Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (290)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Je asi jasné, že s hodnotením pôjdem dolu (lebo veď ide o rozprávku preboha!), ale momentálne som nadšený cca z troch dôvodov: Po všetkých tých hraných sfilmovaniach, kde by sa našli aj lepšie aj horšie kusy... Je tu konečne animácia takmer identická s komixami, ktoré sme v čítanej podobe hltávali pred 15imi rokmi. Takže 1) NOSTALGIA. 2) Všetky kameá a nenápadné parodovanie snáď každého blockbustru, čo hollywood vypustil cca od roku 2010. Ale hlavne a predovšetkým: 3) SCENÁR! Zápletka je oproti všetkému čo nám Uderzo s Goscinim servírovali doteraz bezmála geniálna! A toto ma dostalo, lebo kto by čakal v klasicky banálnej kreslenke čosi, čo by sa dalo objektívne nazvať "inteligentný príbeh". ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe sleduju od mala, ale poslední dva hrané filmy, až na to obsazení, stály za pendrek. O to víc mě překvapil tento animák, který přišel z ničehoš nic a samozřejmě z domovské Francie. A je super, hodně super. Ačkoliv jsem nečetl komiksy, v dětství jsme však byl s mytologií spjatý nejen skvělým prvním filmem, ale i animáky, takže to pro mě není nic nového a jsem jenom rád, že tvůrci cílí na nové mladé publikum a přiblíží jim něco, co má ráda i předchozí generace a několik dalších před ní. Člověk se zasměje a nemusí být zrovna malé dítě..a to se cení víc, než cokoliv jiného. PS : doporučuji francouzštinu, pouze v originále získá animák potřebný drajv...80% ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

První 3D Asterix rozhodně poráží hrané Asterixe a co se týká zábavnosti, tak u mě vyhrává i nad původními 2D Asterixama. Už je to jen o díle a o tématu, ale není to tím, že by kvalita filmu byla špatná. Má to spád, má to náboj a baví neuvěřitelně celou dobu až do konce. Pokud bude vypadat takto další, tak jen tak dále! 95% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Atmosféru dřívějších animovaných filmů zde fanoušek dua Asterix a Obelix prakticky ani nepocítí. Scénář psaný na koleni se také bohužel podepsal na ději viděného na plátně. Od počátku až po závěrečné titulky jsem si v duchu říkal "Bože, kdyby jsi to teď utnul, vůbec bych se nezlobil" aneb, když vás film nudí od začátku do konce. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší Asterix za posledních třicet let; což sice svádí k uštěpačnému bonmotu ve stylu "slepý mezi jednookými králem", ale ono je to tentokrát tak dobré, že bych se to nebál postavit hned za Překvapení pro Cézara a 12 úkolů. Nechybí tomu totiž kouzlo i humor starých dobrých animáků, je to hravé, sympaticky střelené, má to slušně prosícího setníka i spád a navíc je to skvostně vybalancované pro celou rodinu; (nejen) děcka se pobaví nad všemi těmi eskapádami a dospělí se také díky satirické asimilačně-přistěhovalecké rovině nudit nebudou. Vrcholem pak scéna integrace Galů na song od osmdesátkových guilty pleasure "klasiků" Ricchi e Poveri. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o nejčastěji vysílaný film s Asterixem na českém Minimaxu v letech 2009 až 2024. (Vitox)
  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Vo filme je viacero odkazov na iné filmy. Keď v závere Obelix behá po múre a hádže po Rimanoch, je odkazom na film King Kong (1993). Panoramix v závere vypustí čarovný nápoj zhora na Galov, jeden z nich drží Asterixa ako Kopa v Leví kráľ (1994). Panoramix pred Rimanmi chce uchrániť čarovný nápoj a povie formulku "neprejdete", čo povedal Gandalf v Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001). (megajalec)

Reklama

Reklama