná část toho, co jste dosud viděli, byla jen součást většího (bizarního) plánu - a můžete jen hroutit hlavou, jak to vůbec nedává smysl. Padouši se tu chovají jako banda fanatiků s lobotomií (absolutně si nedokáže pořádně obhájit, co dělají). Kladní hrdinové jsou zase hrozně nudní. A do toho máte agenty Světové zdravotnické organizace, kteří se evidentně mohou rovnat americkým speciálním jednotkám! Je to odfláknuté, je to nelogické, je to hloupé. A přitom by to hrozně rádo bylo špičkovým mysteriozním thrillerem. To tedy ani náhodou. 40 % PS: Ještě upozorním na to, jak je film zbabělý v tom, že ani pořádně tematicky neuchopí nahozené téma "buď zabiješ polovinu lidstva teď - a nebo celé lidstvo vymře za pár desítek let". Očividně je to jenom lákadlo do trailerů, protože tvůrci od tohoto filozofického oříšku pěkně rychle vycouvají. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, dávám dvě hvězdy, protože tohle mi přišlo jako nejslabší díl, ale nemyslím to ve zlém, takovýhlech dobrodružných filmů je strašně málo a to mě mrzí. Je to dobrá série i když trochu promíchaná, když tohle měl být až čtvrtý díl, tak tedy nevim jak udělají další mají vtom docela bordel tvůrci. Tady mě nebavili záporáci, i když jejich ambice měli fajn myšlenku. Hanks tu vypadá dost mrtvě, ale to byl nejspíš účel, i tak mě jeho postava baví hodně, ostatní mě ani tak nebavili a to je právě ten důvod proč dávám tak málo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Inferno je síce štvrtou časťou série s Robertom Langdonom, ale len treťou, ktorá sa dostala na filmové plátno. Tretia kniha s názvom  "The Lost Symbol" sa zatiaľ sfilmovania nedočkala. (beso74)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)
  • Počas nakrúcania vo Florencii produkcia poskytla dotáciu palácu Palazzo Vecchio. Táto dotácia poslúži na obnovenie miesta, kde je uložená skutočná posmrtná maska Danteho Alighieriho. (Zdroj: ITAfilm)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama