Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chaudard, Pithivier a Tassin jsou sice vlastenci a nosí uniformu francouzské armády, ale rozhodně to nejsou žádní hrdinové a válku by nejraději prožili někde zcela v ústraní. Ovšem osud jim předurčil roli hrdinů i proti jejich vlastní vůli. A tak střídavě osvobozují sedmou rotu z německého zajetí, prchají v převlecích a když na to přijde, tak dokonce i bojují! (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (139)

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Statečné trio ze 7. spojařské roty francouzské armády se vrací, ale tentokrát už ani ne tak na bojiště, jako spíše do jednoho zajetí za druhým. I když většinu nejlepších hlášek a situací lze najít už v prvním filmu, jeho pokračování nijak výrazně nezaostává a dokáže nabídnout také spoustu klenotů, jako např. "...červený drát na červený knoflík, zelený drát na bílý?", "Jméno: Tassin. Hodnost: Brambory." nebo "Nedávej umělý dýchání někomu, když má zlámaný ruce.". Prostě návrat, jak má být. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická príjemná francúzska komédia s partiou smoliarskych vojakov, ktorí sú v jednom kuse na úteku. Problém je, ako sami konštatujú, že každý útek trvá maximálne 5 minút. Štandardne dobrá dobová produkcia a dobrí herci majú našliapnuté k celkom dobrej zábave. Gagov stále nie je nejako príliš veľa, ale stále sa niečo deje aj keď dnes to až také smiešne nie je. Legendárna je však scéna s matracmi, únos vlaku a týpek čo počas celého filmu vyhadzuje mosty do vzduchu. ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze série. Jasně, jsou tam taky hlušší místa, ale stačí jen vzpomenout si na pár geniálních hlášek a situací, a hned se Vám zdá druhá světová jako největší řachanda pod sluncem. "Co říkal?" "Říkal: Blblblblbl...."..............."Groupier!"........."Starý zámek..." ..."Moc horko.....moc zima." Nejlepší je stejně šéf (Přeučil), který propaguje plavecký styl ouško......"Kbybych znal toho blbce, co vyhodil ten most......." ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Dalsie priame pokracovanie uspesnej francuzskej komedia "Kam sa stratila siedma rota?" zaostava za svojou uspesnou jednickou v sarme skutocne len malicko. Opat vynikajuci Jean Lefebvre v ulohe smoliara Pithiviera, Pierre Mondy v ulohe serzanta Chaudarda a snat zamrzi zmena herca ulohy Tassina ktoreho uz nehra Aldo Maccione (odmietol hrat v dalsom pokracovani) ale mladucky Henri Guybet.... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Taká ľahšia komédia podobnej úrovne ako prvá časť. Tiež trvá trochu dlhšie, kým to začne byť viac zaujímavé, ale keď už sa dej presunie na zámok, jedna vtipná scéna strieda druhú. Vyzdvihnem hlavne matracové scény a potom tie na vlaku. Zo začiatku som si nevedel zvyknúť, že jednu z 3 hlavných postáv hraje iný herec, ale zrejme to bolo k dobru a nový predstaviteľ Tassina je predsa len lepší herec. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na zámku vo francúzskom mestečku Vigny. (dyfur)
  • Ačkoliv změna není na první pohled zřejmá, došlo v tomto pokračování ke změně obsazení jednoho z hlavních hrdinů. Zatímco v prvním filmu Kam se poděla sedmá rota? (1973) hrál Tassina ještě Aldo Maccione, v tomto a v posledním filmu série Sedmá rota za úplňku (1977) se této role již zhostil Henri Guybet. (GordonCZ)

Reklama

Reklama