Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Olík 

všechny recenze uživatele

Hrdinové z nevlastní vůle a jejich poslední ohlédnutí za ne zrovna lichotivým obdobím francouzských dějin. Opět lehce ztřeštěné, opět příjemně lidské, opět stavěné na sympatickém castingu. Pro někoho slabý odvar, pro něho nejlepší z trilogie…..pro mne prostě Sedmá rota. Tassin, Pithivier a Chaudard si bezesporu zaslouží titulovat označením legendy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze všech sedmých rot mi právě tohle završení celé trilogie přišlo vůbec nejvtipnější. Trojice hrdinů je klasická a vtípky stejné, ale zaujal mě mnohem více příběh o odboji, do kterého se naši milé trojce samozřejmě povede zamotat. Vzniká tak dokonalá hra na kočku a myš, kdy není zcela zřejmé kdo je vlastně kdo. Velkou shodou náhod se trojici šílených potížistů daří velmi slušně ničit německé divize a získávat tak zpět svoji zašlou slávu. Utahovat si z války. V tom jsou Francouzi mistři. Jedna z nejlepších komedií na toto téma. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Trojka kupodivu ve Francii propadla. Přitom není o nic horší než první filmy. Mondy dál jemně perlí a je to luxusní ryze galská vtipná zábava, která mohla a měla být delší než chabých 80 minut. Pozor na dabing, ten původní od ČST Praha má někde lepší překlad, ale znalci evidentně nedají dopustit na ten véháeskový, tento doporučuji i já - Mondy/Přeučil ("...každý máme svou sítˇ a vzájemně se do toho nepleteme"). Film ve své době běžel v kinech v originálním znění s titulky, takže původní dabing od FSB tady neexistuje. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování slavné francouzské bláznivé převlekové válečné komedie neztratilo glanc a v rámci tak specifického filmového subžánru patří k tomu výrazně podařenějšímu. Francouzi jsou prostě na utahování si ze svého protinacistického odboje vysazeni a i pro nefrancouzského diváka je to, byť nenáročně, zábavné... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmová trilogie o sedmé rotě představovala v 70. letech ve francouzské kinematografii úspěšný pokus o příjemnou, ničím neurážející lidovou komedii o nepříliš vydařené etapě moderních francouzských dějin - tedy o bleskové ponižující porážce francouzské armády ve 2. světové válce a následné okupaci. K sedmé rotě se pravidelně po cca 10 letech vracím a na rozdíl od řady jiných tématicky a stylem blízkých titulů trilogie výrazněji nevyčpěla. Neodvažuju se tvrdit, že závěrečný díl je nejlepší, ale osobně ho mám nejraději. Přece jen, okruh postav se rozšířil, odbojáři vytvářejí k trojici lehkomyslných nešiků zajímavý kontrast a souhra náhod, které triu přisoudí autorství hrdinských činů, zase zajišťuje pro diváky spolehlivou zásobu gagů a úsměvných situací. K tomu si přidejte sympatické herecké obsazení v čele s Jeanem Lefebvrem. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Francouzká Milice byl vytvořena až 30. ledna 1943 a její činnost je pak omezena na svobodné pásmo. Proto není možné, aby měli milicionáři kancelář na Komandantuře v roce 1942. (Jan.Kanak)
  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama