Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (234)

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Velice rozpačitý dojem blízký tomu, když se potopím v centru Prahy na dno zahnědlé Vltavy a neuvidím ani konec své ruky. A pak hmátnu vodou a do dlaně se mi pravděpodobně zatoulá nějaké to hovínko a určitě ne třpytivá perla. Jestli má být seriál takhle neviditelný, pak to chápu a pak se to také povedlo. Rozhodně bych ale změnila klíčovou barvu plakátů, reklamy a vizuálu z modré na žluto-hnědou. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Je to divné. Zlatej Mráček. Autoři to zde moc překombinovali. Tak strašně to chtěli mít vodnické, že to až přehnali. Co mně potěšilo, byla vodnická rada. Objevilo se v ní spousta neherců. Zpěvák Ondřej Hejma, hlasatelky Pavlína Danková, Jolana Voldánová, módní kritička Františka Čížková, ředitel rádia Frekvence 1 Michel Fleischmann, režisér Václav Vorlíček, psycholog Ivan Douda. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu fiktivní svět vodníků, který je propracovaný, na straně druhé politická satira? Tak si tvůrci měli vybrat - vybrali si ty vodníky, jen hlavní postava je z polticko-kriminálního prostředí, s přibývajícími díly přibyla nuda a pak církev a nyní je to vcelku zajímavé a jsem zvědavý jak to dopadne (dopadlo to tak nějak smířlivě). Ale směs to je celkem nesourodá. A ještě jsem zapomněl na (ne)vyřešenou romanci a zmizení dvou postav, které jsem zprvu pokládal za hlavní, tak nejspíš tak hlavní nebyly. Pochvala k Barboře Polákové za dobré zahrání blbé blondýnky - zlatokopky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když honíte deset zajíců najednou. 1) Přehršel vtipných, méně vtipných i téměř trapných nápadů mi připomněla seriál o princezně Arabele. Zaujala mě půvabná role lobbisty Laušmana (48letý Jiří Langmajer), jeho milenky Moniky (31letá Barbora Poláková) nebo strážce vyšehradské zázračné vody Krysy (46letý Radek Holub). Rovněž 29letý Lukáš Příkazský (pomocník komisařky), 32letý Kryštof Hádek (vodnický "korunnní princ"), 67letý Jiří Bartoška (šéf vodníků) či 41letá Simona Babčáková (komisařka) stojí za zmínku...o ceníku úplatků BIS nemluvě._____ 2) Seriál nabízí rozmanité dějové linky, které by si ovšem zasloužily kvalitnější rozpracování. Takhle mi připomíná mísu nakousnutých chaoticky poskládaných jablek. Chvílemi lehce nudné, chvílemi docela zábavné. Celkový dojem vlažný._____ 3) Z prvních 20 komentářů řazených podle počtu bodů uživatele jsem napočítal celkem 6 (!), jejichž autoři deklarují, že si svůj kvalifikovaný názor učinili na základě první epizody (jeden dokonce už po 10 minutách). Jak si pozorný čtenář všimne, i další komentátoři z uvedené dvacítky považují svá hodnocení za natolik přínosná, že je píší už někdy mezi prvním a druhým dílem, i když to veřejně nepřiznávají. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se bavila velmi dobře, první díl byl naditý originálními výrazy, nápady a narážkami na politiku, tvůrci se snažili do prvního dílu nacpat všeho co nejvíce, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Je to ptákovina na odreagování a když se nebudu nudit, tak proč ne. Sobota s Bartoškou jsou dobrá dvojka. Langmajer je výborný a to ho zrovna moc nemusím. Je to stále vtipné a nenudím se, zvláště ty narážky na politiku a kšeftaření. Taky Poláková a Babčáková se vyřádí. A vůbec, já mám na vodníky slabost / hlavně v podání Josefa Dvořáka / :-) Ať žijou, tak si na ně dám jednu třicetiletou ze Štrbského plesa. Kámen! ( Teda už bych měla s tím burčákem fakt přestat ) - to je ale mezi nebem a dnem........... ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V několika scénach prvního dílu se opakuje stejná chyba, kdy má Eda (Luděk Sobota) sedící na člunu na hlavě klouk a v dalším střihu má na hlavě pletenou čepici. (Jirka_Globus)
  • Během křtu dětí ve 4. díle vodnický kněz Jaromír Dulava ponoří do vody jedno z dětí, při následném záběru, kdy ho vrací matce, je však naprosto suché. (ČSFD)
  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)

Reklama

Reklama