Reklama

Reklama

Lyžařská hlídka

  • Československo Lyžařská akademie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V této rozpustilé komedii se parta oddaných členů horské služby vydává zachránit lyžařské středisko Snowy Peaks od zhoubných plánů chamtivého podnikatele Marise. I když jsou členové lyžařské hlídky pěkně rozpustilí, hlavní zásluhu jim nelze upřít - bezpečnost na sjezdovkách se jim daří udržovat skvěle. Nyní je ale čeká mnohem náročnější úkol, když musí bojovat proti nepřátelskému a movitému developerovi. (Peta_N)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na porevoluční časy, kdy se filmy půjčovaly na VHS, obvykle za 20 a někdy i za 50 korun na den, s výjimkou pátku, kdy se pak mohly vrátit až v pondělí. Lyžařskou akademii jsme viděli ve stejné době, jako Terminátora 2, sérii Flash, Gremlins, Critters, Policejní akademie (i když ty byly z televize nahrané už i dříve) a hodně dalších áček i béček. Film sám o sobě nestojí ani za těch 57 % aktuálního hodnocení, i když pár dobrých "seků" se tam najde, jeho hodnota tkví právě v onom sentimentálním zavzpomínání. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jako dite prevelice zboznovano. Ted, po vic nez dvaceti letech opet opraseno. Nebudu kecat, pocitala jsem s tim ze to zodpaduju a radsi to ani nehodim na csfd, ale stal se pravy opak! Prijemne a vtipne pozdneosumdesatkove Retro. Vtipy zadny vykvet originality, ale usmev na tvari vyloudi. Krasna priroda a co se tyce lyzovani tak opravdu kloboucek!!! Tahle ski komedie je pro me takovy maly klenot. To jejich paradni obleceni (nikdy neprestanu mit slabost pro "neonove" lyzarske overaly a tupirovane vlasy), ty klasicke lyze, ucesy a hlavne... ty triky co tam vali! Ja jsem teda dnes otravena jak hadi zub, neb jsem spatne spala a rano jsem musela dostat tri injekce, ale kdyz si vzpomenu jak jsem na tohle vcera koukala tak se tady zase usmivam jak mesicek na hnoji a hned se citim o neco lip! Btw. snowboardista, jak by rekla ma pubertalni kamaradka, byl taky "cajk", pamatuju si ze jako dite jsme tu jeho Turbo jizdu davali na VHS tak desetkrat po sobe a vzdy nam prisla bozi. Jako i vcera. O je, toto byla prijemna vec. Hory jsou stejne nejlepsi, hory vladnou, vsechno ostatni je na nic a vsechno ostatni se muze nechat odstrelit treba nekam na Mars! ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Začiatok lyžiarskej sezóny znamená aj plné ruky práce pre lyžiarsku hliadku. Nábor nových členov ako aj existenčné problémy v Snowy Peaks. Herecké obsadenie: Vôbec nemám čo by som vypichol. Na svoju dobu veľmi dobrý kasting. Nikto ma neiritoval a nepôsobil nijako rušivo. Prevedenie: Veľmi podobný štýl ako policajná akadémia akurát na snehu. Dobre zvolený je aj zvukový podmaz. Akurát nechápem existenciu toho exota s tými bábkami ale asi to tam niekto musí takto oživovať aby divák nezaspal. Dosť ma boleli scény pri zjazdoch kde evidentne nešlo o hercov a produkcia sa to ani nesnažila nijak moc zakrývať. Pocity: Vo finále sa mi to ale páčilo. Akcia, humor, hudba, romantická sekvencia. Taký nízkorozpočtový filmíček na jedno pozretie. Pridaná hodnota: Akcia na lyžiach bohužiaľ z minulého storočia. 76% ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Všeobecne priemerná komédia,ale nakoľko som nadšený lyžiar (najmä v zime) :-) a z nostalgie (lebo som na tomto filme vyrastal) pridávam štvrtú *. Takže tých 75 percent aj za skvelú hudbu. "Relaxuj, uklidni se. Strefování se do díry je jako milování" - - - "Nikdy jsem se nemiloval..." - - - "Tak hodně štěstí!" :-D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec to kupodivu zase až tak hrozně nedopadlo. Šel jsem do toho s tím, že si možná zničím další svoji dětskou nostalgii, ale nakonec po takovým nijakým rozjezdu jsem se pobavil docela obstojně. Šílenec co jezdí na všem možným pak určitě vede a hrozně mi připomínal Zeda z Policejní akademie. Dočkáme se tu i slušných akrobatických lyžařských kousků i když trojité salto s pěti vruty tu ještě nečekejte. Na to má copyright Aleš Valenta. Každopádně taková nenáročná crazy zábava typická pro dobu svého vzniku. Pokud jste to v dětství neviděli, nebo vám lyžování absolutně nic neříká, tak raději ruce pryč.55% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Uhah v lokalitách Park City, Little Cottonwood Canyon, Snowbird a Alta od 8. března do 25. dubna 1989. (GASTON73)

Reklama

Reklama