Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nikdy nedržel v ruce komiks, moc se mi líbí hraná zpracování, ale nejsem fanoušek právě těchto animovaných. Koukám na ně, protože zde jsou velmi oblíbené. Mě to prostě přijde už trochu hloupé. A pro děti o to víc. Postavený celý příběh jen na násilí?? Nevím. Vlastně mi to přijde všechno pořád stejné, jen se vymyslí jiná boční dějová linka, ať je to a Anglie, Kleopatra, .... ale jinak je to pořád to stejné. A nijak zvláště mi to nepřijde vtipné... tento díl byl ale trochu jiný. I se mi celkem líbil. Zatím, a to jsem ještě všechny neviděl, ho tlačím mezi nejlepší tohoto počinu.... Nevím, nějak prostě nechápu, co se vám všem na tom líbí... ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší filmový Asterix všech dob! Jistě, jsem ovlivněn tím, že to bylo moje první asterixovské setkání, ale to naprosto neovlivní můj pohled na tento film. Už jen úvodní (a závěrečná :) hudba tomu musí dát za pravdu. Je pravda, že 12 úkolů tomu šlape na paty, ale i tak tohle mám nejradši. Měl jsem spoustu komiksů s Asterixem, ale tohle je vskutku skvělá vzpomínka na mé mládí, kdy jsem to sledoval dokola. Idefix, Asterix, Obelix a jeho zamilovanost mě dodnes doprovází světem. Vskutku legendární dílo, u jehož intra se mi chce plakat štěstím a nostalgií. Nemohu jinak, pět. // Viděl jsem a vždy budu v českém dabingu. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších dílů. Po šílené a nehodící se disko písničce v titulkách se Asterix a Obelix vydají zachránit dvojici Galů vypadajících jako Ken a Barbie. Aby se k nim dostali, musí se načas přidat do cizinecké legie, procestovat Afriku a nakonec vyhrát Cézarovy hry v Koloseu. Vtipy jsou skvělé, hlavně Obelix, který neustále celý film nechápe kdo je jeho přítel a kdo ne, nebo když je legračně zamilovaný do Barbie. A nakonec zjistíme i kdo zničil Koloseum. ()

Benjik 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. Ze všech kreslených Asterixů je tento nejdospělejší a nejvíc v něm fungují emoce (plus dvě velmi depresivní pasáže, tu v pouši a tu v bouři, kdy se Asterix topí ve vězení), stejně tak má nejspíš i nejnosnější příběh, který nabízí hned několik dokonalých - různě variabilních - situací, ať už jde o převlékání plášťů, neschopnost gladiátorských trenérů, výcvik v armádě, či tržní hospodářství. Český dabing je naprosto bezchybný a podporuje nekonečnou hláškovitost filmu. Film je pro mě těžká nostalgická bomba, miloval jsem ho odmala, a já byl odmala dost náročný divák. A časem tenhle klenot jen nabírá na síle, protože je všechno, co už dnešní animáky prakticky nejsou - hravý, dělaný s opravdovou láskou, nekorektní, ostrý, velmi drzý a místy až temně dospělý. 10/10................"Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě."...."Neničit les? Aha, ty myslíš tohle. Ale dyť ten les není skoro vidět, protože je to tu samej blbej strom!" ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Asterix až v Římě se diví, jak jsou ti Římani divný. Docela strašidelný díl, který mě nejvíc děsil v obraze se záplavymi a Idefixovo "roadmovie" po římských kanálech. Opět plný podivínských nápadů a parodiií na burokracii "zkostnatělho impéria - říše chcete-li". A zvětšující se včela a homo vrátný do lázní nemají chybu... stejně jako - "To není zelený debil. Je to imbecil..." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama