Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Báječné, i tady to má plno chyb. Ale vyrovnané to je krásou Angeliky a historickejch velkolepejch staveb, zde konkrétně Versailles a jiné zámkové dlažby. Jinak by to mohlo mít podtitul "Žofré resurrection". Zlej perskej záporák a ostatní postavy přicházejí a odcházejí s klišémi v patách, naivitou v chování a dialogy plnejma francouzskejch jmen. Jinak smrt malyho zakrslyho liliputa, kterej se vetřel snad všude, byla pro mě úlevou, už jenom kvůli strašnému dabingu Strýčka Jedličky. Otravné začíná být i to, že všichni hned Angelice říkaj, že ju milujou... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

No, takový blaho jsem od Angeliky fakt nečekal. Začátek je sice trochu slabší, ale jako celek je to hodně na úrovni jedničky. Dvůr Ludvíka XIV, je zobrazen vážně skvěle, tak to umí jen Francouzi, takže ani po stránce kostýmní samozřejmě zase nemám žádné výhrady. Co se týče příběhu, ten hodně podržela druhá část, kdy se Angelika (božská), dozvěděla od Hosseina (krutej) o dalším osudu Peyraca (Hossein už neni takovej ďábel, ale jeho výkon je pořád dost mrazivý) a v celkem mrazivém finále se s ním znovu setká tváří v tvář, aby ho záhy zase ztratila. No, film je to dobrej, to jo a áni tenhle díl mi nepřipadal zas tak romantický, hlavně že je to super dobrodružství ve středověké francii, to můžu. 80%. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si tak zpětně pročítám oficiální text distributora, zjišťuji, že to je jeden velký spoiler. Ono se toho totiž ve třetím díle opravdu víc nestane (pokud nepočítám některé maličkosti, doslova :P), což je na celých sto minut stopáže docela... slabší. Ale i tak nedokážu hodnotit hůře než třemi hvězdičkami, neboť k téhle filmové sérii zkrátka nedokáži být plně objektivní, nebo co. Protože upřímně, už na začátku mne vytočilo, jak Angelika tvrdí "ne, ne, ne" a když král vytáhne dekret, tak hned "ano, ano, ano". A to nepočítám tu "akci" se šaty... Ale což, Versailles je zkrátka nádherné (zvlášť, když jste tam byli a teď už si zpětně říkáte "á, to znám"), vykreslení zvyků tehdejšího dvoru smutné, ale zřejmě pravdivé a co je nejdůležitější, ten zaprděný perský velvyslanec dostal košem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale oproti prvnímu filmu, který měl zajímavý, napínavý děj, je tohle neskutečný úpadek, kdy z Angeliky se v podstatě udělala kurvička pro všechny, kterým chce dát. Příběh je naprosto prázdný a čeká se jen na posledních deset minut, kdy dojde k tomu překvapivému a zásadnímu odhalení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než pokračovat ve stejném hodnocení jako u první Angeliky. Jednak jsem ji viděl v době, kdy jsem byl z jejích vnad podobně jako král zcela omámen a i nadále si mi líbila ta doba se vším tím co k ní patřilo. Angelika - to je prostě francouzská romantika stejně jako francouzské parfémy. * * * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)
  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama