Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný film, který jsme se sestrou sledovali na videokazetě, dokud nám ji táta nepřemazal. PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA je ukázkou toho, že i převracení historických faktů (Koloseum v Cézarově době ještě nestálo, Bretonci rozhodně nemluvili anglicky a Španělsko neexistovalo) nemusí nijak vadit, když je podáno vtipně a s nadsázkou. Navíc si myslím, že takhle nádherně sprostý dabing by pro děti už dnes nikdo nevyrobil. "Vždyť to jsou Galové. Ten debil!" (85.) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi budu znít jako animovaný buran, ale mě tento díl nějak nevzal. Snažil jsem se celou dobu najít něco, proč by se mi to mělo líbit. Neúspěšně! Vtipných scén je sice možná hodně, ale mě nerozesmály. Charaktery postav suché a ke konci mě už nudilo, jak Obelix pořád všechno kolem sebe mlátil a bořil. Fandům Asterixe nechci nic brát, ale pro mě to byl průměrný animák. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Milí hošové..." Asterix s Obelixem uvádějí v praxi systém drobných "laskovostí" v jejich druhém nejlepším filmovém dobrodružství, tentokráte v hybridu vzniklém na motivy hned několika komiksových dílů. Sice je to stále oproti předlohám poněkud infantilnějšího rázu, ale v dětství to byl spolu s nepřekonatelnou Velkou sýrovou loupeží můj nejoblíbenější animák, takže zde jdou všechny výtky stranou. Ovšem s radostí musím dodat, že ono bych jich stejně mnoho nebylo. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Prostě skvělé. Díl, který jsme měli kdysi nahraný na videokazetě a s bratrem sledovali pořád dokolečka. Teď už jej několik let nemáme, ale já si ho nedávno našla na internetu a s nostalgickým úsměvem sledovala, jako bych nevěděla, jak dopadne. Nejvíc mě vždycky pobaví scény při výcviku na legionáře. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TAK TO SE JĚŠTE UKÁŽE, KTO Z NÁS JE DEBIL A KTERÝ Z NÁS JE KRETÉN." __ Výborné hlášky a dialógy (české dialógy Jiří Křižan), krásna animácia a parádna hudba korunujú tento diel za najlepší s celej série a podľa mňa sa jedná aj o jeden z najlepších animovaných filmov všetkých čias! Svojho času (a vlastne aj teraz) sme sa s kamarátom šúlali na scénke keď rímsky veliteľ oboznamuje legionárov so životom v cudzineckej légii a jeden Bretónec sa stále pýta: ,,WHAT HE SAYS?" a Riman zase na to: ,,ČO TO POVEDAL?". Takýchto skvostov je tu viac, spomeniem ešte: ,,KDE SÚ TU INFORMÁCIE?" ,,NEVIEM, OPÝTAJ SA NA INFORMÁCIACH." , alebo: ,,JÁ JSEM KLIDNÝÝÝÝÝÝÝ!!!" Musím povedať, že 4* dávam hlavne kvoli tomu, že film som videl po dlhšom čase so slovenským dabingom a ten my veľmi nesedel. Záver ako z Ben Hura. __11. 3. 2008 - po dlhom čase opäť vzhliadnuté s prvotriednym českým dabingom pri ktorom som sa náramne bavil a zaspomínal si na detstvo, keď som to na VHS videl nespočet krát až sa nakoniec potrhala :-(. 5* si tento diel rozhodne zaslúži. ,,CHTĚLS TO TU OŽIVIT CO, DESÁTNÍKU A POVEDLO SE TI TO." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)

Reklama

Reklama