Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reese Witherspoon hraje v této akční komedii vzornou a snaživou policistku, jejíž svěří do ochrany klíčového svědka v soudním procesu s vlivným mafiánským bossem. Svědek je vlastně ona - sexy manželka místního drogového dealera (Sofía Vergara). Když se o tuto dvojici začnou intenzivně zajímat najatí zabijáci a zkorumpovaní policisté, nezbývá jim nic jiného, jen se vydat na útěk napříč celým Texasem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (218)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vůbec nedokázala představit, že by Reese Witherspoon se svou postavou mohla hrát roli policajtky. Podle tohoto filmu zřejmě může a nedělá jí to žádné problémy. Čekala jsem trochu víc bláznivin. Jako fórky týkající se výšky jsou fajn, ale jen na chvilku, pak omrzí, protože melou pořád to samé a to se samozřejmě oposlouchá. Český dabing to zabil. Napodobovaný španělský přízvuk byl hnus. Vždyť Sofia Vergara mluvila česky jako nevkusná ruská matróna a to se nedalo poslouchat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prsatá a prcatá v akci. To se takhle v tomhle filmu sešly dvě herečky, které sice od sebe dělí herecká kategorie, do níž jsou řazeny, ale spojuje je (ženský) humor a zájem vyprodukovat si společnou komedii na míru. Reese Whiterspoon si od náročných rolí odskočila k akční oddechovce, kdy má být podle scénáře maximálně vtipná, ale je spíše vtipně přehrávající. Sofía Vergara má být hlavně sexy a občas i vtipně hláškující. To první jí vychází celý film, k tomu druhému není tolik herecky vybavená, ale snaha byla. Důležité je, že jim to spolu šlapalo. O filmu se nedá prohlásit, že by měl v akční scénách navrch. Akční složka je slabá, režisérka Anne Fletcher s ní prakticky nemá zkušenosti, ale pokud jde o gagy, v tomhle už film nabízí leccos. Gagy jsou svěží a originální. Dvě ženské se neustále špičkují, Sofía si utahuje z malého vzrůstu Reese, Reese se nepřenese přes Sofíinu nižší mentální kapacitu. Tenhle typ gagů tvoří náboj, jakousi osu filmu. Menší zastoupení má akční složka, kdy je k vidění nějaká ta přestřelka, případně honička, ale akční rámec je sotva průměrně natočen. Na mě tahle ženská dvojka působila živelně, dokonce nevadilo, že akce nehrála prim, ale pozor, úplně se neobcházela, to zase ne. Ječení, vřeštění a řešení situací, které spíše náleží mužům, se zde vedlo sympatickým způsobem. Příběh neměl výjimečné parametry. Reese je mimořádně svědomitá a upjatá policejní strážnice, která má k soudu doprovodit federální svědkyni, která má svědčit proti mocnému drogovému králi. Po příjezdu do její rezidence se vše podělá, když najatí zabijáci z řad policistů zlikvidují jejího manžela. Reese a Sofía jsou nucené vydat se před zabijáky na útěk, přičemž se v policejních protokolech stanou hledanými uprchlíky. Film není úplně předvídatelný, dojde i na nějaký ten zvrat, finální zúčtování mělo už méně nápaditý, dalo by se prohlásit, že celkem standardní vzorec. Ženská dvojka byla v globálu zábavná i originální. Mužská část diváků bude stejně většinu času zírat do výstřihu krásky Sofía Vergara, která zdatně popírá svůj věk. Reese Whiterspoon sice tak lepá jako její méně slavná kolegyně není, ale coby její protipól funguje zdatně asexuálně. Dohromady vytvořily (žensky) vtipné duo. Pokud se vám líbil film "Drsňačky" se Sandrou Bullock, tenhle jede na spřízněné vlně. 70% ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Občas jsem se i docela zasmál, takže úplně mimo to nebylo, ale těch trapných a nevtipných situací bylo bohužel víc. Navíc film je děsně uřvaný. Přemýšlím, kdo je cílovou skupinou podobného snímku a proč Reese do těchto filmů vlastně chodí. Je fajn, že si ze sebe dokáže udělat legraci, ale i tak by nemusela brát každou štaci... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Trailery nebyly nic moc, ale tak nějak jsem doufal v obyčejnou výplachovou komedii, u které vypnu a pobavím se. Největším problémem filmu je první půlka, kdy se hlavní hrdinky chovají jako totálně nesnesitelné krávy. Pořád na sebe něco ječí, odněkud padají nebo někam pořád běží. Na papíře to možná vypadalo zábavně, ve filmu to bohužel vypadá tak jak to vypadá. Naštěstí se v druhé půli objeví nová postava, která děj malinko posune a obě hlavní hrdinky se zklidní a začnou dělat pravou zábavu, která dokáže pobavit. Vtipy nejsou kdovíjak sofistikovaný, ale třeba celá scéna s autobusem nebo na party není vyložená špatná a oproti začátku funguje mnohem lépe. Divoka dvojka není úplně nejhorší komedie, ale rozhodně se nic nestane, když jí neuvidíte. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný scenár a na akčnú komédiu to obsahuje málo vtipných scén a dialógov (o akcií ani hovoriť nebudem). Dvojica S. Vergara a R. Witherspoon nebolá zlá, ale ani oni to nedokázali zachrániť. PS. Ku podivu, ani pokazené scény, premietané pri záverečných titulkov, neboli najlepšie. Osobné hodnotenie: 56% (*) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Přestože se příběh filmu odehrává v Texasu, natáčelo se v New Orleans v Louisianě. Natáčelo se i na Floridě. (Cheeker)
  • Počas záverečných titulkov nasledujú nevydarené scény. (figis20)
  • Po útěku z obchodu v přívěsu říká Sofía Vergara (Daniella Riva), že boty v kufru jsou dárečky od bratra z Kolumbie. Vergara pochází z Kolumbie, narodila se ve městě Barranquilla, nacházející se na karibském pobřeží Kolumbie. (noelcoward73)

Reklama

Reklama