Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si tak zpětně pročítám oficiální text distributora, zjišťuji, že to je jeden velký spoiler. Ono se toho totiž ve třetím díle opravdu víc nestane (pokud nepočítám některé maličkosti, doslova :P), což je na celých sto minut stopáže docela... slabší. Ale i tak nedokážu hodnotit hůře než třemi hvězdičkami, neboť k téhle filmové sérii zkrátka nedokáži být plně objektivní, nebo co. Protože upřímně, už na začátku mne vytočilo, jak Angelika tvrdí "ne, ne, ne" a když král vytáhne dekret, tak hned "ano, ano, ano". A to nepočítám tu "akci" se šaty... Ale což, Versailles je zkrátka nádherné (zvlášť, když jste tam byli a teď už si zpětně říkáte "á, to znám"), vykreslení zvyků tehdejšího dvoru smutné, ale zřejmě pravdivé a co je nejdůležitější, ten zaprděný perský velvyslanec dostal košem. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tady scenáristé řezali do živého masa, protože snímek pracuje s motivy pouze druhé poloviny stejnojmenného románu. Celé manželství Phillipa a Angeliky je totiž zredukováno na předtitulkovou scénu, poté dojde k propojení zápletek s Bachtiarim bejem a Rákoczim a soupeření s paní de Montespan o královu přízeň vrcholí ve scéně hrozivé černé mše. Přestože se tvůrci filmu v závěru od předlohy značně odchýlili, film drží pohromadě díky nepostradatelnému Desgrezovi (v knize se vyskytuje na několika stranách, ale i na tak malém prostoru si stihne s Angelikou znovu zasouložit). Filmová Angelika a král nedosahuje úrovně svých předchůdců, obsahuje však důležité poučení: nedebilkuj a nedělej na nepřítele dlouhý nos, i když vás dělí těžké dubové dveře. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mocnému půvabu Angeliky podlehne i samotný vládce Francie, král Ludvík XIV. Angelika však pevně odolává, i když u dvora je považována za královu milenku. Ta si to však radši v posteli rozdá s rebelujícím uherským princem Rákoczim. Neskutečná šlapka, ta Angelika naše. V samotném závěru se Angelika opět setkává s milovaným Žofrejem, ale ten před ní utíká..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak lze ve filmu zpodobnit dvůr krále Ludvíka XIV.? Jako místo nekončících intrik, jako úžasné výpravné prostředí pro přinejmenším průměrný pornofilm, a do třetice jako místo kde se jistá Angelika již potřetí vrací na plátna kin, resp. nějakou tu obrazovku. Neboť v sérii filmů o Angelice jsou i takové události jako morová epidemie jen vedlejší epizodkou, jimiž (to si přiznejme) fešná šlechtična proplouvá na své životní pouti za štěstím. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A zase příběh o ženě, která má muže za hračky, jejichž prostřednictvím získává to, co chce. A to i přesto, že častokrát musí nejdříve jakoby ustoupit, aby pak měla vše i s fanfárami. Angélique, tentokrát de Plessis-Belliére (půvabná Michéle Mercier) touží dostat se na vrchol a něco znamenat. Její manžel záhy umírá, ale pří umírání dá královi Ludvíku XIV. (Jacques Toja) svolení, aby se stala jeho milenkou. Povolává ji na svůj dvůr, svěřuje jí úkol, aby ponoukla perského vyslance Batchari-Baye (dobrý Sami Frey) k obnovení smlouvy. A tak nastupjí další dva, které si Angelika musí vycvičit k obrazu svému, což se jí zdaří velmi dobře. Nechybí samozřejmě Desgrez (Jean Rochefort), stále šéf královy policie, která se stává jejím průvodcem a rádcem u dvora. Nově jsou tu maďarský princ Rákoczi (Fred Williams), který je smutným hrdinou v mocenské hře a snad proto mu Angelika poskytne lože, markýza de Montespan (Estella Blain), králova milenka, která těžce nese Angeličín příchod a neváhá se jí zbavit jakoukoliv cestou a oddává se satanismu, a starý Savary (Pasquale Martino), který byl v tajném spojení s Jeoffreyem de Peyrac (Robert Hossein). A je to celé zakončno tím, že Angelika naráží na Jeoffreye, a vzpomene si na svou lásku. Ten je ale zřejmě zhnusen jejím účelovým roztahováním noh a utíká od ní pryč. Je to kýčovité, ale má to snesitelnou atmosféru. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)
  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama