Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (443)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, kdy takový horor přijde a bál jsem se, že až přijde, tak to bude blbost. Kupodivu nebyla a k mému překvapení si film zachovává koncept celou dobu filmu, skvěle a hravě s ním pracuje a herci hrají přesvědčivě, že po nějaké době se divák do filmu prostě zaboří. Není to lekačka ani gore film, ale atmosféra minutu po minutě příjemně nepříjemně thrillerově houstne a to se mi líbí. Sice jsem doufal v nějakou větší logičnost záporáka na síti, ale i tak musím do nadprůměrného hodnocení, protože jsem se upřímně bavil a nenudil. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Chcete film Odebrat z přátel shrnout ve dvou slovech? Mám tu na výběr hned z několika variant: ztráta času, brutální sranec, uřvaní vymaštěnci, totální uspávadlo, silné projímadlo, toaletní papír, žvýkací guma, přetékajcí latrína, ucpaný záchod a tak... Stačí si jen vybrat. Nebudu zde ani vychvalovat rádoby originální koncept, který má sice prvenství v tom, že se odehrává celý v oknech sociálních udělátek, ale vůbec nestojí o další pozornost - natož o něm ještě filozofovat. Zpracování podobného charakteru je třeba k vidění u napínavějšího The Den, Cyberbully nebo Open Windows. V menší míře u Megan is Missing anebo zřejmě u nejpovedenější varianty VHS (konkrétně povídka The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger). Odebrat z přátel je krásná ukázka ve které nefunguje žádné napětí, děsivost a chybí uspokojivý závěr. A teď mě omluvte, musím jít na velkou... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální počin. Celý děj vidíme skrz monitor v počítači. Atmosféra je dobrá, ale možnosti omezené. Mladá holka spáchá sebevraždu a její duch terorizuje na Skypu lidi, kteří s tím měli něco společného. Jeden po druhém odpadávají. Je zajímavé, jaké tajemství na sebe prásknou. Je tam pár dobrých momentů, ale jinak průměr. "Zahrajeme si hru." ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem si zase pěkně naběhnul. Tušil jsem, že horor to nebude ani náhodou, ale nechal jsem se já blbec na to nalákat tím celkem neotřelým námětem, který ovšem pohřbilo naprosto groteskní zpracování. Doufal jsem, že tu bude aspoň naznačena nějaká ta kritika dnešní assbůkové generace a jejich stylu života a životních hodnot, ale místo toho jenom hodinu a čtvrt sledujete videochat partičky kokotů, kteří se napřed urážejí, hází na sebe špínu a řeší totální sračky, aby postupně začali jeden po druhým chcípat. Bohužel neucítíte tu žádné uspokojení, když postupně tyto lidské karikatury končí tam kde je jejich místo a to v pekle, protože všechno je tak otravně a uměle uděláno až je to vážně k nepřežití. Poněvadž ve formě několika ksichtů na monitoru probíhá celej film, tak ze smrťáků není vidět skoro nic a zůstavají jenom ty hrozný hovna který protagonisté pronášejí. Jestli je tohle nový žánr, tak už s ním radši nechci mít do budoucna nic společného. Zaplať bohu, že stárnu a tenhle fenomén sociálních sítí, kde se naživo vyseru, vybleju, vyhoním si čuráka a všichni mi to olajkujou eventuálně se se mnou podělí o nadšené wow! jde mimo mě. Strčte si tenhle novej žánr do prdele!0% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Byť pred desktopom operačného systému 12 hodín denne a nevyhnúť sa mu ani večer, keď chcem pri filme vypnúť, nie je žiadne terno. A sledovať na ňom (navyše na veľkom plátne!) dialógy znudených, neskôr hádajúcich sa a nakoniec vydesených teens, prerušovaných neustálym vyzváňaním a hang-upovaním Skajpu už vôbec nie. Ale aura skrytého, nadprirodzeného zla v tom postupne začne fungovať a zopár zimomriavok prinesie. Prekvapivo sľubný koncept, ktorý keby bol vymyslený ďalekosáhlejšie, niekoho mohol na jeden večer odradiť od loginu do sociálnych sietí. Čo sa ešte žiadnemu filmu nepodarilo. Slabšie 3*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Celý film bol natočený v jednom dome, pričom jednotliví herci boli umiestnení v rôznych izbách. (beso74)
  • Filmári vytvorili pre film falošné rozhranie Skype, aby sa predišlo technickým problémom a lagom. (Game90)
  • Najprv bol film uvádzaný pod menom Offline, potom sa názov zmenil na Cybernatural a nakoniec sa dostal do kín ako Unfriended. (beso74)

Reklama

Reklama