Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chodíte na střední, všechno vám připadá jako konec světa." Mě to tak tedy nepřipadalo, ale už je to dávno a paměť mi nijak zvlášť neslouží. Nicméně tady máme středoškolačku a zaparkovanou mimozemskou loď nad barákem, což se mi určitě nestalo. A taky ty zlé Cizáky, kteří vypadají jako lidé a možná svítí zeleně. Nebo nesvítí? Ono je to asi jedno, protože tohle je tak hrozně dojemné a smutné, že by ten napůl cizák napůl člověk jistě měl v rámci multikulturalismu dostat svou romantickou šanci. Nebo neměl? Já vlastně nevím. Ono mě to totiž moc nebavilo a jestli jsem si správně všiml, tak ono to ani neskončilo, takže ten druhý, třetí, čtvrtý a zákonitě i pátý díl mne děsí o něco víc než setkání s mimozemšťanem, kterému bych překážel v jeho užívání naší Země. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Viděli jste (nebo četli) Hunger Games, Divergenci, Hostitele nebo Labyrint? Pak máte představu o čem je Pátá vlna. Máme zde dívku, která se ocitne v milostném trojúhelníku (Hunger Games), emzáky, kteří vypadají jako my (Hostitel), skupinu dětiček na útěku (Labyrint, Divergence), celkově bojující děti (Hunger Games), postapokalyptickou zemi (Divergence) a záchranu mladšího sourozence (Hunger Games). Naprosto nulová inovace a zcela předvídatelný příběh. Tohle nezachrání ani Chloë Moretz, mokrý sen mužů se zálibou v lolitkách. (A to jsem sakra fanoušek YA knížek.) Vše dovršeno faktem knižní trilogie a tedy očekáváním 4 filmů (Hunger Games, Twilight, Divergence, Labyrint?) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekal poněkud větší hrůzu. Kromě předvídatelnosti je největší problém, že autoři nemají jasno, co vlastně točí. Katastrofický film? Sci-fi? Young Adult? Chytré míchání žánrů přináší zajímavé plody, dort pejska a kočičky je průšvih. Filmu by snad prospěl jen sestřih na hodinovou délku, vyhození červené knihovny a temnější konec. Nevyrovnané triky jsou z levnější přihrádky...jo, voda a oheň patří podle specialistů mezi nejtěžší digitální efekty, a tak nejen lidi prchající po schodišti vzhůru pronásledují jednoduché pixely. Brýle odhalující mimozemšťany ukradli Carpenterovi, zbytek je jak cvičný materiál od Emmericha. Jelikož mi ale snímek vcelku utekl, hodnotím 3*. Za další zhlédnutí ovšem nestojí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slabé. Už len to, že s otrepaným motívom invázie (INVÁZIA LUPIČOV TIEL, INVÁZIA, FAKULTA...) sa tu narába ako s niečím novým, filmu podráža nohy. Celý film je totálne nudne natočený a príbehovo strašne slabý. Horšie ako LABYRINT aj ALIANCIA. A to máme všetci radi Chloë... Fanúšikovia HOSTITEĽA, toto je film presne pre vás... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zjevně nejsem cílovka, nicméně: Jedná se o jakýsi mashup z War of the Worlds, Invasion, Wayward Pines a Twilight (grin), nicméně jedenkaždý provedený hůře než originál. A to není dobré a není dobré. Má bodová shovívavost je krom měkkosti dána jen spokojeností s Moretz a tradičně oblíbeným Schreiberem. Fakt nevím co jinak dát k dobru, nemělo to hlavu ani patu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Macon, přesněji v ulicích Bavlna Avenue a Cotton Avenue. Při natáčení poškodila exploze autobusu několik obchodů podél ulice Cotton Avenue. (willy1)
  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)
  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama