Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

venalce 

všechny recenze uživatele

Konečně český seriál, který skutečně využívá toho nejlepšího, co se u nás dá najít - výborní herci a chytrý humor v satirické komedii založené na překvapivě propracované a lehce absurdní mytologii vodníků mezi námi. Na takový solidní základ se už dá vystavět cokoliv. (Pod)vodnické pletichaření, policejní patálie a dokonce i hledání 100% nevěsty jsou ok, ale ta rádoby náboženská zápletka by tam vůbec nemusela být a nikdo by ji nepostrádal. Čechům to není vlastní, neumí s tím pracovat a tak to tam působí jak pěst na oko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že jsem seriálu příliš nevěřil, asi za to mohla ta modrá v hodnocení a mé zkušenosti s valnou většinou českých seriálových počinů. Teprve v průběhu sledování mi došlo, že se uživatelé jen snažili tou červenou nerozrušit vodníky. Já jsem si totiž setkání se všemi svéráznými postavičkami docela užil, a přestože to občas zaskřípalo, velice dobře jsem se bavil. Silně mě překvapilo zmizení části důležitých postav, i když to bylo v ději vysvětleno, působilo to na mě trochu zvláštně. Ale to je vlastně jedno, humor se nevytratil a seriál na mě fungoval jako nenáročná zábava více než dobře. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bída, která si na něco hraje ale nemá na to. Poetiku vzoru Konce vodníků v Čechách to nedosahuje ani omylem. Lehkost , vtip, to vše tomu chybí. Jediné co stojí za hvězdy jsou ty české hvězdy - známé ksichty, které se tam mihnou na jeden metr čtvereční rekordně. PS: Tak jsem to shlédl po dvou letech celé a musím říct, že zvedám hodnocení z jedné na tři hvězdy. Poprvé jsem viděl jen první díl a nedal to, ale když se člověk dostane k třetímu a naladí se na vlnu tohoto seriálu tak to není špatné a dokonce je to místama i vtipné. Pozitiva: 1) námět - odvaha jít do žánru, který fungoval kdysi ale dnes.... 2) špičkové obsazení - některé role nezapomenutelné v pořadí Bára Poláková, Sobota ( jak ho nemusím, tak tady hraje v příjemné roli ), Chýlková, team jezin 3) sluníčko, voda, holky v bikinách ( kombinace, která zaručuje min. dvě hvězdy ode mne) 4) exteriéry a interiéry na jedničku . Nedal jsem čtyři hvězdy, protože: 1) nebylo to až tak vtipný a některé díly šly do nikam se neposunující nudy 2) iritovalo mne to parodování církve ( trochu jak za dob komunismu ) 3) sluníčko, voda, holky v bikinách a oplodňování a přece tak důsledně bez nahoty jak v prudérním americkém seriálu ( možná si tvůrci fandili, že by to mohlo být i pro děti, ale to fakt není ) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dojmy z úvodní epizody: Přesycenost postavami a snad až příliš mnoho děje se snažili tvůrci vtěsnat do úvodního dílu. Dobré herecké obsazení, ale vadily mi ty mediální celebrity mezi vodnickou radou, jejichž přítomnost mi přišla jen prvoplánovaná a nikterak vtipná i vzhledem k tomu, že to jsou neherci. Humorné scénky, či spíše 'vodnické' vtípky se tu nalézt dají, jen jich na komedii je poskrovnu a nemají moc velkou razanci. Taková směsice se sociálním dramatem a satirou. A styl pseudodokumentaristického vyprávění mi též nepřipadal zrovna štastný. Určitě se však podívám na další díly. Alespoň tu na plnou hubu vysvětlili, kdo že je ten lobista... :) edit: Druhý díl byl o poznání lepší a další díly už také ujdou. edit: Od poloviny seriálu to tak nějak přestává být poutavé a děj je čím dál méně zajímavý... (komplet 13 dílůl) Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nápady výborné, provedení kolísavé. Dotáhnout vedlejší herecké výkony, nenatahovat na 13 dílů a především (!) nesmáznout několik hlavních postav v polovině (odjeli...), byla by to světová "pohádka". jedna hvězda mínus za příšerně spoilerující "uvidíte příště". ... PS: ("Jak můžu mít deziluzi, když jsem neměla ani iluzi"). ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)

Reklama

Reklama