Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (234)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně vtipné, skoro bych se nebál to označit za jednu z nejlepších komedií, co v Česku za poslední roky vznikla. Zhruba od půlky se však seriál trochu tvůrcům vymkl z rukou, jako by najednou nevěděli, co se slibně rozjetým příběhem, začali vymýšlet nejrůznější tu dobré, tu příšerné zápletky, které ale příběh nikam neposouvaly (od půlky se vlastně nic zásadního a nového v seriálu nestalo) a spíše působily rušivě. Autoři zabili jednu z ústředních, navíc tu nejsympatičtější a nejlépe zahranou postavu (Luděk Sobota), protože revoluce a revolucionáři přece musí vždy zničit sami sebe; mladou dvojici, která hrála jakousi protiváhu znepřátelených dospěláckých rodin a mohla tak tvořit (i přes neoriginální parafrázi Romea a Julie) zajímavé napětí v příběhu, radši poslali pryč (protože už očividně nevěděli, co s nimi dál); policii, kterou zapojili poměrně originálně, jako působící při odhalování vodnického světa hloupě, avšak mající ve všem pravdu, nakonec odrovnali tím, že ji postavili k plotně; na druhou stranu katolickou církev, jako největšího otloukánka západního světa, zapojili poměrně neoriginálně negativním způsobem (nic proti, ale mohlo být propracovanější); a především největší tajemno seriálu (vyšehradské podzemí), které pomáhalo udržovat příjemné napětí a zvědavost, nakonec příliš brzy odtajnili trochu směšným způsobem (nic proti Radku Holubovi, mám toho herce rád, tady taky vše zahrál výborně ve svém stylu, spíše mi jde o prostředí, děj a některé postavy okolo). No, škoda, že to autoři neustáli, mohl to být nejen na české prostředí výborný seriál. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Nádherná Baruška Poláková tady hraje skvělou blbku. A Kristýna Lišková zase krásnou vodnici. Sandruška Nováková další zatraceně sexy baba, teda vlastně Jezina. Babčáková taky pobaví v roli ambiciozní šéfky policie. Já chtěl nějakej komediální seriál pro zábavu, a jsem rád že se do mě ČT trefila (A není to za poslední roky zdaleka poprvé). Dokud tam hrála Kristýna Boková Lišková a Kryštof Hádek než se záhadně někam ztratili, tak se mi to líbilo, byl tam i občasný nádech romantiky. Bohužel posledních zhruba 4-5 dílů šlo hodně dolů a pokazily výsledný dojem z celého seriálu. To mě teda mrzí. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký seriál, kde ti naši herci taky můžou něco zahrát. Většina z nich si role vyloženě užívá a už jenom ta radost, to jak je to baví, se cení. Má to celkově nějaký příběh, který někam směřuje, vodnický svět se všemi specifiky, mytologii, není to vůbec špatné. Hlavně- je to sranda. A něco pro srandu králíkům, to už se tady moc nenosí, takže jsem rád, že se zase něco po delší době objevilo. Pro vzdělanější a bystřejší diváky i spousta náznaků, odboček a teologických vtípků jako bonus. ČT se tentokrát vcelku pochlapila. Dal bych z radosti i plný počet nebýt těch zmršených posledních čtyř dílů.75% ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Neviditelní mají hlavní problém v tom, jak jsou jednotlivé díly natáhnuté. Vtipné scény se v seriálu občas najdou, ale rozhodně jich není tolik, aby to vydalo na 50 minut. Nestačí ani ta rádoby detektivská zápletka, která je hodně nedokončená. Dvě hvězdičky dávám za několik výborných postav: komisařka, ta blbá blondýna, Laušman... :) ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se bavila velmi dobře, první díl byl naditý originálními výrazy, nápady a narážkami na politiku, tvůrci se snažili do prvního dílu nacpat všeho co nejvíce, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Je to ptákovina na odreagování a když se nebudu nudit, tak proč ne. Sobota s Bartoškou jsou dobrá dvojka. Langmajer je výborný a to ho zrovna moc nemusím. Je to stále vtipné a nenudím se, zvláště ty narážky na politiku a kšeftaření. Taky Poláková a Babčáková se vyřádí. A vůbec, já mám na vodníky slabost / hlavně v podání Josefa Dvořáka / :-) Ať žijou, tak si na ně dám jednu třicetiletou ze Štrbského plesa. Kámen! ( Teda už bych měla s tím burčákem fakt přestat ) - to je ale mezi nebem a dnem........... ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Do tajemné podzemní říše pod Vyšehradem vcházejí Vodní lidé přes kapli na hřbitově, na které je nápis „Neztrácet hlavu, Jan Křtitel“. Jak známo, Jan Křtitel ji ztratil. (sator)
  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)
  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama