Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

kajas 

všechny recenze uživatele

Po méně záživném druhém dílu naštěstí přichází asi nejlepší dobrodružství markýzy de Peyrac. Angelika se musí vypořádat s perským velvyslancem a hlavně odolávat francouzskému králi v kulisách Versailles. Nikdy jsem nepochopila, proč zrovna jemu odpírala to, co dala tolika jiným mužům :D. Opět nádherné kostýmy, výprava, hudba. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než pokračovat ve stejném hodnocení jako u první Angeliky. Jednak jsem ji viděl v době, kdy jsem byl z jejích vnad podobně jako král zcela omámen a i nadále si mi líbila ta doba se vším tím co k ní patřilo. Angelika - to je prostě francouzská romantika stejně jako francouzské parfémy. * * * ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Angelika mě baví nejvíc. Páč velká politika, Versailles atd. I když, Versailles byly dokončeny až v roce 1683, takže tady nám to historicky opět trochu pokulhává. Což se týká i Colberta. Je známo, že umřel na přepracování, ale tady by měl být zdatným čtyřicátníkem, místo toho se tu prezentuje jako vyschlý stařík (předválečný milovník francouzského filmu René Lefèvre). V roli komorníka se nám tu navíc objevuje Michel Galabru. A mimochodem, je zajímavé, že když umře někdo z blízkého okolí Angeliky, dycky je to strašný drama, zatímco když ona se dopustí vraždy, je to naprosto v pořádku. Tady mám na mysli scénu, kdy otrávenejma šatkama umlátí svou komornou Terezu (opět mezinárodní krásná hvězda, tady ovšem jako buclatá holka s příšerným účesem - Ann Smyrner). Zato Estella Blain dodala děvkoidnímu charakteru markýzy de Montespan ten správný šmrnc. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No jo, u třetího dílu už člověk vidí jaký je to kýč. Ale když já to neviděl 15 let a prostě mě to baví. Angelika se po krátké epizodce s pošahaným perským vyslancem a maďarským princem stává milenkou samotného krále. Štěstí ale i tak zajištěné nemá, neboť je zde plno intrik, pokusů o vraždu, satanisti a na konci i odhalení že Žofré není mrtvý. Satanistický obřad je docela brutální, u tohoto žánru bych to nečekal, no a jinak se jede podle standartního romanticko-intrikánského modelu. Srdceryvné finále s objevením a zmizením Žofrého stojí za to. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tady tenhle díl už je prostě slabší. Angelika mi už připadala vyloženě protivná a scénář toho moc nenabízí. Bez spousty scének by se film obešel. Čásť u Perského panovkíka už občas hraničila s trapností. Dost to zachraňuje Jean Rochefort, který ačkoliv hraje stále jenom vedlejší postavu herecky je určitě nejzajímavější. Ale celkově je tenhle díl takový nemastný, neslaný. A obavám se že další díly na tom budou ještě hůř. I když podle závěru tohohle dílu (který byl až nechtěne komický) soudím, že by další díl měl mít alespoň hlavní zápletku. Ale bojím se že tvůrci selžou. P.S. Následující díly na moři naštěstí opět mají IMHOvelmi vysokou kvalitu, takže pouze tadyten díl mě nezaujal. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)
  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama