Reklama

Reklama

Magická dívka

(festivalový název)
  • Španělsko Magical Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alicia trpí leukémií. Její notýsek na přání obsahuje pouze tři položky: získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane, dále kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a konečně dožít se třinácti let. Seriálový kostým stojí naneštěstí téměř 7000 eur. Aliciin otec však neváhá dceřino přání splnit. Rozprodat domácí knihovničku do antikvariátu ale nestačí. A tak se uchýlí k zoufalému činu, k vydírání. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (50)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už napoví zdejší obsah stěžejním bodem příběhu je Alicia která trpí leukémií. Má tři přání. První je získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane. Druhý je mít kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a třetí je dožít se třinácti let. První a třetí přání jí otec splnit nemůže. To druhý přání by možná až tak nesplnitelný být nemuselo. Problém je v tom, že vysněný šatičky stojí necelejch 7000Eur(6845Eur). Ač nerad Aliciin otec klesne až k vydírání. Jak se ale později ukáže to bude mít nedozírné následky. No, pravdou sice je, že jsem od toho očekával trošku něco jinýho o to víc mě to ale překvapilo. Především v závěru. Takže ve výsledku jsem nakonec z téhle Španělsko/Francouzské spolupráce nadmíru spokojenej. Netradiční thrillerový drama to já můžu. 4hvězdy. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Vermutův debut, který byl u nás zatím uveden pouze v rámci Lfš, se stal milníkem ve španělské online distribuci a stal se také příkladem tendence mladých filmařů vzít svůj osud do vlastních rukou a produkovat své projekty samostatně. V podobném modu pokračuje i Magical girl - radikální film, který zkoumá lidskou povahu a její temné zákoutí a osvěžujícím způsobem si pohrává s extrémy. Právě tato hra s extrémy, proměnlivá atmosféra, šokující momenty, silné emocionální naladění a příjemná nepředvídatelnost budou osvěžující i pro návštěvníka. Tahle dobře stylizovaná, tragikomická hra - morální bajka, která čerpá i z japonské mangy, noir thrilleru a ostře se vyjadřuje k současné šp. společnosti by skvěle rozšířila opatrnou českou distribuci. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tenhle zajímavý thriller jsem odkládal snad rok, ale i na něj se dostalo a nelituju toho. Jedná se o hezky roztříhanou mozaiku napínavého příběhu o nekolika dějstvích a pár protagonistech, která se "uzavře" až posledním záběrem. Pomalejší způsob vyprávění nahradí tajuplná atmosféra a slušné hercké výkony. Ve svém komentáři musím rozhodně uvézt, že to není film pro běžného konzumního diváka, protože po konci zůstane spousta nejasných odpovědí a ne každého baví pak o něm přemýšlet nebo diskutovat. Nevyřčeného je tam toho spoustu, ale za sebe musím říct, že jsem si nakonec dokázal téměř vše logicky zdůvodnit a o to asi režisérovi šlo. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé puzzle psycho. Nikdy nevieme, kam to bude smerovať, aké prekvapenie na nás čaká a ako sa to prepletie a vyústi. No a v splnení očakávaní vidím problém. Príbeh sa nakoniec ukáže ako vycucaný z prstu a nepravdepodobný. Niektoré tajomstvá ostanú za zavretými dverami a je to len dobre. Tento film by vynikajúco fungoval, ak by ho natočil iba Cronenberg. Vtedy by nebol iba krutý a depresívny, ale aj zvrátene zábavný. Škoda a záver netolerujem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi ani nechce věřit, že ten samý režisér jen 3 roky před Magickou dívkou natočil Diamantový blesk (který se mi dařilo až do teď docela úspěšně vytěsňovat z paměti). A za výše zmíněné utrpení se mi Vermut revanšoval velmi poutavou podívanou (a to i přes pomalé tempo vyprávění a ne zrovna krátkou stopáž). U Magické dívky jsem totiž dychtivě čekal na každou další scénu, jak moc mě film bavil. Své v tom asi dělá i mlha tajemna, která propletené osudy 3 hlavních postav obaluje. Film totiž některé věci neukazuje či je přímo (místy docela až zákeřně) zatajuje. Nutno dodat, že propojení 3 příběhových linií je vcelku nápadité a velmi dobře poskládané (jako puzzle). Nejednoho diváka nejspíš překvapí i přítomnost humoru, který je dost zvláštní, ostatně jako celý film (nicméně, dobrovolně se přiznávám, že u scény s dítětem mě napadla podobná myšlenka jako hlavní ženskou hrdinku…ehm). A pokud si při sledování říkáte, co je jako na tomto drama thrillerového…dočkáte se nakonec. Samotný závěr, ve kterém dochází k naplnění, se mi líbil. Celkově to vidím na solidní 4* a od Vermuta bych v budoucnu ještě něco rád zkusil. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama