Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Běhá Tomáš okolo, dokud není hotovo. Takhle náročný den má leda tak bagr na stavbě, profesor Langdon se nezastavil ani když omdlel. Doufám, že si na film zajdou všichni remcalové, kteří by strašně moc cestovali, ale nemají čas. Přitom jen jižní Evropa se dá očividně v klidu sfouknout za půlden. K filmu samotnému bych měl napsat asi něco ve smyslu, že když si ho dva dny po projekci musím připomínat v galerii, mám buď já na krku stejný vpich jako Langdon anebo si Hauvárd plete film s kombinačním slalomem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle Dana Browna asi nejde nic moc zajímavého čekat, ale přece jen tentokrát divákům předkládá hezký výukový program o jisté osobě jménem Dante, kde žil, koho miloval, co namaloval - jako interaktivní průvodce dějinami a místy je film skvělý. Problém je, že se tam někdo pokusil vpašovat i cosi tak děsivého jako dějová linka. Ono vůbec se zorientovat v tom, o co komu jde a proč, je problém, ať má Langdon anamnézu nebo ne, a na konci to stejně nedá smysl. Tedy kromě toho, že by bylo podle některých fajn vyvraždit polovinu obyvatel Země, abychom se zas měli skvěle a eňo nuňo. Zajímavé, že hlavní a ve filmu mrtvý padouch chce zabíjet v Turecku, a ne třeba v Číně, kde by jeho virus měl asi daleko větší odbyt. Nu dobrá, ale i přes naprostou absenci logiky a charakteristik postav je zase důvod někde běhat, odněkud někam, prchat, chodit podzemními tunely, využívat ty nejnemožnější průchody, aby bylo jako na co koukat. Škoda, že nesehnali nějaké hezké herečky typu Audrey Tautou, na tyhle se moc libě nedívalo. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Popravdě nečekal jsem mnoho. Šifra mistra Leonarda i Andělé a démoni měli něco do sebe, avšak o nadprůměrné snímky se rozhodně nejednalo. Nebyl tedy jediný důvod, proč by se to právě s Infernem mělo nějak razantně zlomit. Šifru si již tolik nepamatuji, tak se k ní nebudu vracet, ovšem druhý díl mě svého času během premiéry značně zaujal a bavil, ale celkový dojem rapidně snížil závěr. Inferno mě možná od samého počátku nebavilo tolik, ovšem dojem z něj byl správně vyvážený a i díky tomu budu hodnotit o hvězdičku lépe. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V brownovském žánru dobrá, odpočinková zábava. Navíc Dante, Florencie, Benátky, Istanbul. Nijak mě to nepohoršilo, spíš se divím, že jsem to neviděla dřív. Šifra mistra Leonarda to není, myslím knižní, která je perfektním trhákem, (filmová verze na ni nedosáhla ani náhodou), ale vidět se to dalo. V záplavě všelijakých jiných hloupostí? Pohodová božská komedie. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průjemný pokračování dvou lepších dílů, kde Tomík zase jednou letí zprasit ééé spasit svět, cestou necestou, polem nepolem řeší hádanky za vydatný pomoci sexy FelaceTy a k tomu jako bonus trpí částečnou ztrátou paměti. Jak už to v těchto snímkách bejvá, zase s ním chce někdo vyjebat a někdo naopak nastavuje...pomocnou ruku...aby s ním následně mohl vyjebat. Takže nic novýho pod sluncem nás nečeká, na knížku se to nečape ani omylem a film z hlavy vyšumí tak rychle, až je to záhadný (jako fakt, viděla jsem to včera a dnes pátrám v paměti jak to vlastně bylo) . Z vedlejších postav mě naprosto iritovala (tj slušně napsáno SRALA) ta policajtka s držkou buldoka, co vypadala, že má permanentně krámy a naopak mi sedl džentlmen co lidi krásně zabíjel zezadu nožem do krčku. Sice měl bulvy dvacet čísel před zbytkem obličeje a já dumala, jestli by si neměl povolit gumičku, ale jinak byl v cajku. Konec dopadne strašně nečekaně - Tomík zachrání svět - a já to už znova vidět nepotřebuju. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (20)

  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • V 5. minutě při pádu prezentéra z věže filmaři nakombinovali několik záběrů/lokací dohromady. Věž je Badia Fiorentina, ze které je krásně vidět baziliku Svatého kříže (Santa Croce), což je v záběrech použito, ale nedá se z ní nikam přímo spadnout. Náměstíčko, kam padá, je Piazza della Signoria, ale to je úplně obráceným směrem než zmiňovaná bazilika. (cerdax2)
  • Pôvodne stanovilo štúdio Sony premiéru filmu na 18.12.2015, neskôr ju však kvôli silnej konkurencii v podobe Star Wars: The Force Awakens presunulo na 14.10.2016. Nakoniec, na začiatku roku 2016 sa premiéra posunula posledný krát a to o 2 týždne neskôr, na  28.10.2016. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama