Reklama

Reklama

Magická dívka

(festivalový název)
  • Španělsko Magical Girl (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alicia trpí leukémií. Její notýsek na přání obsahuje pouze tři položky: získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane, dále kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a konečně dožít se třinácti let. Seriálový kostým stojí naneštěstí téměř 7000 eur. Aliciin otec však neváhá dceřino přání splnit. Rozprodat domácí knihovničku do antikvariátu ale nestačí. A tak se uchýlí k zoufalému činu, k vydírání. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (50)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už napoví zdejší obsah stěžejním bodem příběhu je Alicia která trpí leukémií. Má tři přání. První je získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane. Druhý je mít kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a třetí je dožít se třinácti let. První a třetí přání jí otec splnit nemůže. To druhý přání by možná až tak nesplnitelný být nemuselo. Problém je v tom, že vysněný šatičky stojí necelejch 7000Eur(6845Eur). Ač nerad Aliciin otec klesne až k vydírání. Jak se ale později ukáže to bude mít nedozírné následky. No, pravdou sice je, že jsem od toho očekával trošku něco jinýho o to víc mě to ale překvapilo. Především v závěru. Takže ve výsledku jsem nakonec z téhle Španělsko/Francouzské spolupráce nadmíru spokojenej. Netradiční thrillerový drama to já můžu. 4hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke strhujúci snímok s výborne vyskladaným a nepredvídateľným scenárom. Maximálne vyvážené dielo, v ktorom sú jednotlivé postavy tak výborne a tajomne rozpracované, že divák naozaj nevie, kam si ich pocitovo zaradiť. Má ich mať rád, alebo nenávidieť? Všetko je možné.... Na jednej strane chápem žiaľ a zúfalstvo Aliciinho otca, na strane druhej chápem aj bolesť nešťastnej vydieranej ženy. Pritom obaja nie sú žiadne neviniatka a ich riešenie situácie nie je nijak chválihodné. Príbeh sa mohol vybrať mnohými cestami a skončiť mnohými spôsobmi a ja som rád, že si vybral práve ten pre mňa najzaujímavejší, šokujúci, drvivý... Jediné čo mi trocha vadí, bolo mierne zanedbané vykreslenie postavy starého učiteľa, ktorý aj napriek tomu, že do deja prehovoril zásadným spôsobom, tak jeho minulosť a vzťah k vydieranej žene a dôvody jeho väzby ostávali zastreté rúškom tajomstva. Niečo bolo síce naznačené, ale málo. Ale to je len taká malá chybička krásy tejto veľkolepej drámy s tajomným nádychom. Čo by otec neurobil pre svoju dcéru, však? 88/100 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pocitově spíše na tři hvězdy, ale za ten nečekaný šokující závěr a k lásce ke Španělům slabší čtverku hodit musím . Letos jsem od nich nic zajímavého tuším neviděl, tak tedy proč ne. Magical Girl má zajímavý a neokoukaný námět, sice funguje spíše pouze jako Drama v Thriller se promění až posledních 15 minut, což je veliká škoda. Španělé si libují ve zvratech, napětí i atmosféře dokonce se nebrání ani násilí, ale zde se film soustředí pouze na postavy a příběh. Za vidění však kvůli originalitě stojí, ale přílišná zábava film není. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi temný film, kde ale motivácie všetkých hrdinov sú pochopiteľné a uveriteľné. Sú momenty, kedy som si hovoril, že určité postavy by si zaslúžili iný osud, ale to už je čisto moja vec. Film, ktorý bude ešte určite v hlave rezonovať najmä pre jeho posledných pár minút. Jediný môj najväčší problém asi bol, že sa Liam nerozhodol kostým pre svoju dcéru Aliciu získať iným štýlom - napríklad vyrobiť, než cestou, ktorou sa rozhodol ísť on. Je to ale veľmi silný film, ku ktorému sa ale asi viac nevrátim. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co je člověk ochoten udělat pro umírající dítě? Asi všechno. Ani vydírání by se neštítil. A co je člověk ochoten udělat, aby se jeho hřích nedostal na světlo? Asi taky všechno. Včetně vlastního ponížení. Magical Girl je ten typ filmu, který pro nikoho nemůže dopadnout dobře a snad nebudu moc spoilerovat, když napíšu, že ani dobře nedopadne. Zároveň Vermut neotřele ukazuje jak pohled vydírajícho, se kterým divák musí částečně sympatizovat, protože to všechno dělá pro dcerku na pokraji smrti, tak vydírané a i k té člověk celkem logicky cítí sympatie. Zkrátka depresivní film o nešťastných lidech, pro které není naděje. Jediné, co mi dost vadilo, byla málo rozpracovaná postava starce, který do děje celkem zásadně promluvil a vyvolal mnoho otázek, ale ani to mi celkově velmi dobrý dojem nepokazilo. 80% ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama