Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

AdaMM 

všechny recenze uživatele

no... spíš dva a půl hvězdičky. tři bych dal za to, kdyby vypadaly naše političky jako chýlková a ne jako součková a kdybych znal osobně krause, kterého sice nemám rád, ale tohle se mu docela zadařilo. dvě hvězdičky za pokažený námět a pitomý konec... možná že vás ten film zaujme a budete se napjatě dívat ... ale pak si řeknete: proč jsem tím proplýtval drahocenných 88 minut svého života? sám nevím... lákávý námět, ale jinak... nic moc. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Celkem standartní romantický film, ketrý ke konci nabere trochu černější tón. Děj není ničím výrazný, ale špatný taky není. Jedna vedlejší zápletka ale v jednom momentu skončí bez rozuzlení, což mě trochu zklamalo. Herecké výkony Trojana a Chýlkové byly dobré, Kraus byl ale výrazně slabší, nebyl špatný, jenom se mohl snažit víc. Prezentace není špatná, ale není ničím výrazná. Nepochopil jsem ale, proč je tam tolik záběrů na silnice plné aut, kdyby tam byly tři, nebo čtyři, tak si stěžovat nebudu, ale někdy jich tam je snad deset po sobě a vůbec nechápu proč. Hudba byla fajn, ale moc se nehodila. 6/10 ()

Reklama

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to takové "od ženy ženám o ženských věcech". Tedy nic proti ženám, ale předvádět, jak je hrdinka neuvěřitelně hluboká a citlivá, zatímco 2 mužší hrdinové jsou naprosto ploší, to za chvíli začne nudit. Jsem jedinej, kdo z toho konce nebyl zrovna moudrej? Třeba už se píše druhá část... Za čtvrt hodiny může být hotová. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Nejen v hranicích naší vlasti zřetelně nadprůměrný snímek, jehož psychologický, společenský i existenciální přesah mu může konkurence leda závidět. Nadhled a lehké pero režie a autorů působí až mrazivě a hranice klasických žánrů, jak je čteme výše ("drama", "komedie"), jim zdaleka nepostačily. Všem zaraženým doporučuju připomenout si poslední scénu, kdy ošklivec zírá do oken. Autenticita srovnatelná s dokumentem, podpořená jednoduchou, ale bezvadnou hudbou Tomáše Varteckého, která se na pár dní zařere pod kůži. S údivem civim na zdejších 54% a s pocitem, že jsem se vymanil z kolotoče převtělování, láduju plnou palbu. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Komorni drama da se rici o trojuhelniku hercu, kteri si (ne)chtene zkomplikuji zivot perverznim napadem jednoho z kamaradu, ktery chce opustit svoji zenu. V nekterych momentech mi bylo az lito protagonistu, jak se placaji ve svych polohach a filmu nedodavaji zadny impuls nebo naboj, ktery by kohokoli sledujici jejich pocinani prikoval k zidli ci jenemu mistu u obrazovek. A byl jsem tak zvedavy a nateseny. 45% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Svůj druhý celovečerní film natočila scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková na základě soudničky ve francouzském tisku. (Taninaca)
  • V roce 2002 získal Ivan Trojan ocenění Český lev za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)
  • Jan Kraus, hrající roli programového svůdce Oty, je ve skutečnosti životním partnerem Ivany Chýlkové, která si s chutí zahrála citově frustrovanou političku. (Taninaca)

Reklama

Reklama